Nejste přihlášen/a.
Občas se snažím ze zbylých vařených brambor usmažit placky. Naprosto vždycky mi vyjde trhanec. Dobrý, ale ohyzdný. Přidáváte mouku, vajíčko, olej...? Nebo vejce ne? Smažíte na oleji? Mají být asi hodně tenké...ale dál?
Ď.
Jen brambor a mouka. Vyválet tenkou placku a hodit na SUCHOU rozpálenou plotnu (jako naši dědečci) nic nemastit. Namáte li kamna s plotnu, použijte pánev a až se začnou nafukovat, otočit.
Na půl kila vařených brambor cca 20dkg polohrubé mouky, trošku soli a vypracujeme těsto. Hlavně pracujte rychle ,protože těsto rychle řídne a nutilo by vás to přidávat další mouku, což není dobře. Placičky cca 3 mm silné smažte na suché pánvi nebo plotýnce. Po usmažení se potřou rozpuštěným máslem. Vejce nedávejte.
To, co tady popisujete, to dělávala naše stařenka na plotně, na tálu. Mazala to povidlím. Já jsem rozválela, posypala kořením a solí a ještě rozválela, to koření do placky zatlačila. Pak nařezala na čtverečky a smažila ve větší vrstvě oleje. Ke špenátu jsme to měli rádi. Co se nesnědlo, zůstalo v misce na lince a za chvíli to bylo pryč.
Pokaždé jiné, podle nálady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.