Špenát je mé nejmilovanější jídlo. Mohu ho kdykoli a s čímkoli. Proto mi s kuřetem vůbec nepřipadá špatný. Dobře jej podusit, kuřátko a brambory přelít výpekem...hned bych si dala. Když se dělá kuře se zelím na způsob pečené kachny, nebo kuře "na hnoji" - pečené na zelí, špenát vidím jako další dobrou přílohu. Pokud by snad strávníkům nechutnalo, přijdu a sním...
Jsou daleko horší kombinace. V okolí Náchoda se běžně nabízí i v restauracích tzv. Pavlišovský řízek. /podle nedaleké obce Pavlišov/. Je to klasicky usmažený řízek v trojobalu, k tomu zelí a houskové knedlíky. Tamnější lid je na to zvyklý a nediví se tomu. Já se divila moc. To bych daleko raději to Vaše kuřátko se špenátem. Jaga.
Jago a co teprve špenátek z mladých kopřiv.To je pošušňáníčko. A včil bude na něj ta nejlepší doba. Už se chystám, že si zase namrazím aspoň 20 zipových pytlíků. A co se týká kombinace řízku se zelím, to kdysi ještě na rekreaci v NDR bylo úplně běžné. Ale my si to zelí nechávali servírovat na samostatný talířek. Bylo moc dobré, ale dohromady nám to moc "neštymovsalo". Takže jsme je měli jako zeleninový zákusek.
Nemusí se přece člověk držet jen vyzkoušených, tradičních receptů. Dobré je i experimentovat a vymýšlet něco nového dle své fantazie. Hlavně když má na to chuť a představu, jak by to mělo vypadat a chutnat.
Za sebe bych řekl, že špenát se nehodí k ničemu, ale jinak lze ke špenátu dát cokoli: nic, vejce, párek, sekanou, plátek masa.. tak proč ne kus pečeného kuřete.
Já si myslím, že úplně klidně. Dovedu si představit ze špenátu, vajec, rohlíků a česneku nádivku do kuřete. Ńebo špenát, ale listový, narychlo na pánvi s česnekem.
Špenát není zrovna nejobvyklejší příloha ke kuřetí, ale proč to nezkusit. Mě by na tom vadilo asi jen to, že kuře se jí rukama a co pak s tím špenátem . Chuťově si myslím, že to špatné nebude.
chlochydess*
Jelikož se do Evropy příbor dostal již v roce 972, nemyslím si, že by dnes někdo měl problém příbor používat jako dospělý člověk i pro konzumaci kuřecího masa. Zkuste to taky, ten špenát se Vám pak bude jíst mnohem lépe a ne jako pračlověku.
cca 60 let jím kuřata (drůbež obecně) příborem a dokážu kosti obrat stejně důkladně, jako je jiní dokážou okousat. Nevidím důvod si při obědě matlat ruce čímkoliv.
Není to sice obvyklá kombinace, ale proč ne? Změna je život. Nedávno jsem jedl pečené kuře s bramborovými knedlíky a se zelím. Kupodivu se ty přílohy nepopraly a bylo to docela dobré.
Za mě určitě ne ...ale já patřím do skupiny lidí, kteří hlásají pravdu, že k "máčce" vždycky knedla a ne ertepl...a kuře ke špenátu mi nejde už jen z principu
Klidně bych to pozřela. Možná jen jednou, ale proč ne. V sobotu na "Den vody" a otvírání podzemí vodních nádrží jsem si dala také neobvyklý pokrm - bylo to vynikající. 4 kolečka smažených tvarůžků v trojobalu, bramborový knedlík s hlávkovým zelím.
Je to asi eco takového jako pečené kuře ,zelí,a bramborový knedlík ... Prostě to k sobě nepatří ... Ale když může někdo žrát smažený řízek s rýží tak je asi možné vše ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.