Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco mám v pochvě

Od: anezkah odpovědí: 19 změna:
Ahoj, je mi 11 a dneska mám zrovna menstruaci. Při koupání jsem normálně zvenku pochvy nahmatala takovou bouli. Když jsem se podívala bylo to na levé straně pochvy. Boule byla v prostředku černá a když jsem to zmáčkla tak to bolelo i zvenku mě to trochu bolí na dotek. Tak jsem se při koupání rozbrečela protože jsem se bála jesrki na to nemůžu umřít. Nevíte co to je? Nebo jestli se někomu nestalo něco podobného? Děkuji Anežka

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x
Třeba to bude jen zarostlý chlup nebo beďar. Ty dokážou být i hodně velké a bolestivé a klidně i na vulvě. Odborně se tomu říká furunkl. Nejlepší by bylo, pořádně se podívat pomocí zrcátka a poprosit maminku o konzultaci. Maminka tvoji vulvu viděla od tvého narození v řádech tisíců, přebalovala tě, umývala, jako miminku po vykakání obzvláště dbala na hygienu, abys nedostala jako miminko zánět pochvy, což se také stává. Byla poučena o správné hygieně malých holčiček a důležitém oddalování malých stydkých pysků, aby nedošlo k synechii, což je slepení. Takže se nemáš proč bát a stydět, máma od tvého narození dbala o to, abys byla zdravá s je nejbližší člověk, komu se můžeš svěřit.
denina

No, nevím, jestli bych to dokázala já před mámou. Argument, že máma ji jako malou přebalovala - ano, ale od té doby uplynulo hodně času...Když už bych si musela vybrat, nechala bych se prohlédnout radši od doktorky než od vlastní mámy.

pb®
denino prosimvás, vy jste ta co nezvládnete gynekologické vyšetření a zvracíte u toho a nemáte v pořádku psychiku. V 11 letech je to i přes menstruaci pořád malé dítě, tak nezrazujte její důvěru v matku. Chorý mozek nechť raději mlčí.
nov
15.05.24 07:41

pb: *palec2*

denina

A vy jste zase ta, co tvrdila, že znásilněná osoba se bojí, že ji násilník zabije, není to o tom, že ji někdo něco někam strčí. Psycholožka mi řekla, že takovou blbost už dlouho neslyšela.

Prosím klídek a držte se tématu.

Děkuji

hodnocení

3x

Maminky se boj, až zjistí, že jsi jí to neřekla a bude to něco vážnějšího. Teď jděte na pohotovost. Samozřejmě je i dětská gynekologie, ale tam v neděli nejsou.

hodnocení

2x

My ti tady nepomůže, poraď se s maminkou, určitě ji na tobě záleží a najde řešení.

lexa
hodnocení

1x

Zní to jako krevní sraženína, ale nevím co by dělala na takovém místě. Každopádně nikdo ti neřekne co to přesně je, to ti řekne jedině doktor/ka, takže o tom řekni rodičům ať tam s tebou zajdou a budeš mít klid.

anezkah
hodnocení

Ale já ještě nechodím na gyndu. Je mi 11 a bojím se to říct mamce.

Svěř se mamince, je to už zkušená žena a navštivte spolu dětskou gynekologii.

hodnocení

1x
Doufám, že moje děti budou rozumnější než ty a nebudou se bát říct buď mně nebo ženě o tak důležitých věcech a trápeních, protože pokud jo, pak jsme jako rodiče selhali.
denina

V tom případě moji rodiče selhali, nesvěřila bych se jim s takovým problémem nikdy...obtíže tohoto typu jsem řešila se sestrou a i tak bylo těžké se svěřit. Trochu empatie by to chtělo...

hodnocení

0x

Pokud se tak stydíš, napadá mě poslat gynekoložkám fotky emailem. Anonymně.

lexa

S prominutím, ale blbější radu jsem dlouho nečetl.

denina

Tak lepší než nic. Kolikrát i dospělí lidé dávají do anonymních diskuzí fotky všelijakých pupínků a ptají se laiků, co by to mohlo být.

lexo proč by to měla být blbá rada? Máš nějaký argumet, nebo je to jen výkřik zakroucenýho lobotoma?

Takovýhle odpovědi kdy neporadíš ani ťuk a jen buzeruješ by měli automaticky mazat

Co jako pokazí fotkou kterou pošle gynekoložce?

lexa

V prvé řadě nic by tím nevyřešila. Ta gynekoložka nemůže postavit diagnózu na základě fotky, může se jen domnívat, a i kdyby si byla na 99% jistá co to je, nakonec by jí stejně každá rozumná gynekoložka poslala na vyšetření, aby si to potvrdila.

Upřímně netuším, kde jste slyšel, že by pacient posílal cizím doktorům fotky, aby diagnostikovali problém. Takhle to zkrátka nefunguje. Maximálně přeposlat rentgenový snímek doktorovy ke kterému máte jít... Myslíte si, že jsou doktoři zvědavý na nějaké cizí fotky, které mají ještě zkoumat ve volném čase? Samozřejmě, může se najít nějaká samaritánka, ale stejně by došlo k tomu, co jsem psal výše...

A asi s čím mám největší problém jsou samotný fotky. Jako vážně vám přijde normální, aby si "jí" nezletilá holka vyfotila a někomu posílala? Je úplně jedno, jestli je to jen gynekoložce nebo že to nějak ořízne (nemůžete vědět, jak to vyfotí) tohle dělat nesmí, jednak ta doktorka by z toho mohla mít problém, a i ona sama, kdyby se nějak dostala ven. Evidentně máme každý jiné mravní hodnoty...

Kdybys ses podíval pořádně, tak uvidíš, že jsem poradil, aby šla s rodiči k doktorce/gynekoložce. Jinak nikoho nenapadám, řekl jsem, že ta rada je blbá, ne vy, ale podle vašeho vyjadřování a bezdůvodné ofenzívě to možná ještě přehodnotím...

km
hodnocení

0x

Nemusí to být nic vážného, ale i tak je třeba řešit to s lékařem. Děti k lékaři sami nemohou, takže je potřeba, abys to řekla jednomu s rodičů, případně, pokud by to byla pro tebe lepší varianta, alespoň někomu z prarodičů, nebo pokud máš staršího sourozence 18 let, tak jemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]