Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborové placky správně - jak na to?

Od: farm odpovědí: 15 změna:

Občas se snažím ze zbylých vařených brambor usmažit placky. Naprosto vždycky mi vyjde trhanec. Dobrý, ale ohyzdný. Přidáváte mouku, vajíčko, olej...? Nebo vejce ne? Smažíte na oleji? Mají být asi hodně tenké...ale dál?

Ď.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

spu
hodnocení

3x

Jen brambor a mouka. Vyválet tenkou placku a hodit na SUCHOU rozpálenou plotnu (jako naši dědečci) nic nemastit. Namáte li kamna s plotnu, použijte pánev a až se začnou nafukovat, otočit.

farm
hodnocení

Kolik má být prosím té mouky? Může být i polohrubá?

honzinek

Dáváme mouku třetinu hmotnosti vařených brambor. Hladká. Rozmačkat, rychle vypracovat těsto, knedlík, nechat na pomoučené lince. Postupně ukrajovat kolečka a rozválet, pomalu péct na suché pánvi z obou stran. Pak skládat na sebe na talíř a pomašlovat máslem. Lahůdka.

 

hodnocení

2x

Na půl kila vařených brambor cca 20dkg polohrubé mouky, trošku soli a vypracujeme těsto. Hlavně pracujte rychle ,protože těsto rychle řídne a nutilo by vás to přidávat další mouku, což není dobře. Placičky cca 3 mm silné smažte na suché pánvi nebo plotýnce. Po usmažení se potřou rozpuštěným máslem. Vejce nedávejte.

 

mate59
hodnocení

1x

Placky dělám jen ze syrových brambor.

To jsou pak bramoraky, ne, klasické packy se dělaly nw horké plotně a tam syrové nedáte

Kto povedal,že zo surových zemiakov sa na plotne nedajú piecť zemiakové placky? My doma na 90 % len také a takto robíme. 10 % ide na plech niekedy. Pre lepšie otáčanie sa pridáva surové vajíčko a múka hladka ide do surových postruhaných zemiakov. Plus soľ,korenie a cesnak.

 

jp
hodnocení

1x

Vejce dávám vždy, mouky tolik, aby to nelepilo. Nové brambory bývají štavnaté, starší bramb. suché, takže vždy přiměřeně.

spu

Vejce ani sůl do těsta nepřidáváme jelikož víme, že tyto suroviny nám těsto zbytečně ředí. O to víc tam potom musíte dát mouky, aby se to nelepilo.

jp

To je vaše věc, že máte hrůzu z mouky.

 

hfcbnvv
hodnocení

0x
Moravské lokše?

 

hodnocení

0x
Má někdo recept na bramborove placky BEZ MOUKY?

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

To, co tady popisujete, to dělávala naše stařenka na plotně, na tálu. Mazala to povidlím. *mnam*Já jsem rozválela, posypala kořením a solí a ještě rozválela, to koření do placky zatlačila. Pak nařezala na čtverečky a smažila ve větší vrstvě oleje. Ke špenátu jsme to měli rádi. Co se nesnědlo, zůstalo v misce na lince a za chvíli to bylo pryč.


doplněno 13.04.24 16:56:

Pokaždé jiné, podle nálady.

farm

A jaké to koření...? To by mohlo zlepšit chuť. Ď.

 

farm
hodnocení

0x

Všem díky. Ten "trhanec" zřejmě působil nedostat mouky, že?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]