Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Můžou se zmrazit vařené fazole?

Od: dominickaaa odpovědí: 4 změna:

Dycky mě babička říkala že fazole mohou být po nesprávném vaření i jedovaté. Když jsem uvařila směs mletého masa se sterilovanými červenými fazolemi z plechovky a zůstalo toho ještě hodně, můžu to zamrazit? Nebudou potom ty červené fazole jedovaté? Děkuji za odpověď. ...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

7x
avatar nonek

Nebudou, nemějte obavy...to by ty vařené, průmyslově zmrazené potraviny byly jedovaté?

 

nov
hodnocení

4x

Jedovaté jsou pouze syrové fazole, nebo nedovařené.

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben
Dobrý den, jedovaté nebudou - sterilizace a následný var to jistí (zmrazení a později rozmrazování to nezmění). Zdravím!

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Nepamatuji se, jak se ten "jed" ve fazolích jmenuje. Že by se z něho umřelo, to ne, ale střeva ho těžce zpracovávají a navíc plynují, nadýmají. A to tak, že hodně. Právě proto se fazole, před vařením, na noc namáčejí a voda se několikrá vymění. Právě tou vodou se škodlivá látka vyluhuje, vyplaví. Totéž platí o hrachu. Zpracováním v konzervách je látka pryč. Když nespotřebuji celou konzervu, dám na mrazák a tam v klidu počkají, až je budu potřebovat. Totéž platí o zamražené hotovce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]