Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavky a vůně termální vody

Od: adecko® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.

Jezdíme občas do ermálů na Slovensko (často Polný Kesov) a tamní voda je určitě léčivá, ale ještě jsem nenašla prostředek, jak odstranit z plavek její zápach. Několikeré vyprání v gelu a následné větrání na sušáku v prádelně nebo i na čerstvém vzuchu absolutně nepomáhají.

Existuje nějaká pomoc jiná než koupit nové plavky?

Kapánek by se ty zájezdy prodražily.

Stálé zdraví přeju.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak použijte dvoje plavky, původní do vody, nové mimo, na slunce a pod...a je to. Z kabinky cestou do do vody vás nikdo nebude "čuchat". Převlékání snad zvládnete, jinak pomocníci se vždy najdou

liska5
hodnocení

3x

No ano, nejmíň dvoje plavky. Ty lacinější do termálních bazénů. Asi bude záležet i na materiálu plavek. Některé i změní barvu.

hodnocení

1x

Do Polnýho Kesova jezdíme 2-3x ročně. "asfaltová" voda ve venkovním areálu fakt někomu smrdí. Ale po vyprání doma v pračce je to již OK. Takže máme jinou zkušenost.

V jiných termálech jsou zase "rezavé" , v některých termálech vůbce není problém.

doplněno 04.04.24 19:20:

Teď jsem v jiných termálech, pokecali i o Podhajské a Nitravě, ptal jsem se na praní plavek a zápach. Všechny kolegyně říkaly, "normálně vyprat".

mates4
hodnocení

1x
Zkusil bych je (v sáčku) do mrazáku, na cigaretový smrad to funguje.

planky
hodnocení

0x

Tak si kup jednodílný plavky, pokud nemáš na dvoudílný :) Já mám plavky z Lidlu, stály pár korun, rozhodně méně, než vlakem na Slovensko Natož zpět

id
To jednodílný plavky nesmrdí? Prosím uveďte značku těchto vámi doporučovaných plavek. Děkuji.
planky

To byl samozřejmě vtip, kdyžtak zdůrazňuje, že je to drahý... Neboli vtip na to, že jeden díl plavek bude levnější než dva díly. Já mám taky dvoje plavky. Ale že by mi k plavkám někdo ččuchal, Tak to si nevybavuji

hodnocení

Mám pocit, že se neumím snad vyjadřovat česky. To to bylo tak nesrozumitelné?

Nejde mi o to, jestli budu vonět u bazénu ( jo a plavky mám s sebou dvoje- jedny do vody a druhé na převlečení), ale až se vrátím domů a budu je chtít uskladnit do skříně. Jak je zbavit zápachu. A drahé by bylo na každý zájezd ( na jaře skoro každý měsíc) je kupovat nové. Nakonec jsou cítit oboje. Nehledě na to, že mi málokteré padnou. Jsou mi většinou dlouhé.

kkk

Že by pomohlo je uzavřít do pytlíku a vložit mýdlo? :)

fram

Urcite Nesti Dante mydla.heureka.cz/...

halamus

@kkk
Přesně stohle mě napadlo taky.

@adecko
Jsou u uzavíratelné sáčky, pokud byste obyčejnému nevěřila, hadex.cz/...
Odkaz jen pro info, jak takový sáčewl vypadá, vám stačí jeden a samozřejmě, že větší.

hodnocení

Děkuju za tip. Zkusím ten mrazák. Obávám se, že mýdlo v sáčku by bylo slabé. Zkoušela jsem to se sodou a nepomohlo. Možná to, že se odmítají nechat zkulturnit, souvisí s materiálem těch plavek. Jsou už teda trochu starší.

Stálé zdraví přeju. A.

jajo
hodnocení

0x
Aj tak sa znicia z mineralnej vody.

Fakt? Tak to asi nechodím každý měsíc do těch termálů, o kterých píšete.

jahu
hodnocení

0x

Velmi vám rozumím a každý, kdo alespoň 1x navštívil termály v Harkánech. Domů přijíždíme s kufrem jehož celý obsah letí do pračky a z některých materiálů zápach neodstraníte ani po několikerém praní a několika letech. I já tady hledám radu, protože přesně jak píšete, nechcete, aby vám smrděla celá skříň...

hodnocení

Zkusila jsem naložit oboje plavky do octové vody. Snad to trochu, opravdu trochu, pomohlo, ale žádný zázrak to teda nebyl.

Jsou uložené v sáčku a ještě jsem nenašla odvahu je zkontrolovat.

jaj*
Zkusila bych je pořádně vyprat a dát do sáčku nebo něčeho s parfémem na praní, ale ty bývají mastný tak potom asi vyprat jen ve vodě.

V pondělí tam jedu opět, poptám se jiných, co dělají s tím smradem. Ale já plavky pak používám další měsíc v jiných termálech, není nic cítit.

Tak jsem mluvil asi s deseti návštevníky. Nikdo nemá problém se zápachem plavek. "Normálně je vyperu a příště jedeme jinam, nebo sem. Nic nesmrdí"

Tak mluvila většina žen.,

hodnocení

Je možné, že problém je způsoben tím, že ty plavky jsou už dost staré a je to materiál, co se už dnes nedělá. Jinak než v termálech se v bazénu, rybníku nebo moři nevyskytuju (a to v termálech jen poslední 3 roky) tudíž mi až na ten zápach celkem slouží. Nebo to už chce fakt nové plavky.

Přeju všem stálé zdraví.

Teď dopoledne jsem se ptal dalších "známých" na smrádek z vody, někteří si v tom libují, jiný jen plavky normálně vyperou s ručníky a je po smrádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]