Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečené kuřatko

Od: begi25® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Rád bych u dělal pečené kuřatko v el.troubě.nemám horkovzdušnou trobu.Moje trouba sice nedokáže neco upect podle návodu podle ale už vím jak nato.Hlavně se my jedná o marinádu.Muže te prosím napsat co a jak,a dobu pečení.A hlavně mám péct kuřě na spodku nebo nastavit at se peče z vrchu i na spodku?Moc krát děkuju za radu.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

Každý máme osvědčený recept a myslíme si, že je ten nejlepší. Já hlasuji.kuře nikdy nepodlévat. Rozpůlit nebo nechat v celku se svázanými nožkami, natřít olejem s kořením a v pekáčku, ještě lépe ve skle nebo v zapékací misce 50 minut v troubě uprostřed, odkryté na cca 190°C, ke konci na 200°C pro barvu. Kořením v oleji a tím co vypeklo cca co 15 minut kuře štětečkem nebo mašlovačkou potřu. Plátky špeku na kuřeti jen podtrhnou dobrotu.

Nechce se mi vařit brambory zvlášť, tak je syrové nakrájím na plátky a nasypu pod kuře na vymaštěný pekáček a na ně posadím to kuře. Někdy dám do pekáčku vymačkané kyselé zelí, na to brambory a na ně kuře. A když jsou houby, tak místo zelí houby nakrájené na velké pláty, na to na pláty cibuli a pak teprve brambory a kuře.


doplněno 01.06.24 15:56:

Vzpomínám, jak všelijak jsme pekli kuře. Bylo to v době, kdy kuře příliš často na jídelníčku nebylo. Pekli jsme ho na hromádce soli, rozporcované v torubě s grilem nahoře na spešl plechu, pekli na talíři, na stojánku, který se tvářil jako otáčecí gril (jeden byl nastojato a druhý naležato), na plechovce, na hrnku, v bábovkové formě, v alobalu, v igelitovém "rukávu". :-DA vzpomínám, čím vším jsme natírali. Máslem, špekem, pivem s medem, olejem s kořením. A vždycky bylo vysoce jedlé, když se dopeklo a nevysušilo. Kuře je maso z mladého, nepotřebuje příliš dlouhé pečení. Cca hoďku.

 

liska5
hodnocení

4x

Kupte si Remosku, nebo tu hranatou pečenku ETA, co mám já. Jednomu stačí ta MINI. Energetická úspora oproti troubě výrazná. Vyložte dno tenoučkými plátky a položte ty půlky řeznými plochami na tu slaninu. Navrch taky pár plátků slaniny. Zavřete a nechte přes hodinu /dle velikosti porcí/ svému osudu. Žádné otvírání, podlévání ani obracení.

frantiseek

jedině REMOSKA, mám ji mnoho let ! dvoulitrovou...

 

hodnocení

1x
avatar jmlc

kuře rozporcujte a dejte na plech či varné sklo (omyté)

podlejte vodou (1cm) na kousky kuřete dejte pásek másla, posypte grilovacím kořením nebo kořením "kuře..." a sledujte, kdy to chytá zlatohnědou barvu, případně podlejte v průběhu pečení vařící vodou

pokud máte možnost zapnout spodní nebo horní, zapněte obě

 

chlochydess*
hodnocení

0x

Zapomeňte na všechna kuřata, co jste kdy kde viděla. Já dělám už jenom podle tohoto receptu a jiné nechci. Důležité je nemít kuře ve styku s výpekem, takže je potřeba mřížka nebo rošt. Nic lepšího s kuřátkem neuděláte, to mi věřte :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]