Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládnout třetí onkologické onemocnění?

Od: lenulakr® odpovědí: 13 změna:
Vloni jsem prodělala dvakrát onkologické onemocnění, operace, ozařování, vcelku jsem to zvládala, ale letos mi je stále špatně, jsem hrozně unavená a na UZ mi zjistili v obou nadledvinkách nádory. Jak zvládnout? Ztrácím naději a vůli vůbec žít. Můžete mi někdo poradit! Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x
Dobrý den, hlavně se vyhnout různým sektám a alternativám - důvěřujte skutečným lékařům a doufejte. Hodně štěstí a síly.

tj
hodnocení

3x
Plusem je to, že se na ty nádory přišlo a může se to řešit. Občas se stává, že je to na více místech (roznese se). Už jste vyhrála 2x, vyhrajete znovu. Proč ne? Protože jste unavená? Co když je to po třetí a naposledy? Zatněte tedy ještě jednou zuby a jděte do toho. Když ne kvůli sobě, tak kvůli lidem, kterým byste pak chyběla. Držte se a přeji ať je to už ta poslední zeď, kterou musíte přelézt.
Jinak diety určitě ne. To je pro zdravé lidi a ani tak takové radikální diety nejsou nic dobrého. Zdravý organismus, který dostává pestrou a zdravou stravu nic takového nepotřebuje, jelikož si bordel v těle umí odfiltrovat sám, je to jeho denní chléb. Nepřijde vám jako k*avina, když je tělo oslabené ozařováním, sebrat mu živiny? Naopak by bylo vhodné si hlídat, co jíte a živiny a vitamíny řádně doplňovat.
hodnocení

Nejhorsi je, že nemůžu jíst, mám hlad a chuť a po pár soustech jsem plná, nyní jsem v nemocnici a nic nepomáhá. Zatím podstupují různá vyšetření, pokud máte někdo s nějakou nemocnicí výborné zkušenosti, moc prosím o radu.

Zkuste jíst hodně často a jen těch pár soust, co zvládnete.

ben®
lenulakr - když neuvádíte, ve které jste nemocnici, tak těžko doporučovat lepší, protože už v ní možná jste (dle mínění rádců a hlavně až nám to napíšete). Osobně si myslím, že více, než na místě/budově záleží na diagnóze, způsobu léčby a personálu, což bude všude skoro stejné.
hodnocení

Jsem v oblastní nemocnici, kde se onkologii nezabývají, musela bych do Pardubic, kde jsem byla vloni 2x operována s následným ozařováním, hledám jinou možnost.

llk
hodnocení

2x

Slyšel jsem ze 42 denní půst to vyřešil, spustí celkový restart.

Někdo si to ale plete s hladovkou a to nefunguje. To má hlad a ji. Při půstu hlad po 3 dnech nemá a plné dochází k makrofagii.

Pokud však to člověk vzdává, je to -30% šance. Proti vůli uzdravovat, to obvykle nefunguje.

jannyhusak
Co to meleš?

Doktoři jsou proti, oslabí to organismus

hodnocení

2x

Restart se dá provést tak u počítače nebo jiné výpočetní techniky.

Tělo funguje trošku jinak.

Potřebuješ zaměstnat hlavu a zamestnat zbytek těla. Může to být cokoliv, co tobě bude dělat aspoň trošku radost.

Záleží na tvých možnostech a tvém okolí.

Na venkově si můžeš najít jakoukoliv lehkou práci. Těžkou práci za tebe musí udělat někdo jiný. Můžeš chodit na procházky. Můžeš navštěvovat sousedy, kamarády. Prostě cokoliv, co tě přivede na jiné myšlenky než nemoci.

A mnohem lepší než na poradně, je lepší zeptat se doktorů. Oni ty problémy řeší častěji, než rádci tady.

pavlik

Tato rada je výborná, tleskám. Ale toto se velice lehce radí, ale když se to člověka týká, tak je strašně těžké přepnout mysl, vypnout a nemyslet na to, nebo si dělat radost.

Já se hodně ztotozňuji s tím, jak se prezentuje a co říká Anička Slováčková. Ta holka cítí to co já a způsobem, že to má v hlavě opravdu srovnané. A dokáže se usmívat.

Lenulakr: Teď běží v televizi "Výborná show". Podívejte se na třetí díl, s kaskadérkou Hanou Dvorskou. Ta žena, která má nádor na mozku, je explozí optimismu a neuvěřitelně pozitivní úkaz. Zkuste si to pustit a přečíst si s ní rozhovory na internetu. Mě to uvádí naprosto v úžas a moc mi to pomáhá, že vím, že je někdo takový.

Teď v poslední díle, byl shodou okolností, zase kaskadér - Dimo Lipitkovský. Opět člověk s rakovinou. Ten také tak obrovsky miluje svou práci, že byl schopen se zvednou a žít dál, pro to, co má nejradši.

NEČTĚTE NIC NEGATIVNÍHO! Nasávejte tyto lidi a jejich příběhy.

hodnocení

2x

Důležitá je psychika. Přehodnotit svůj život, kde jdeme proti němu, co děláme špatně, přehodnotit svá schémata, která žijeme, převzaté programy, třeba od rodičů, co je obvyklé, jaké pravdy jsme přijali jako správné a nežije se nám s nimi v lehkosti. Obětavost pro druhé na úkor sebe sama, nízká sebehodnota, nežiji jak bych chtěla, nemám sebe na 1. místě, neláska k vlastnímu tělu, špatné vztahy, řízení osudu druhých lidí i zasahování do nich, agrese, hádky, nebo naopak dlouhodobé snášení nelásky, vnitřního utrpení a nejsme schopni se rozhodnout to ukončit, ignorování touhy naší duše atd. Člověk by se měl snažit o harmonii v sobě i v životě.

hodnocení

0x
To není ani tak o nemocnici, jako o známostech, popř. štěstí, na koho padnete.
Vám nezbývá, než bojovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]