Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První večeře u mě doma

Od: nata9 odpovědí: 44 změna:
Co uvařit na první společnou večeři u mě doma? Chtěla bych si ho nějak získat. Po čem se můžu chlapi utlouct?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

8x

Pamatuj, nejdřív sex a potom jídlo. Obráceně to může vyvolat jisté komplikace.

hodnocení

6x

A proč se nezeptáte přímo jeho co má rád, po čem se může utlouci? Chlapi Vám zde mohou napsat, že rádi guláš, svíčkovou, rajskou..A ten Váš třeba zrovna ne..Tak byste ho asi moc nepotěšila takovým jídlem..Nerýpám, jen by mě opravdu zajímalo proč, když ho zvete na večeři, nezjistíte přímo od něho, co rád jí, co mu chutná..

liska5

Proč se ho neptá? Třeba ho chce překvapit něčím suprovním, co tady navrhneme...

tj
hodnocení

4x

Vynechal bych luštěniny a cokoliv ze zelí. Jinak každý má jiné chutě. Nejlepší by bylo zeptat se, co nejraději jí. Nenápadně. Začněte třeba jakou má rád příchuť zmrzliny, typ čokolády, jaká víno, pivo, pak co si třeba dává když jde do nějakého fastfoodu... prostě balast, který odvede pozornost. Nakonec řekněte vaše nejoblíbenější jídlo a následně se ho zeptejte jaké má on úplně nejoblíbenější jídlo. A je to - to uvařte a máte ho... :)
(pokud řekne něco se zelím, nebo luštěninami, ptejte se na to, co má ještě nejraději, dokud neřekne něco jiného)

hodnocení

2x

Až pozvete mě, tak usmažte klasický bramborák, bez uzeniny a jiných příměsí. Pokud možno tenký. Nebo smažený květák a hranolky. Nepohrdnu ani svíčkovou s brusinkami, či českou klasikou - knedlo - vepřo - zélo. Samozřejmě pivo. *mnam*

Jen pak na ten sex asi budete muset chvíli počkat *smich*.

rudla
Nebo zajít k sousedovi...

liska5
hodnocení

1x

Něco, v čem jste dobrá. Vyloučit taková ta kontroverzní jídla, jako luštěniny, koprovku,kapustu, špenát, plíčka, houby, ale i játra a ryby, i něco, kde se obírají kosti.

Asi klasiku, jako svíčkovou, pečenou roládu, krůtí plátek s broskví, zajímavý špíz, kde bude i červ.paprika, anglická, cibule... možná lososa a oblohu...

A předem si ještě něco napéct ke kafi a třeba i sýrové tyčinky k vínu.

tj

Jo, ryby a kosti nejsou vůbec dobrá volba... :)

tj

Krůtí plátek s broskví? Tak to je důvod k rozchodu... *smich*

liska5

Píšu vyloučit i ryby a kosti... ... A broskev si může sundat a má přírodní krůtí řízeček. Ten můj přišel nečekaně a dostal koprovku a byl nadšenej. Druhej si zase pokaždé přál plněné papriky...To já bych sama sebe pozvala na pečenou kachnu s jablky.

jiofa

Já si myslím, že kdyby si dali společně pořádný párek či klobásu, že budou spokojeni oba. *alene*

tj

Klid, ty ryby a kosti byla souhlasná zpráva, jakože máš pravdu... a to s broskví byla nadsázka se smajlem na konci. Třeba je výjimka a miluje kombinaci masa+ovoce, ale ve svém okolí neznám nikoho, ani muže, ani ženu (snad krom mojí matky), kdo by jakékoliv maso s ovocem jedl, obzvláště krůtí s broskví. To není nic proti tobě Liško :)

liska5

Na uzenině z obchodu nepředvede kuchařské umění. Pro chlapa pozvaného na večeři nemůže servírovat párek.

Nebo su stará škola?

tj

Nejsi, něco by uvařit fakt měla. I kdyby obalila řízek...počkéééééj. Mňam, řízky s bramborem (vařený, opečený, hranolky, to je fuk). S tím se nemusí nijak extra vymýšlet, za 30 minut má hotovo a jí to každej. :)

Lisko, proc vyloucit jatra z vecere?
liska5

Játra? Plno lidí je nejí. Ještě tak játrové knedlíčky.

tj

Fuj, játra... *blee*

spu

Mňam játra

První večeře u mě doma
A proc by nejedl jatra? To jako ze je to nejakej uplakanek priposranej? Kterymu se chudince zvedne zaludecek? Tak at si debilek zere mrkvicku se salatkem
Miluju jatra a jatrova omáčka s rýží bych se utlouk blahem
Normalni chlapy sou masoví dobrým řízkem s bramborem se nedá nic pokazit
Osobně mě udelat rajskou či segedýn tak má po sexu *smich*
nata9
hodnocení

Děkuji za rady. Játra mám osobně ráda, ale netroufnu si je připravit na první večeři.
Proc si netroufnes udelat jatra na prvni veceri?
Jak ze nema rad houby? A co jeste nema rad? Nevadi mu kdyz na nej zafouka treba vetricek?
Kazdy jidlo je dobry,kdyz je udelany s uctou, respektem, nebo laskou, pripadne tohle vse dohromady.
Jak ze nema rad testoviny bez masa? Delam plneny testoviny-CULURGIONES . Napln je ovci syr, pak na to slusnej olivac(olej) a cerstve salvejove listy,kterou hodim do zkaramelizovanyho masla na panvi. Ta salvej maslo krasne ovoni.
Je to total luxus, chutove bohaty vyrazny jidlo-bezmase testoviny. Navic testoviny-testo se musi udelat,samozrejme. Ale tim lip snad ne?Pač domaci testo krasne voni po vejcich, cerstvosti. Misto ovciho syru lze parmazan, nebo levnejsi grana padano. napln muze byt i masova, koupit maso (klidne uz namlety) a udelat napln z masa.
Plnenyma testovinama ukazes, ze umis vic, nez jen vzit klacek do pusy...bez urazky.
A co se tyka toho sexu, jak uz zde poradili. Tak uprimne nespechal bych. Mas moznost ukazat, ze si sebe vazis a jsi trochu vic.
Zadnou minisukni. Obleceni jak do divadla.

hodnocení

1x

Jen pozor na to, že dobře najezenej chlap má chuť už leda tak na lahváče a gauč. Myslím gauč jen pro sebe. *smich* Tak spíš něco lehkého.

liska5

To už řeší první odpověď :-D

chlochydess*
hodnocení

1x

Myslím, že se stresujete zbytečně. Jistě jste již na rande o jídle mluvili, takže víte, co mu chutná. Pokud jste nemluvili, uvařte to, co umíte uvařit nejlépe. Zbytečně neexperimentujte s nějakou exotikou, na kterou nemáte odvahu ani zkušenosti. To se spíše nepovede a pan si nepošmákne.

Pana neznáme, takže nevíme, zda nemá nějaké vege zájmy a potřeby či alrgie a intolerance. O těch by Vás ale zřejmě informoval právě na těch rande. Byli jste se někde najíst spolu? No tak to uvařte tak, jak umíte sama.

Mohu Vás ujistit, že my muži jsme vděční za cokoliv, co je pro nás uvařeno s láskou. On nejde jíst a psát o tom recenzi do kritického časopisu o restauracích. On jde za Vámi jako za objektem jeho zájmu a i když je jídlo důležité, důležitější je vždy Váš zájem a důkaz toho, že jste vařila pro něj a s radostí. Pak bude mít radost o on.

PS: Aktuálně jste předběhla tak 10000 holek, které Vám mohly konkurovat. Dnešní děvčata potažmo ani ženy vařit neumí a spoléhají se na dovozové krabice. Máte náskok před těmito holčinami. A získala jste jej už jenom tím zájmem dobře jej nakrmit. Jiné holky se spoléhají na kohokoliv jiného, ale samy nedovedou ani opláchnout kastrol. Jste prostě napřed, tak se ničeho nebojte. Není čeho.. Přeji příjemné chvilky u Vás doma a hlavně oboustrannou dobrou chuť *slunce*

nata9
hodnocení

Děkuji za odpověď.Chtěla bych mu udělat radost a postarat se o něj. V minulém vtahu si toho dost vytrpěl a chci mu ukázat, že ne všechny ženy jsou stejné.
ltz
To je hezké, že takto na něj myslíte. Určitě si toho bude považovat, zvláště když si předtím dost vytrpěl. Ten vám to bude určitě s láskou vracet. Tak ať vám to spolu vydrží. Já myslím, že od vás mu bude chutnat cokoliv.
liska5

To je milé :)

bramburka
hodnocení

1x

Ja bych volila neco jednoducheho a malo pracneho: tedy veprovou panenku s ryzi. A hlavne bych mela v zasobe kvalitni vino a chlazene pivo!

nata9
hodnocení

Děkuju, zní to fajn.

hodnocení

0x

To jste se ho za celou dobu nezeptala, co má nejradši za jídlo?

doplněno 25.04.24 08:47:

Většina lidí má ráda pečené kuře a brambory.

nata9
hodnocení

Vím co má rád, ale chtěla jsem připravit něco speciálního. Klasikou nic nezkazím, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového.

Tak nám to sem napište, co má a co nemá rád. Třeba se někdo podělí o nějaký chutný recept.

nata9
hodnocení

Má rád kachnu, vepřové koleno, záhorácký závitek, halušky...prostě maso.
Nemá rád houby a těstoviny bez masa.

A chce se Vám něco z toho vařit? Zrovna nejvhodnější a nejjednodušší jídla na večeři to nejsou, ale na "první, pořádnou" večeři, proč ne. Kachnu je nejlepší si předpéct den předem. Nebo byste mohla k večeři udělat takový ten mišmaš, co se dělá ze zbytků - už dáte na talíř směs knedlíků na kostičky, obranou kachnu a zelí.

rudla
Obranou kachnu - jako dát mu kosti k oliznuti
dd

Nemyslím že je dobrý nápad experimentovat, pokud chcete podat dobrý výkon. To je jako kdyby se šéfkuchař učil na platících hostech...

udělejte to, co umíte opravdu dobře, pokud vám záleží na výsledku

rudla
hodnocení

0x
Poctivý buřtguláš.

rudla
hodnocení

0x
Nebo jestli má rád koleno, žebra, tak pořádnou obíračku.

spicy
hodnocení

0x

Rada první sex, potom jídlo, která tu kraluje je sice pochopitelná, ale neodpovídá na to, na co se zakladatelka ptá. Zároveň zakladatelka nezmiňuje, jak moc umí vařit, je rozdíl, jestli je kulinářské maximum řízek s bramborama, nebo jestli vyvařuje.

Pokud má rád maso, tak: panenka s pepřovou omáčkou a brambory, vepřové na hořčici (rýže, brambory, příp. i těstoviny), domácí kebab/gyros, rizoto (italské, ne to české sypké) s orestovanou panenkou, beef wellington (místo hub se dá použít orestovaná cibulka), korma a podobná indická jídla...

nata9
hodnocení

Děkuji za rady. Vařit umím řekla bych na 2*, ale vždy se něco nového ráda naučím. Panenka s pepřovou omáčkou je dobrý nápad.
Svíčkovú Wellington sem ještě nedělala.

11111
hodnocení

0x
Já bych se nebránil ani vlnkám (hranolků) z trouby, k tomu smažák, tatarka... :) Neznám nikoho kdo by to nesned... Ale nejsem náročný strávník :) Lepší než rizoto ...

hodnocení

0x
Nechci brát iluze, ale zrovna to jediné jídlo, které tady kolektivně poradíme dotyčný nemusí vůbec jíst. Já bych se zeptal na tvrdo co má rád. Aspoň se bude těšit. Taky přece můžete vařit spolu...

amos445
hodnocení

0x

Hlavně ne rajskou, koprovou nebo zeleninu na tisíc způsobů... Masem nic nezkazíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]