Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
chtěla bych poprvé uvařit svíčkovou, ale naše rodina nejí vepřové, včetně sádla, slaniny apod. Dá se nějak nahradit špek při špikování masa? Bude moc suché, když ho neprošpikuji?
Díky za rady!
Svíčkovou dělám z hovězího. Maso ale nešpikuju. Do pekáče si dám kromě masa i nakrájenou cibuli, kousek másla, kořenovou zeleninu, koření /bobkový list, tymián, celý pepř, celé nové koření, celý jalovec - vše svázat do uzlíčku, aby se to nelovilo pak v omáčce./ No a nesmím zapomenout na na kostičky nakrájenou slaninu. Teda špek! Když se vše i s masem upeče, /podlévat vývarem/, přidám smetanu, lžíci rybízové marmelády a vše promixuju dohladka. Pak přes cedník. Dosolit.
A nemůžete mi nijak dokázat, že tam ten špek byl. Chuť je výborná, špek nikde není vidět. A rozmixovaný jistě nikomu vadit nebude. Uvidíte, že Vás budou všichni pochvalovat.
Jinak špek se nedá nahradit NIČÍM. Ta chuť, ta vůně, prostě tam musí být. Ale bude to takový špek, jako v pohádce, jaký SVĚT NEVIDĚL. Dejte na mě, pak napište, jak si rodina mlaskla. Jaga.
Ja vetsinu zivota delam svickovou bez speku. Manzel ho nemel rad, tak proc mu neco vnucovat. A jak je dobra! Na dochuceni davam horcici, neni tak mdla. A z loupane plece, pera.
Samozřejmě vaříme milion jiných jídel, ale chtěla jsem i v zahraničí zavzpomínat na dětství, které mám spojené právě se svíčkovou. Ten špek mi nepřijde jako tak zásadní ingredience, aby se kvůli němu nedala udělat svíčková vůbec. Kdybych se ptala na to, jak udělat vepřové koleno bez vepřového, tak by váš komentář byl trefný více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.