Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasládlá pomazánka známá že školní jídelny

Od: pepee odpovědí: 4 změna:
Ahoj,Dobrý den.
Pár let zpátky jsem na jedné brigádě dostal spolu se zaměstnanci na svačinu chléb s nasládlou pomazankou. A já si vybavil, že takovou jsem dostával i je svačině v mateřské školce. A to už je více než 30 let.
Nedávno jsem se o tom zážitku bavil s kamarádkou a ta si také vzpomněla že něco podobného dostávala.
A já bych byl moc rád, kdyby mi někdo dokázal říct, co jsem to měl, z čeho se to dělá, nebo dělalo. Věřím že kuchařky, budou vědět, přeci jen pokud to bylo v minulém režimu, muselo to být někde v normách.
Poradíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

spom
hodnocení

2x

Mrkněte sem: nejrecept.cz/...

Neuvádíte (aspoň odhadem) barvu, tak tipuju: Nasládlá by mohla být mrkvová pomazánka, nebo medové máslo (máslo vyšlehané s medem).

kkk

Máslo s medem to je vyloženě sladký, to nebude ona pomazánka. Ale taky si vybavuji nějaký takový neurčitý blivajz slizký - to bylo jen tak lehoučce sladké A mohlo to být cokoliv v podstatě smíchané s čímkoliv, moc mi to teda nechutnalo

A ještě ze školky znám hořčici s máslem, to je taky dobrá Šmakuláda na chleba, podle paní školníkové, jednou nám to namazala na chleba :) Jako není to špatný, ale dnes si raději vychutnávám konkrétní chutí a ne takové šílené mixy, a to z principu.

Když si totiž nastavíte deToxxx třeba soli, tak po chvíli, za pár dnů, pak si tu sůl daleko menším množství vychutnáte daleko více, tak to je úplně se vším, nejen s jídlem. Nehledě k tomu, že to přináší i zdravotní benefity

liska5
hodnocení

2x

To bude něco tvarohového. Do tvarohu se dá zamixovar mrkev, paprika..a je to nasládlé. Nebo nějaký vmíchaný džem, nutelu či vanilkový cukr? Aspoň barvu byste si mohl pamatovat..

fram
hodnocení

1x

Pomazanka ze skolky

mimibazar.cz/...

Pamatuji se na tuhle pomazanku z chmelovych brigad. Urcite to bylo neco z tvarohu. Uz kvuli detem / dorostencum. A bylo to mirne ruzove, tak v tom asi byl dzem nebo marmelada z jahod. Nebo jenom sirup...Davali nam ji k svacine na houskach.

Tvarohová s ovocem

250 g měkkého tvarohu, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce zakysané smetany, 250 g čerstvého nebo mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky).

svetreceptu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]