Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
našel jsem ve skříni solidní oblek a kabát, které už jsem neměl asi čtyři roky na sobě, protože se do nich nevejdu. Nejsou nijak zvlášť staré, materiály jsou zajímavé a stav je vynikající, připadá mi proto škoda je jen tak hodit do kontejneru na oblečení. Neví prosím někdo o nějakém second handu (ideálně v Brně), který by se specializoval na formální oblečení? Nebo nemáte tip, kde/jak předměty efektivně prodat? Oblečení je potřeba si vyzkoušet, prodej přes internet mi v tomto připadá pro kupujícího docela rizikový a nerad bych se s tím pětkrát tahal na poštu a zpátky, než to někomu padne...
Díky za tipy, JM
Podobné věci dneska neprodáte. Někdy v padesátých letech minulého století byste se zbavil všeho a ještě byl chválen. Dneska starší věci málokdo chce.
Kupovala jsem před lety synovi oblek do tanečních, levný nebyl. Užil ho čistě jen pro tuto akci, pak zesílil, zmužněl, oblek už mu nebyl. Nabízela jsem ho, zájem žádný. Nakonec jsem ho dala do pytle a do budky na obnošené oblečení. Co nadělám?
Jen si nedovedu úplně představit nějakého bezdomovce v "hódobóžovém" obleku našeho syna. Ale to už není moje věc. :Jaga.
Chtěl jsem napsat "Dobré trávy Tashunko Sapa", Ale tohle spíš vypadá, na nějaké podřadné zelí, koupené někde na tržici u Vietnamce.
A to prý že konopí léčí.
Nevím, jak zmatený a silně nejasný příspěvek @nov souvisí s tím, že pán chce prodat oblek.
Včera byla sobota, tipnula bych to asi na nějaký velký mejdan, kde se podávalo: rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilkováááá! Soudím i podle toho, že rádkyni, jak sama píše, je na blití.
Neměla to míchat.
Ale třeba nám autorka vysvětlí, až se probere, co tím básník chtěl říct. Možná by jí pomohli v legendární Želivi. Jaga.
Nemá cenu takové věci prodávat. Nejjednodušší je dát to do tašky a pak do kontejneru např Charity Broumov, prostě někomu, kdo sbírá použité ošacení pro humanitární účely. Ano, možná si myslíte, že oblek je pěkný, že by za něj nějaká koruna byla - ale poptávka je na nule, dnes nový oblek nestojí majlant.
Sám jsem tuto situaci řešil už několikrát, po smrti příbuzných se typicky najdou kvanta nepoužitých oděvů, které dotyční ,,šetřili na potom´´ . Ovšem když už žádné potom není, je fakt rozumné poslat to dál přes kontejner,
Kdysi, velmi dávno, mi máma nechala za dokončení střední školy ušít u renomovaného krejčího oblek s vestou ze 100% vlny. Střih byl univerzální, nepodléhal moc módě. Tehdy za to dala prakticky celou svou výplatu. Měl jsem ho párkrát v tanečních, pak jsem se v něm oženil. To bylo naposled, co jsem ho měl na sobě. Uplynulo mnoho let. Visel v perfektním stavu ve skříni, než jsem se pokusil ho za pár stovek prodat. Na inzerát se ozval jen jeden zájemce, ale ani se na něj nepřišel podívat. Relativně nedávno skončil v kontejneru.
Materiály a střihy jsou dnes úplně jiné. Dnes se nosí všechno "jako po mladším bráchovi". Už žádná ramena, která sedí. Přes hrudník volné. Klopy akorát. A elegantní, rovné kalhoty. To už není ptavda. Také to musí být jako po mladším. Uzké a krátké a divné ponožy k tomu. Z takové módy nadšená nejsem, nelíbí se mi, ale můj názor není relevantní. Určitě ani v bazaru vám to nevykoupí. Do kontejneru s textilem nebo do charity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.