Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám dotaz: moje známá je po operaci prasklé plíce, má už svůj věk je v důchodu, bydlí v bytě 1+1, dcera jí zemřela a vnučky má v praze, se zetěm se nestýká a se sestrou bývalého manžela také ne, jelikož se známe z práce, chodím jí nakoupit, ona si vybere,kde jsou jaké akce a za kolik a já jdu třeba u nás do penny. rohlíky musí být jenom slané, mléku chce jenom z lidlu, víno hroznové mám ochutnat, jestli není kyselé, rohlíky kupovat jenom u vietnamců, jinde jí nechutnají, pak mi řekla kup mi v penny zmrzlinu,váží 2,5 kg, tak jsem to táhla k ní, dělám to ráda,pomáhám jí, jenom si říkám, jestli by mi někdy třeba neupekla koláče za tu donášku a lítání 3 x v týdnu k ní,díky,d
souhlasím, nikdo jiný by jí to zdarma nedělal a to si vybírá, rohlíky v bille, housky v hypernově, víno v penny, abych ho ochutnala, jestli není kyselé, banány v akci a jenom pěkné, chleba u vietnamců, šlehačky v levných potravinách, bonbony ve slevě, penny jenom s kuponém,který ani sama nepoužívám, zmrzlinu v penny 2,5 kg v akci a já mám palici jak notář,jí to nedochází, prostě ví, že platit nebude,a ono se špatně říká dej mi 50 kč ,dáda
Nakupte v jednom obchodě, kam sama chodíte, jak píše pb. Takový sekýrování bych si líbit nenechala. Já sama, když jsem měla covid a chřipku, jsem byla taky odkázaná na pomoc druhých. Jedna zlatá sousedka, druhá kamarádka. Udělaly by obě pro mne všechno, ale nedovoila bych si prohánět je po celém městě.
A co je důležité, vždycky se jim nějakým způsobem odměním. Ne penězi, ale vždy něco koupím, čím potěším.
Je to od vás hezké, že pomáháte, ale paní opravdu musí po dobu, kdy nemůže na nákupy chodit, slevit ze svých požadavků a zvyklostí.
Rozumím Vám. Z občasné dobrovolné pomoci se stalo těžké břemeno. Nejjednodušší bude paní požádat, aby Vám upekla, co máte ráda. A uvidíte, jestli ji jenom dosud nenapadlo, jak se Vám za pomoc revanšovat, nebo jestli o tom nikdy ani neuvažovala a považuje Vaši péči za samozřejmost a Vaši povinnost. A budete se podle toho moci zařídit.
jak to vidím, považuje to za normální stav, žádnou korunu neuvidím, když jsem u ní seděla udělala mi čaj a dala amoletu, ona byla vždy hodně na koruny, takže to tak asi bere, movitá je dost,vlastní pozemky,má pronajatou garáž a nájem vede její vnučka, ona ani neví kolik platí, jenže vnučky má v praze, bydlí ale v děčíně, jelikož se známe dlouho, nedokážu po ní něco chtít,d
Jsme lidé různí. Paní Vás zneužívá. Mohla by být vděčná za chleba, pečivo a mléko odkudkoliv a ona Vás nechá lítat po městě. Když nebude mít z Lidlu, sní i odjinud. Pokud Vás to obtěžuje, řekněte jí, že to dělat nebudete. Že máte také své zdravotní problémy a jste ráda, když obsloužíte sama sebe. Paní má své děti, které by se měly postarat, případně si může zajistit dovozovou službu. Ale tam jí speciálně pro pečivo k Vietmancům a pro mléko do Lidla určitě jezdit nebudou.
Jenže - radím a sama jsem stejná. Několikrát do roka hlídám známé psa, když odjíždí za rodinou dcery do zahraničí. Pokaždé min. 10 dní. Paní mi sice přiveze pro psa pelíšek i granule, ale to je vše. Když jsem jednou v době její návštěvy byla na operaci s nohou a psa jsem hlídat nemohla, musela jej dát na 10 dní k nějaké paní, která se tím zabývá. A dá si za to zaplatit. Známá jí platila prý asi 2.500 Kč. Mně poděkuje. Nevadí mi to, psa mám ráda, je nekonfliktní a potěší mě. Manžel se ale už zlobí, že si paní ze mně dělá služku. Takže jsme na tom stejně, Vám radím a sama? Jaga.
Někteří jsme prostě lidé pitomí a tvární a potom jsou tady ti druzí. Kteří nás, troubů, dokáží dokonale využít.
děkuji, znám jí dlouho, ona by si přes službu neobjednala, jelikož se to platí u nás v děčíně stojí donáška za hodinu 150 kč, ale jde jenom o přechodnou dobu, než bude moci sama nakupovat, prostě chce všechno zadarmo a já neumím to ted utnout nebo dát nějakou podmínku, ona mi ještě říká, neboj já těneošidím já ti nákup zaplatím, prostě prachy tu hrají hlavní roli,d
díky moc, k doktorovi se doplazí, nechce platit službu a já s ní nejdu, sanitku si dala k doktorovi dále, ano je vychcaná, já to nechtěla prezentovat, na korunu, pro padesátník si nechá vrtat koleno a já jsem laciná služba zadarmo, tahám tašky sobě a jí, má 2 vnučky,ale v praze, má bývalého zetě,nic, má sestru bývalého manžela s autem nic, ticho, jen já tahám svůj a její nákup, dcera moje jí odmítla vozit nákup ač má auto,d
máte pravdu, prostě bud jim to nedochází, nebo jim to je jedno, nebo jsou nakonec rádi, že jim druhý slouží, nemají kousek soudnosti, no už se těším na pondělí, mají v penny květák v akci za 29,90 už jsem nachystaná na povel, potáhnu 2 květáky i pro sebe, né, už né,d
Děkujeme za detailní popis vaší charitativní činnosti, která je bezesporu záslužná a obdivuhodná.
Ale to, jestli by vám za to dotyčná paní upekla koláče, to si musíte vykomunikovat s ní, jak my s tím máme pomoct?
myslela jsem to s nadsázkou, jestli by mi za to nemohla něco přispět, myslím třeba kapesné, těžko se to říká,d
No a když vám napíšu, že v rámci svých možností by paní přispívat mohla, tak pomůže vám to?
Vy jste evidentně oběť své dobročinnosti, s tím se musíte vypořádat sama.
nejsem jí zavázaná vůbec, jenom se známe dlouho a pracovaly jsme spolu tak se snažím pomoci, d
Ta paní nevnímá čas tak Jakovy, prostě je furt doma a nemá představu o tom, že pro vás je čas dražší, máte více zájmu než ona, a musíte možná chodit částečně do práce, starat o zahrádku barák ...
Jak se říká líná huba holý neštěstí, už to tu máte několikrát, připravit si několik vtipných narážek ! Naučit se komunikovat
Řekněte jí narovinu s posledním nákupem , že jste sloužit přestala jelikož vás to hodně zatěžuje ,že ani sama byste si nechodila nakupovat do tolika obchodů. Dělá si z vás poskoka. Přestože jak píšete se znáte dlouho- ukončila bych s ní veškeré styky. Takový člověk vás jen zneužívá a vysává...
víte jak se těžko říká o peníze, když někoho znám dlouho, dej mi pajcku za donášku, tak se složí,d
Dádo, nemusíte si říkat o peníze, když je Vám to nepříjemné. Ale zastavte se tam jednou za týden a řekněte, že máte půlhodinu času a že jí ráda skočíte pro to nejnutnější do nejbližšího obchodu. Žádné takové do Billy, k Vietnamci, do Penny, do Lidlu, do pr... Řekněte jí, že Vám zarůstá zahrada a nemáte tolik času jak doteď. Nebo že jí skočíte, kam chce, a ona Vám mezitím vypleje zahradu, ha ha ha.
Objevily se zde dvě dobře míněné rady, o kterých ale já pochybuji, že by byly uskutečnitelným a dobrým řešením. Pečovatelka. Obávám se, že není možné se s pečovatelkou domluvit ze dne na den. Alespoň já před lety čekala několik týdnů, než bylo možné zanést mou maminku do systému a do rozvrhu pečovatelek. Snad jedině soukromá pečovatelka, pokud některá z nich nabízí v Děčíně služby.
Nákup jednou týdně. To bych nenabízela, protože z toho může vyrůst požadavek na nákup vážící 3 - 5 kg. To se Vám bude odříkat stejně těžko jako časté nákupy v různých obchodech.
Já bych na papírek napsala telefonní čísla na Košík, Rohlík a případně i Billu, pokud opravdu rozváží zboží. Papírek bych předala té paní a Sbohem! Bude Vám trapně, ale chyba! Jí nebylo trapné Vás zneužívat. Pokud by byl Váš pocit trapnosti obrovský, tak záda a nohy bolí každého, to není lež. Zahrady volají, to není lež. Ale ani pravdy se bát nemusíte. Už mě to nebaví a zmáhá mě to.
To, co píšete, není vůbec snadné. Jen musím dodat bez emocí, ta paní má určitě příspěvek na péči. Tu částku nemá pro sebe, ale tou částkou platí toho, kdo o ní pečuje, kdo ji posluhuje. Jestli tuto dávku nepobírá, měl byste se o to zajímat a charitu bez projevu vděku, prostě nedělat. Nebo pobírá a křečkuje na váš účet. Vlastní zkušenost.
DoOhnivák je Zoufalka, chci se s paní kamarádit, ale nechci jí sloužit, je jí blbý označit hranice
U vás nerozváží tesco nebo rohlík?
Takže znáte někoho z práce, no tak si s ní buď chcete povídat, a to neumíte ani říct hele Máňo, zejtra napeč buchty Nebo mě tady už neuvidíš, v žertu?
Anebo říct Máně: Hele Máňou sice máš vnučky v Praze, ale vnučky budou dědit ne já, tak ať se snažej. Já už jsem stará a dohnivám...
Obojí můžeš říci v žertu, snad míru přiměřenou poměrům dokážeš odhadnout... A dotyčná taky dokáže odhadnout, že máš čím dál méně času, no ale pokud se s I vu plakala na rameni jak to máš těžký, tak ona to třeba bere tak, že ti poskytuje terapii To my tady nevíme. Když si může dojít k doktorovi, tak si asi může dojít i pro rohlíky
jo rozváží tady i červený kříž, nebo nakupuju, ale holt chce za to prachy, a ty ona nehodlá dávat, prostě všemožně se vymlouvá, že nemůže a dýchat nemůže a to nemůže, zoufalství nepocituju, jsem ochotná koupit lehčí věci v obchodě, kam zrovna jdu a ne zmrzlinu 2,5 kg v penny, asi syslí, má prý 10 kg mouky, 10 olejů, plný mrazák, pořešíme dlabu na to, už mi zaplatila udělala mi amolety a čaj,d
Ptám se na tesco, to rozvázalo za 70 Kč nebo úplně zdarma...
Za stopadesát to jsou nějaký nákupy samozřejmě to už je drahý od charity, ale prostě jí řekni co chceš stezka na Klikej jí to a řekni že jí tu dopravu teda zaplatíš prostě že nemáš čas někde chodit když ona nemá čas ti udělat ani tu buchtu.
Těch 70 nebo 140 Kč nebo kolik to teď stojí od Tesca, tak to pro tu srandu jednou obětuješ, nebo má tvůj čas menší cenu?
Prostě do toho di nějak s humorem, chápu, že nechceš nějak zvostra... To znamená ještě aby se ta baba neurazila a současně abys to vždycky mohla přehrát do vtipu, přinejhorším
Jo a že někdo nemůže, podívej se na tohle: i tlustou bábu rozlišení běhá když ví jak, psycholog:
No tak to video tady nedám, ale říkal to moric, Prostě řekl když vám tady vaši dceři ustřelim hlavu, pokud nezačne the běhat tak co uděláte, paní se rozběhla začla brečet a běhat... A jak se hned rozběhla Kdo říkal že to nejde, tak je většinou jenom dostatečně zlenivěli
jo, dobrý, já to zvládnu, říkám si, že jí to není blbý, já bych takhle teda někoho nemohla otravovat a zadarmo aještě, aby lítal po akcích a kde maj levnější rohlíky, a nějakou zmrzlinu 1,5 litru, no hanba by mě fackovala,d
Jestli vás to otravuje, tak ji ghostujte, Nikdo vás asi nenutí se s ní kamarádit.
Na druhou stranu, nikdo vám nebrání se ji vyplakat, Můžeš smrdíte korunou, máte dluhy, dcerku na houby, že nějaká koruna by se Vám hodila jestli o něčem neví, Že hledáte brigádu. Tak jí to buď trkne a nebo se nebude divit, proč ju ghostujete-Bude vědět že jste na brigádě )
Dobry den, jsem v podobne situaci. Nakupuji pro jednu hodne nemocnou pani, s tim rozdilem, ze pani se nachazi na pokraji chudoby. Svoji pomoc jsem ji nabidla dobrovolne, kdyz jsem se dozvedela, ze pani nema koncem mesice na jidlo a chodi si do hopody pro zbylou polivku. Vetsinu svych penez vyda za leky. Uz jsem ji kompletne oblekla, obula a asi 2x do mesice ji vozim nakupy, obcas i nejake jidlo (ze sveho). Nekdy ji daruji i veci, ktere muze prodat a penize si nechat. Pani si na moji pomoc zvykla a jak se sama vyjadrila: kdyz ma me, nemusi si chodit pro pomoc v hmotne nouzi! To me docela zaskocilo. Asi jsem to s tou pomoci prehnbala! Navic chce take same veci v akcich, a to i ve vetsim mnozstvi, asi 2x uz chtela nakup i pro sve kamaradky! Ma proste dobre srdce! Pro kamaradku koupim maximalne nejakou malickost nebo lek.
Spatne se mi to ve velkem mnozstvi nakupuje, nehlede k tomu, ze pani meni sva prani nekolikrat za den, coz ovsem pripisuji k jeji nemoci. Prestala jsem se podle toho ridit. Proste koupim a hotovo.
Vyresila jsem to tak, ze ji proste privezu urcite mnozstvi, a to jen v dobu, kdy jedu sama nakoupit do urciteho obchodu. Zadne objizdeni slevovych akci se nekona.
Vam bych doporucila, udelat totez - nakoupit jen tam, kam prave jedete, za cenu, ktera tam prave je. Vase znama je navic drzgresle - to je taky nemoc a nikdy ji nepredelate. Na Vasem miste bych ji rekla, jak to v budoucnu budete delat a pozadala bych ji, aby Vam za mesic Vasich sluzeb zakoupila voucher (nabizi je treba Lidl) za Vase sluzby, nebo nejakou jinou formu odmeny. Temhle lidem, kdyz je sama nepozadate, by nikdy neprislo na mysl, ze by se meli revanzovat.
A kdyz to pani neprijme, tak ma proste smulu. Nebojte, ona si cesticku najde!
děkuji máte pravdu, je to držgrešle, má peněz jak želez a má stále málo, dokonce po mě kdysi chtěla, abych se upsala jako pečovatelka, že by brala příspěvek na péči, nakonec jsem to nevzala a ona mi řekla, já bych od tebe nic nechtěl, mě šlo o peníze, za blbost se holt platí, člověk chce pomoci, podá prst, ale ruka je celá pryč, nakonec jsem v sobotu ani neděli jí nekontaktovala, ona mi volala, ale já ne, v pondělí jsem zavolala a sdělila mi, že byla v sobotu ráno v penny, že měli v akci okurky, tak jsem se na to už vykašlala uplně, a na zítra má prý objednanou sanitu k lékařei,d
Tak to jste udelala moc dobre, ze jste se ji neozvala. Takhle byste mela pokracovat dal. Jak je videt, pani by Vas byla schopna sedrit z kuze! To jeji hamounstvi je diagnoza a s jeji soucasnou nemoci to nema nic spolecneho. Ja znam dokonce milionare, kteri si nechaji volat zpatky, aby neutratili za telefon!
Budte vdecna za tuto zkusenost. Naucila jste se neco o lidskych charakterech a naucila jste se, stanovit si hranice.
Takovych lidi, jako jste Vy, je malo. Lide by si jich meli vazit, ale bohuzel je to naopak!
@bramburka - Ja znam dokonce milionare, kteri si nechaji volat zpatky, aby neutratili za telefon!
Proto jsou taky milionáři Halíře dělají talíře
@jedubabicka: Znam i milionarku, majitelku domu, pozemku a akcii, ktera je tak setrna, ze Vas i tyden po svych narozeninach klidne pohosti okoralymi chlebicky, kyselym mlekem do kavy, kavou z proslych kapsli apod. A kdyz si u ni date jen vodu, protoze uz tusite dalsi zbytky, tak vam naleje jen pul sklenice, protoze si vsimla, ze minule jste vodu nedopili!
A jmenovana dama se moc divi, ze k ni nikdo nechce chodit! Clovek se neprestava divit!
tak ona mi to jasně platí, a udělala mi palačinky, ale to radši oželím ten štrůdl a nebudu lítat po akcích, prostě půjdu tam, kam půjdu a tím to hasne, nakonec mi sdělila, že si byla ráno nakoupit nějakou akci, tak zatím mám klid,d
Asi bych vydávala rohlíky z Billy za rohlíky z Lídlu a tak podobně, přece nepozná úplně, odkud to je, to by musela být jasnovidec.A taky jí naučit zamražovat a tak různě. Oni jsou lidé někdy velmi rozmazlení.
ona prý ty rohlíky pozná jak z lidlu tak z billy nebo od vietnamců a papriku prý mám kupovat tak, že mám ulomit spodek tu zelenou část, aby to bylo levnější a banány taky podle něčeho a víno také, prý mám ochutnat tu bobuli, aby nebylo kyselé, a musím mít kupon do penny, ušetří 3 koruny, jinak lednici má narvanou, nic se tam už nevejde, ale zmrzlina 2,5 kg se tam vešla, no případ, v zásobě 10 kg mouky, 10 olejů do zásoby, nakonec byla ráno v penny pro akci, už je to skončené, tedy doufám, ráda pomohu, ale tohoto člověka znám dlouho,d
@dohnivak:Tyhle lidi normalnim rozumem nepochopite. Cele jejich mysleni se zabyva hamounenim a vymyslenim, kde jeste usetrit. Muj soused (milionar) vybira v supermarketech tuzkove baterie a doma zjistuje, jestli preci jenom jeste aspon trochu nefunguji anebo jestli nekdo nahodou nevyhodil nabijeci baterii. Vybira kontejnery kvuli vickum na zavarovacky, ze pry vicka jsou draha. Uz jsem o nem napsala tri povidky. Jsou hodne ctive, protoze s takovym exotem se clovek hned tak nesetka!Tak to vemte s humorem, netrapte se a bude Vam lip
tak to je opravdu exot ten soused, když je milionář, no ono se říká, čím víc máš, tím víc chceš, můj soused je taky milionář, majitel fabriky, a pro korunu si nechá vrtat koleno, a jeho matka když ještě žia si od nás půjčovala občas něco, zapoměla koření a tak a čekala až jí vrátíme desetník, no, tahle paní je bohatá, má pozemky, pronajatou garáž, byt, vnučka jí ho zařídila a důchod, ani neví kolik platí nájem, prý to je na vnučku a ona lítá po akcích kvůli koruně a doma syslí mraky mouky, oleje, plnou lednici má narvanou a ještě mi to ukazuje, já se netrápim, už je to ukončené, nakonec mi řekla,že byla v penny ráno měli v akci okurky, já padám, tak jsem jí řekla at chodí,že musí chodit a at zajede k doktorovi, aby se jí nemotala hlava, mě to hlava nebere,dík,pa,dáda
Take jsem byla takove dobracistko-spiš tunta, 3 roky jsem chodila 2x tydne koupat sousedku,do vany se nedostala bez pomoci i s mytim jsem ji pomahala,dceru mela v Holandsku,myslim že duchod taky mela slušny,jednou jsem dostala čokoladu-prošlou,když přijela dcera na navštevu tak ani aspon nepodekovala,jo a k vanocum jsem dostala papir do tiskarny,již je to před par lety,ja se odstehovala ,myslim že už ta sousedka nežije.Nešlo mi o žadnou odmenu ale aspon o podekovani.
To já jsem racionalista, cizím lidem nad hrobem klidně řeknu pro dalši:
1) tady máš telefon na DPS, tam ti obstarají vše co potřebuješ, oni mají dotace od města a můj čas je zkrátka dražší
2) zadarmo tě pořeší ten, kdo po tobě bude dědit...
...
Pak mě nemusí trápit, že mi někdo nepoděkoval
to syslení je hrozný, jak všechno schranuje prej má 80 vajec, já tomu snad nevěřím dokud mi to neukáže, já scháním olivový olej je drahý, když jí to řeknu, prý ho má, ale je prošlý, tak díky, ukazuje mi hezký triko se psem, prej ho nenosí, že by řekla na dádo vem si to, to neexistuje,d
Schránčivá = majetná.
Ale doutnák má hadry po mamce, a chce je dát sousedce, no tak se přece domluvte! A bude ruka v rukávu.
Triko:
Budte rada, ze Vam to triko nedala! Pokazde by Vam to pripominala. Ale mate to jeste dobre! Muj milionarsky soused mi prinesl bluzu po sve zemrele manzelce (asi pred 7 lety). Bluzicka odnekud ze sekace, mela ovsem dve male vady: jednak o 4 cisla mensi a jednak vzadu byla dirka od mysi! To by pry se dalo zasit a velikost neresil, ze pry na doma by to stacilo! Moc se divil, kdyz jsem odmitla
já bych teda po zemřelém blůzu nevzala, když bych to tedy věděla, lidi jsou různý, oni si to prostě neuvědomují, jací jsou, resp, tato paní to ví, říká mi, znáš mě,d
to ještě není konec, ted chce vymalovat, tak si sehnala lidi, a já abych s ní šla vybírat koberec a nějako skřínku do bazaru, ale kdo ji přiveze, že by řekla mojí dceři, tak všechno vyklidila do sušárny, pár věcí zůstalo kufr, který má asi 50 kilo, říkám co taj je, prej cukr, že jí to pomůžu tahat,už se mi nechce, možná je trochu vychcaná, má plno ručníků asi 100,které nechce a vnučka taky ne, že by řekla, dášo na ručníky, nebo nějakou vakuovou krabičku s odsáváním vnučka to nechce, a nic, je fakt,že mi udělala čaj a dala polívku,která pálila jak čert,d
@dohnivak - Vám dělá dobře, když s vámi někdo "zametá" nebo si paní držíte, abyste si mohla stěžovat? Nechápu, proč pořád opakujete stejný vzorec chování.
koukám, že jste plná jedu, já vám poradím, nečtěte to, neodpovídejte a uleví se vám jedu babičko,d
jedubabička, vidím to naprosto stejně. Škoda času na odpovídání masochistovi. A také je zajímavé, že si umí došlápnout na vás, ale na toho, kdo ji ubližuje, ne.
@dohnivak: Vy asi porad cekate na to, ze se pani zmeni! Ale cekate marne! Ta se nezmeni! Naopak, bude to s ni cim dal tim horsi a horsi. Pokud chcete mit klid, tak s ni peruste kontakt. Hlavne od ni nikdy nic neocekavejte. Tahle osoba vyuziva lidi ve svuj prospech.
Ma vubec nejake pratele? Nejspis ne, vsichni od ni utekli. A kdo zustal, ten na to doplati!
díky za odpověd, o žádných přátelích nevím, má nějaké příbuzné, ale ty jí nepomáhají, bývalý zet, sestra jejího manžela, sousedka,která bydlí vedle, nikdo jí nic nenakupuje, nic nevím, je to těžké utít pro mne, jelikož se známe dlouho z práce, na druhou stranu se mi její automatické chování nelíbí, prostě kup mi v penny zmrzlinu v akci jenom 1,5 kg, bavit mě to už přestalo,d
Dohníváka evidentně baví kamarádství s tou osobou, Možná sama nemá kamarády/možnost vyžití/pokucání jinde.
Inu platíte za to, nic není zadarmo. Mylně to vyhodnocujete výmluvou na lítost. Ne, o lítost určitě nejde, stejně tak nejde z vaší strany o nezištnou pomoc. Vy máte stále nějaká očekávání. Já myslím, že máte problém sama se sebou...
Anebo co žádáte za radu? Dokážete změnit vaše děti? Asi ne, tak jak chcete měnit nejspíše 65-75 letou osobu? Pokud nejste dnešní, tak přece musíte vědět, že to nejde, už vám to tu napsali nesčetněkrát. Buďto jí budete brát taková jaká je, anebo přerušíte kontakt. Cokoliv mezitím je tak trochu masochismus
simco tak to se hodně mýlíte, já nikoho měnit nechci protože to nejde, paní je 76 let, znám jí léta pracovala jsem s ní, tak to vím, jasně, že mám kamarády, kamarádky to nemám problém, ale krom toho chodím do práce, zahrada dům, a prostě jak to mám napsat, na jednu stranu bych ji ráda pomáhala, když holt jí zemřela dcera a vnučky má v praze a nikdo jiný se nnašel, nicméně tento způsob pomáhání mě ubíjí a přerušit s ní kontakt nedokážu, mohu jenom nastavit určitě mantinely odsud kam a to chci udělat, jinak to je vůči mě prostě vydírání, možná si to ani neuvědomuje, prostě řekne, jsem taková, vždyt mě znáš, je to na mě jak se zachovám, nechci ubližit ani jí, ani sobě,pa,d
Děkuji za dovysvětlení. Samozřejmě že si to neuvědomuje, je v důchodu, nemá co na práci, ona to nemusí ani myslet zle, jen vy neumíte správně jednat, takže se sebepoškozujete.
Musíte mi vědět co vlastně chcete, vy jste na prvním místě, pro sebe, pro vaše děti, pro vaše příbuzné, ne pro cizí známou z práce. Tu nezměníte, nezachráníte a jediný benefit z toho je pro vás její společnost, pokud oni nestojí the, přerušte kontakt, kontaktujtte její příbuzné.
Paní je v režimu strážce klíčů, někdo po ní bude dědit, ten někdo by měl dostat dopis s tím, co a jak by měl ti mohl udělat, se starat, jezdit na návštěvu, objednat a zaplatit nákupy.
vy asi dobře víte, že neřešíte žádnou krizovou situaci, ohrožení života, nebo jinou závažnou situaci, nejspíše jen děláte paní spol. a interakci. Ona by přece neumřela, kdyby Neměla přesně ten a onen jogurt nebo na co si to stěžujete! Ta paní asi potřebuje sociální kontakt více, než ty nákupy, chápete? Je na vás, co potřebujete vy, jestli si to vůbec uvědomujete? Někdy je to opravdu těžké se zastavit, a udělat si pořádek
díky moc za celkem pochopitelnou a rozumnou zprávu, souhlasím s vámi, je možné, že ona opravdu potřebuje s někým komunikovat než jenom pomáhat a chránit, na to má nějaké kámošky po telefonu i sem tam jedna se tam zastaví, nicméně na tu pomoc se nikdo asi nenašel, nechápu na co chce malovat, tahat skříně a všechno možné,vnučkám to prý nesmí říct, prý by jí vynadaly a že prý pak za ní nebudou chodit do nemocnice,přesto to dělá, její byt jednou budou dědit její vnučky a garáž taky, a každá dostane milion z pozemků, proč by nemohly z prahy přijet třeba o víkendu a pomoci jí cokoliv, to nevím, možná to ani nechce, jednou mi řekla, že nechce aby sem jely, že chce mít klid,zatím,d
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.