Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, nevíte někdo, jak se zabvit zápachu obuvi? Nikdy mi nohy ani boty moc nesmrděly, ale mám teď jedny do práce a z ničeho nic začaly smrdět jako plíseň u nohou. Žádný problém se suchou pokožkou u nohou nebo plísní nemám, proto se divím. Prala jsem je, ale mám starou pračku, takže ani prádlo mi nějak moc nevoní, tudíž boty po uschnutí jdou zas cítit. V ruce jsem též zkoužela, ale nic. Doufám, že tu budete mít někdo typ, jak se toho zbavit. Je to hrozný zápach, a nepomohl ani od Dermacolu takový sprej přímo do bot. Děkuji
Zapáchat může hmota, ze které jsou boty vyrobeny. Vzpomínám si, že jsem si jednou koupila spodní prádlo a doma jsem zjistila, že je podivně cítit. Nic nepomáhalo, ocet, aviváž, jedlá soda i jsem to dala do mrazáku. Kamarád pracoval v čistírně a řekl mi, že se toho zbavím pouze chemickým čištěním, tak mi to vzal do práce a přinesl bez zápachu. Asi jsem vás moc nepotěšila, jedině koupit jiné boty.
Opravdu je to z bot a jaký pach? Exituje třeba takzvaný" karboxylový pach", ten je na nohou a je to takové štiplavé kyselé.. Na toto téma mluvil Kraus v show jana krause. To není botami, jde o pot.
Naproti tomu pak je takový těžký hnilobný zápach, to si myslím že je nasáklé v botech a tomu už nic nepomůže. Hlava z toho nebolí, ale je to hrozné. Organický pach.
třetí, který ještě znám je takový ze kterého bolí hlava, jako kdyby s příměsí spálené gumy, pocitově umělý pach. To si myslím, že je nevhodný materiál obuvi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.