Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Potřebuji radu ohledně mých vlasů. Snažím se dosáhnout lepší kvality a hlavně větší délky, bohužel se mi ale zdá, že mé vlasy nechtějí přerůst určitou délku a za posledních pár měsíců se mi i zdá, že mých vlasů spíše ubývá než přibývá.
Je mi 21 let, tudíž věkem to snad není, ale poslední cca 2 roky nejsem úplně v psychické pohodě a jsem si vědoma, že právě to je pravděpodobně důvod mého úbytku vlasů a marné snahy o větší délku, proto se snažím o vlasy pečovat 2x tak více.
Pro představu vypíšu v bodech moji péči o vlasy:
- Vlasy si myji maximálně 2-3x do týdne dle potřeby, před každým mytím nanesu na asi 15 minut pečující masku, poté si 2x umyji pokožku hlavy šamponem, do konečků nechám pouze stékat pěnu, po smytí nanesu kondicionér a nechám působit asi 5 minut
- Používám měkké ručníky, určené přímo na vlasy, nechávám zabalené jen asi 5-10 minut
- Pořídila jsem si hřeben, který lépe rozčesává a moc netrhá vlasy, češu šetrně od spodu nahoru, používám sprej na rozčesání
- Vlasy upravuji pouze fénem, žehličku a kulmu používám jednou za čas (na nějaké akce atd.), používám tepelnou ochranu
- Provádím pravidelně masáž hlavy kvůli prokrvení pokožky
- Jednou týdně před umytím vmasíruji do pokožky hlavy arganový nebo ricinový olej a nechám působit 3-4 hodiny, hlavu zakryji speciální čepicí, aby se na pokožku pokrytou olejem nenanášely nečistoty
- Podle možnosti vmasírovávám do pokožky hlavy také růstová tonika nebo kopřivovou vodu (ne denně, protože mi mastí vlasy)
- Vlasy nosím většinu času rozpuštěné, upnuté a "ulíznuté" účesy nosím jen občasně
- Používám saténové gumičky do vlasů
- Do konečků vlasů si pravidelně dávám oleje určené na konečky
- Užívám vitaminy na vlasy od značky VENIRA (gumové medvídky)
Mám pocit, že pro své vlasy dělám maximum co můžu, ale moc to nepomáhá (jediné plus je, že mám vlasy na dotek jemnější). Co mám dělat, aby mé vlasy byly hustší, zdravější a delší?
Budu moc vděčná za všechny rady a nápady
Strava, stres, nemoci a geny jsou důležitější, než si myslíte. Potřebujete mít dostatek minerálů. hlavně Mg, Zn, Fe a Si. Takže pestrou zdravou stravu s dostatkem zeleniny, cereálie, ryby, ořechy, oleje ze semen zastudena lisované, obilné klíčky. Lžička řepné melasy denně dlouhodobě je mnohem lepší než tablety Fe. S těmi procedurami to nepřehánějte. Už jen ta častá manipulace s vlasama i ta úzkost a obavy Vám škodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.