Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Budu dělat viz.předmět otazky.Četl sem návod že uzene moravské se má vařit a s tím vývarem zalít rohlíky místo mléka.Ingredience znám.Ted mně napadlo že do smesi bych dal restovanou cibulku sušenou.To je muj nápad.Ale hlavně se my jedná jestli vařit uzené,a nebo rohliky zalít mlékem.Děkuju za rady.
Staročeská velikonoční nádivka:
200 g vepř. bůčku, 200 g uzeného masa, 2 žemle, 80 g másla, 6 vajec, sůl, pepř, jarní byliny: kpřiva, libeček, cibulová, česneková a petrželová nať.
V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přidáme upečený, vykostěný a na kostičky nakrájený vepř. bůček a na nudličky nakrájené vařené uzené maso. Pak přidáme na kostičky nakrájené žemle zvlhčené vývarem z uzeného masa, špetku mletého pepře, hrst nasekaných mladých kopřiv, drobně nakrájené 2 - 3 zelené natě a pokrájenou malou snítku libečku (je hodně aromatický). Promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs rozložíme do vymazaného pekáčku a zapečeme asi 20 min. v troubě.
P.S. ta smažená sušená cibulka tam nepatří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.