Ahoj..Otázka pro ženy.. Otec má ve skříni kabáty a bundy a jiné svršky po mé mámě a nemá pochopitelně "sílu nebo odvahu" to vyhodit..Jedná se o pěkné, téměř nenošené věci..Napadlo mne to nabídnout sousedce..Ale nevím, zda se to sluší apod..Jde mi o to,aby se nějak neurazila nebo tak..Vůbec nevím, jestli to není neslušné a tak..Kdyby to byly obnošené hadry,tak to odnesu do příslušného kontejneru..Ale věci jsou vesměs skoro nové..Poraďte prosím Do inzerce to dávat nechci..Jde mi jen o tu sousedku,jak jsem psal. Díky za rady.. doplněno 24.04.24 12:08: Musím uvést, že sousedka není odvedle..mou matku neznala a nikdy neviděla..Je to sousedka z chaty .To jsem měl napsat hned, pardon.. doplněno 24.04.24 12:19: Jak jsem psal,do inzerce to dávat nechci a nebudu..Té paní to chci nabídnout samozřejmě zdarma..Neznají se neviděli se s matkou..
Oblečení po zemřelé sousedce bych nenosila.Přišlo by mi nevhodné nosit něco v čem jsem ji aspoň jednou viděla chodit.My jsme dali vše pěkné po matce a babičce do charitního kontejneru.
Když mě zemřel manžel, oblečení, boty a různé věci , knihy atd. jsem nabídla jeho dobrým kamarádům, nikdo se neurazil a všichni si vše rozebrali s tím, že budou mít vzpomínku a věci budou užívat, což se i stalo. Také mě bylo líto vyhodit úplně nové oblečení i boty.
jj. moje dcera měla "košilové období" a v té době si od tchyně přinesla dost košil po tchánovi. byla s tím v pohodě ona i tchýně. já zas nosím svetr po svém tátovi. přišlo by mi líto oblečení vyhodit, když je v dobrém/perfektním stavu a je pro něj využití.
Souhlasím. Když už, tak dát někomu cizímu. Vezmu-li to ze svého pohledu, tak by to ve mně přinejmenším asi vyvolávalo vzpomínky a to bych nechtěl.
Je-li v dobrém stavu, ať se užívá dál. Ale asi bude lepší, když jej bude užívat někdo, koho otec nebude vídat.
... Teď čtu doplněk, že se nejedná o sousedku v domě. Tak pak asi za mně OK, když ji otec nebude vídat. Pokud ji znáte a víte, že se ji to nedotkne, neurazí nebo to nějak jinak blbě nepřijme, tak proč ne?
Vikos..otce ani sebe právě neřeším, ptž otec tu paní neuvidí a já to přežiju..Řeším právě, zda by to tu paní mohlo nebo nemohlo urazit, že jí to nabídnu..zdarma
Zkuste jí říct, že se zbavujete nějakého neopotřebovaného oblečení a jestli by si z toho nechtěla něco vybrat - podle toho, jak zareaguje, tak hned uvidíte, jestli chce, nebo ne. Když odmítne takhle "nenápadnou" otázku, tak na tom nebude nic trapného, pokud se chytne, tak jí nabídněte všechno, co chce.
Po lidech bych to nenabízel max bych se zeptal po rodině zda někdo něco nechce a pak bud kontajner nebo charita nebo je li někdo kutil tak co de použít jako hadry na ruce
Já jí nebudu zapírat, odkud to mám..Znám se s ní dobře, takže jí dojde, odkud to mám..Nic za to nechci..Jen je mi toho líto, když je to skoro nové..Ta paní penězi neoplývá, tak mne napadla ona..Od začátku řeším jen jestli by se mohla urazit nebo ne..A proto jsem napsal, že otázka je pro ženy..
pp
Přesně tak, některé se mohou urazit obecně nad nošeným oblečením, jiné ne.
Sousedce nevím. To se jí nejdřív zeptejte. Ideálně někomu neznámému. Zjistěte si na sociálce, kde je "šatník" po potřebné. U nás tam mohou ti s potvrzením od nich a lidi tam nosí nejen oblečení, lůžkoviny, nádobí... Taky sem zajíždí jednou ročně charita tuším z Náchoda..
Nejsem nijak pyšná, ale oblečení po zesnulé paní bych nechtěla. Každý má jiný vkus, může hrát roli i alergie na některé tkaniny. Navíc když neměly obě ženy úplně stejnou postavu, oblečení nesedí. Stačí mít o 5 cm víc a jsou kalhoty krátké, nebo rozdílné číslo podprsenky. pak halenka nesedí. Dala bych to pryč, klidně do kontejneru nebo do těch sběrných boxů. Co je pryč, to je pryč. A podle toho i sama říkávám: Nic mi nekupujte, nikdo to po mně nosit nebude. Jaga.
Případně se paní dopředu zeptejte, zda by něco chtěla. Pokud chtít nebude, nenaléhejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.