Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krem s SPF pro plet s akne

Od: deni odpovědí: 6 změna:
Ahoj, moc prosim o radu a Vase zkusenosti! Uz nekolik let me trapi akne, posledni pulrok cca je to tak o 70% lepsi, zas tolik se nove pupinky nedelaji, spis me trapi fleky a jizvicky po tech starych. Kosmeticka mi rekla, ze bych si rozhodne mela ted na leto poridit denni krem s SPF min. 30 nebo 50, koupila jsem si larochepossay s SPF 50+ ale hrozne se mi ta plet po nem zhorsila.. pritom jine kremy od laroche mi tu plet zachranily.. tenhle asi nesedl. Nemate prosim doporuceni na krem s SPF idealne 30 pro aknozni plet? Aby mi to zase tu plet nezhorsilo? Moc Vam dekuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Věk neuvádíte, ani léky, jiné nemoci, ani jaké stravování... Akné je odrazem vnitřního prostředí. Především změnu stravy by to chtělo. Dostatek minerálů Zn, Fe, Mg, Si a vitamínů E / nalačno/ a B-komplex / né déle, jak měsíc/. Akné sice ovlivňují hormony /puberta/, ale bývá zpravidla u lidí s nedostatkem Fe /železa/. Často to jsou lidé, kteří konzumují hodně mléka a všeho mléčného.

Pak jsou potraviny, a jejich kombinace, které situaci zhoršují. Patří sem všechny průmyslově vyráběné potraviny, bílá mouka, cukr, živočišné tuky, uzeniny, zákusky, levné čokoládky, chipsy, barevné limonády, ostrá a těžká jídla, tropické nedozrálé ovoce. Někdo tak reaguje na kuřecí maso nebo ovesné vločky. . To si zkuste vysledovat...I stresy a znečištěné prostředí hrají roli, stejně tak předůsledné čištění, jelikož zbavuje pleť přirozeného ochranného filmu. Kosmetika by tu měla fungovat jen jako doplněk.

Takže bych přešla na jednoduchou zdravou stravu s dostatkem zeleniny, i té vařené, saláty, cereálií, panenské oleje, ryby, ořechy, dušená mrkev, borůvky, kysané zelí... Brala bych v malých dávkách /třetinových/ kapky Renol, a pak po dobrání Regalen, taky jen třetinové dávky. To aby Vás neodradila odléčovací reakce, kde se tělo zbavuje nežádoucího, přičemž se vyrážky a celkový zdravot. stav přechodně zhorší. Takhle by to bylo postupně bez významných potíží. Dodržet ale přesně návod! To znamená více pít, užívat mezi jídly a dělat po 3 týdnech týdenní pauzu. Pokud se nedáte na ony kapka, pijte nalačno ráno čistou /přihřátou/ vodu s kapkou citronu nebo jablečného octa. Tím se dají potírat i vyrážky / raději ředěným/. A choďte do přírody a na sluníčko!

mius
hodnocení

0x
ahojky, Nacomi spf 50 je dobry.

kajka22
hodnocení

0x

Připinám se k tématu, taky trpím na akné, co Vám nejvíc pomohlo aby se to trošku zlepšilo? :)

denca*
hodnocení

Mne ze zacatku pomohly nejvic takovy ty klasicky veci, neverila jsem, ale fakt jo! Nesahat si na oblicej (ani nikdo jiny), fakt casto si myt ruce a casto menit rucniky a povlaky na polstare. Oblicej myt 2x denne, me zachranil myci gel laroche posay effaclar, cena je asi 500 ale vydrzi fakt pres pulroku. A potom krem taky laroche posay effaclar nebo je super Atok prirodni kosmetika krem. Na lokalni pupinky je skvely tea tree oil nebo sudocrem, krasne to pupinek zahoji a vysusi. Naprosta zachrana je na noc davat pred kremem retinol, ja pouzivala od loreal. Krasne pomohl i na jizvicky po akne, ale pozor v lete s nim a s davkovanim, musi se zacinat opravdu pomalu. No a pak samozrejme i strava, pitny rezim a pohyb, to se ale priznam, ze mi moc dodrzovat nejde, ale i tak se mi diky kosmetice a dalsim plet hoodne zlepsila, ze stredne tezke formy akne mam obcas nekde nejaky pupinek, prevazne jen pri menstruaci. Ted me trochu trapi jen krem s SPF, vzdy se mi po nem proste plet zhorsi. :(

pb®
hodnocení

0x
Nepoužívejte SPF 50, stačí 30 nebo 25. Po 50 se mi udělá akné zaručeně taky. Ideálně šetřit s krémem s UV faktorem a radši si vzít proti slunci klobouk. Na všední den, kdy je člověk zavřený v budově, není UV faktor potřeba. Pokud budete venku, pak samozřejmě namazat něčím nemastným. Mně vyhovuje z DM Sun dance sensitiv balzám SPF 30, není mastný, takže pleť nedusí. Pokud se někde něco klube, nedám dopustit na krém Skinoren. Samozřejmostí je pleť večer odlíčit, vyčistit, hydratovat, namazat. Ráno stačí tonikum a krém.

pavla23
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]