Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit, co s potiskem na tričku, dostal jsem ho k Vánocům, nosím ho krátce, jenže jsem si všiml bílé skvrny na posisku trička a pak jsem si to tričko trochu roztahoval a dneska jsem si u nejvíce roztahované části odloupnul jeden malinkatý kousek. Zkusil jsem si to nějak tu mezeru zamaskovat přetažením části, takže teď to vypadá nějak jako na té fotce. Ono to není moc dobře vidět, není to focené telefonem. Vypadá to na gumový potisk a mně by zajímalo, dají se ty mezírky nějak odstranit? Připadně kdyby se mi ten potisk na tom tričku začal loupat, dají se vteřinovým lepidlem ty odlupované kousky zpátky nalepit, nebo to musí být lepidlo na textil? Mám o ten potisk velký strach, to tričko má totiž pro mě velkou cenu, tak kdyby šlo tu postiženou část nějak zachránit. Děkuji.
Aleš Fiala
Bohužel to nepůjde, potisk bude čím dál tím horší. Tričko nebude dokonalé, ale stále nositelné v nějakých situacích. Můžete si také na počest tohoto trička nechat se stejným obrázkem udělat nové.
To snad ne, nechci se toho trička vzdát, mám ho totiž moc v oblibě a až tak dlouho jsem ho ještě neměl. Chci si ho totiž užít!
Nos ho doma, na chatě a obrázek máš, tak si jich nech udělat několik dalších. Časem vychytáš třeba i firmu, které ty potisky vydrží dlouho. Zatím je to jen trochu, nikdo si toho nevšimne.
Chtěl bych si ho brát na výlety, právě to byl účel mít právě toto tričko. Ne ho mít jenom na doma. To byl původně i záměr ho nosit všude tam, kam by se jelo. Až se to bude výrazně loupat, tak by to barvy na textil mohly jistit. Nebo budu mít ještě další s tím malým indiánem a jeho Malým bleskem.
A přetisknout nebo zafixovat odlupující se kousky voskovým papírem by se nedalo? Aktuálně už mám v potisku díru, zatím to nemám vyfocený. Přece není možný, aby kvůli takové hlouposti by to nešlo opravit a chybějící kousek dotisknout. Tedy jestli by bylo možné se s přetiskem části trefit a neudělat to vedle.
@tomkk Nejvější horor pro mě nejspíš bude, až se začnou části potisku postupně odlupovat, hlavně že ten potisk bude plnit svůj účel. Tak to popraskání rozhodně nevadí, mezírky jsou tam minimální, ani to, zda to bude prasklé ještě někde jinde, hlavní je vědět to, co s těmi odlupujícími se kousky, z čehož mám největší strach, až se to triko vypere. Určitě by se ty odlupující se částečky daly opět něčím přilepit zpátky, aby se neodchlypovaly a tak. Jak popraskané to bude po x vypráních, je mi fuk, hlavně aby mi to co nejdéle vydrželo. Je to totiž tenhle potisk, proto je to pro mě tak extrémně vzácný.
Dál kam ta diskuze povede, mi je už srdečně jedno, no vlastně není.
Vteřinové lepidlo určitě né! To ztuhne a vylomí okolní barevnou plochu. Časem to celé popraská, to jsou krátkodobé záležitosti, taková trika s potiskem. Prodávají se barvičky na textil ve výtvarných potřebách. Ty, co mám na tvoření já, bývají v tubičkách, jsou opakovaně prací /opatrně v ruce/ a vůbec nejsou levné. Tričko vezmi s sebou, abys trefil barvu, ale hlavně, aby prodavačka posoudila, zda to tam půjde. Myslím, že i tak to bude vidět. S tím se budeš muset smířit.
Jakože vezmu barvy na textil, trefím co nejblíže barvu a to pak tím domaluju? To by možná šlo, pokud to po prvním vyprání popraská. Nerad bych se chtěl toho trička tak brzy vzdát, a mít dvě stejná trička je podle mě zbytečný.
No, já už tam díru v potisku bohužel mám, musím si ji zaplnit. Ale když jsem ofotil jenom část, tak to vypadalo docela hustě, co? Jako plameny od něčeho. A taky jsem se bál to sem rovnou dát, aby to neskončilo jako s těmi dorty na tom eMiminu.
Někde jsem viděla, jak popraskaný potisk potírali odlakovačem na nehty a barva se znovu slila, ale vyzkoušené to nemám. Možná zkusit na malém kousku nebo na jiném triku, na kterém vám zase tak nezáleží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.