Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chřest - jak vypadá konzumace?

Od: manza odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
právě jsem poprvé v životě dělal chřest. Snažil jsem se ho důkladně oloupat a odkrojit konce. Chuť byla dobrá, ovšem chřesty se vůbec nedaly nakrájet, spíše se rozdělovaly na pruhy, které držely silně dohromady. Zkusil jsem tedy jíst rukami, ale ani v ten moment se mi nepodařilo klas ukousnout. Místo toho se rozdrolil na tenčí pruhy, které jsem už zkonzumoval celé. Je to takto v pořádku, nebo jsem se dopustil nějaké chyby? Neumím si představit takto konzumovat chřest v restauraci.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takhle je to v pořádku, buď musíte obratně krájet ostrým nožem se zoubkami, ukusovat zuby kolmo nebo ho do sebe nasoukat celý, jak jste to nakrájel před uvařením.

hodnocení

1x

Zelený se neloupe, bílý nekupuji. Zrovna dnes jsem ho měla. Třetinu odříznu, krátce povařím, poliji máslem a papám. Zbylé dvě třetiny nakrajim na kousky, přidám jednu malou bramboru, kratce osmahnu na masle, osolim, přidám vopodu, povařím a rozmixuju. Výborná rychlá polévka. Na dochucení do ní vhodim osmažené kousky anglické slaniny.

bramburka
hodnocení

0x

Z chrestu odkrojit asi 3cm, zbytek povarit ve slane vode, pak zavinout do sunky, polit holandskou omackou a podavat s bramborem. Nakrajet se da, ale na pruhy se skutecne oddeluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]