Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mi gynekolog napsat PN

Od: neschopenka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, obvodacku mám na dlouhé dovolené a chytila jsem nějakou angínu či co. Může mi můj gynekolog vystavit neschopenku pokud jejím důvodem není gynekologicky problém? Zástupce mého obvodaka mi již několik dní nebere telefon a z důvodu jiného bydliště ho mám 350km daleko
jiného lékaře kromě obvodaka, gynekologa a zubaře nenavstevuji, proto nevím na koho se obrátit.
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Zdravím. Pokud se Vaše zdravotní problémy netýkají těch gynekologických, pak Vám neschopenku gynekolog na toto nenapíše.

hodnocení

6x

To pochybuji.

smode2

Rozšířím otázku: A kvůli pokročilé fázi těhotenství PN napsat lze? Nebo je třeba obvodní? (nevím, jen se ptám)

hodnocení

1x

Mít OL 350 km daleko je od Vás nezodpovědnost. Měla byste si najít jiného OL blíže svému bydlišti.

Gynekolog Vám může napsat PN jen v souvislosti s nějakým gynekologickým problémem. Na angínu rozhodně ne. Proto je dobré mít OL poblíž, člověk nikdy neví, jaká nemoc na něj padne. Jaga.

pb®
Kde má mít praktika takový student VŠ z Ostravy, který studuje v Praze nebo třeba v Liberci? Udělá se mu špatně zrovna když bude v tom jiném městě a jsou stavy, kdy nedojdete ani do vedlejší ulice, natož stovky kilometrů. Stačí blbá virová gastroenteritida, kdy nevíte jestli na mísu usednut nebo před ní poklenout a nejlepší řešení je usednout s lavorem na klíně. A teď babo raď, kde má mít takový člověk lékaře?

Takový člověk se má především ptát (pokud možno předem), jak to v místě funguje, což by VŠ student zvládnout měl. Třeba na VŠCHT v Praze byl (možná ještě je?) praktik, který v akutních případech ošetřil i neregistrované studenty a předpokládám, že podobná možnost bude i jinde. A i když se pořád mluví o zneužívání pohotovosti, jde-li o nutné ošetření, taky dotyčného nepošlou z Liberce za obvoďákem do Ostravy.

hodnocení

0x

Angínu či co, jak píšete, je třeba zhodnotit prktikem nebo ORL lékařem, zda je třeba antibiotika nebo se to obejde bez nich.K ORL můžete jít s uvedenými problémy kdykoliv a PN vám může napsat. Gynekolog také, ale muselo by se přidat ještě nějaká drobná potíž gynekologická, ale s tím by si rozumný lékař mohl poradit. Zda pozná anginu, a bude jí umět správně léčit,to už je druhá věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]