Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit zápachu z bot?

Od: anonymniclen odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, nevíte někdo, jak se zabvit zápachu obuvi? Nikdy mi nohy ani boty moc nesmrděly, ale mám teď jedny do práce a z ničeho nic začaly smrdět jako plíseň u nohou. Žádný problém se suchou pokožkou u nohou nebo plísní nemám, proto se divím. Prala jsem je, ale mám starou pračku, takže ani prádlo mi nějak moc nevoní, tudíž boty po uschnutí jdou zas cítit. V ruce jsem též zkoužela, ale nic. Doufám, že tu budete mít někdo typ, jak se toho zbavit. Je to hrozný zápach, a nepomohl ani od Dermacolu takový sprej přímo do bot. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli ten zápach neprodukují přímo samotné boty, resp. materiál, z kterého jsou vyrobeny

pulve
hodnocení

1x

Účinná je prý jedlá soda. Nasypat, několik hodin nechat, vysypat (nebo vyfoukat vysavačem). Zkuste.

hodnocení

1x

Zapáchat může hmota, ze které jsou boty vyrobeny. Vzpomínám si, že jsem si jednou koupila spodní prádlo a doma jsem zjistila, že je podivně cítit. Nic nepomáhalo, ocet, aviváž, jedlá soda i jsem to dala do mrazáku. Kamarád pracoval v čistírně a řekl mi, že se toho zbavím pouze chemickým čištěním, tak mi to vzal do práce a přinesl bez zápachu. Asi jsem vás moc nepotěšila, jedině koupit jiné boty.:(

hodnocení

1x

Můžete zkusit Sanytol, s prádlem mám moc dobrou zkušenost.

hodnocení

1x

Já si myslím, že když sečtete všechny náklady na čisticí prostředky, budete na tom stejně, když koupíte boty nové. Njsem si jistá, že ty problémové budou ve špičkové kategorii a ceně tomu odpovídající. Nehledě na to, že už musí být dost rozšláplé a zakládáte si na ploché nohy a plíseň.

hodnocení

0x

Opravdu je to z bot a jaký pach? Exituje třeba takzvaný" karboxylový pach", ten je na nohou a je to takové štiplavé kyselé.. Na toto téma mluvil Kraus v show jana krause. To není botami, jde o pot.

Naproti tomu pak je takový těžký hnilobný zápach, to si myslím že je nasáklé v botech a tomu už nic nepomůže. Hlava z toho nebolí, ale je to hrozné. Organický pach.
třetí, který ještě znám je takový ze kterého bolí hlava, jako kdyby s příměsí spálené gumy, pocitově umělý pach. To si myslím, že je nevhodný materiál obuvi.

julie
hodnocení

0x

Vložit sáčky heřmánkového čaje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]