Nejste přihlášen/a.
u nás prodávané prsty jsou největší hnus, je to drcený odpad z rybích těl + náhražky
pokud se chcete předvést sežnte pár velkých kaprů a udělejte jim rybí škvarky...větší kapr se dá vykostit tak že kosti téměř nemá...nějaký jihočeský způsob...kolem třeboně najdete restaurace kde se dají občas objednat
z česklých sladkovodnách ryb bych na rybí prsty pouřil cejna, trochu povařit nebo spařit a hdoiny vybárat jemné svalové kosti...výsledkem bude vynikající trochu tučnější jemné bílé maso jako základ pro rybí prsty...
Často se používá treska. Filé bude vzhledem ke kostem nejjednodušší. Kupovanému polotovaru to podobné nebude, tam je méně než 60 % masa. To, co připravíte doma bude kvalitnější a zdravější. Pokud by děti náhodou nebyly spokojené, nic si z to nedělejte, zkuste experimentovat s tvary, časem si na kvalitnější variantu zvyknou a ocení, že je to lepší.
Ono popravdě takhle si vychováte rozmazlené strávníčky, kteří budou ochotní sníst pouze vysmažené kusy ryby ve tvaru prstů. To je krokem k doživotním problémům s konzumací normální stravy, kterou evidentně odmítají již dnes. Ono ta přesmažená strouhanka skutečně není nijak zdravá a ve skutečnosti ani chutná.
Moje rada? Vařit zdravě a kolem děcek tolik neskákat. Sice vlastní děcka nemám, ale malý bratr mé bývalky měl taky rodiče, kteří nad jeho jídelníčkem nepřemýšleli a výsledek? Klukovi je skoro 18 a sní jenom smažený kus masa s kečupem a hranolky. Důvod? Rodiče jej krmili pouze jenom smaženými kusy masa s kečupem a hranolky. Nic jiného nechce, protože si na nic jiného nikdy nezvykal. Čí chyba? Přemazlovacího typu rodičů.
Nevím, jestli se tomu, co vyrábím já, dá říkat rybí prsty, které jsou většinou se slisovaných kousků a slepených nejakými dochucovadly. Miluji ryby, jsem vyra, ale prsty nekuouji a filety, plné vody také ne. Teď je problém rybu koupit, ale když už smažím, tak udělam proužky, vlastně hranolky. Miluji je potřené česnekem se solí, ale každý česnek nemusí. Nechám uležet a buď obalím v mouce nebo v trojobalu. Když jakoukoliv rybu nakrájíte na hranolky a budete smažit velice rychle, prosmaží se a budou křupat. A to děcka milují. Brymborové hranolky jsouz také bez chuti a děcka by se utloukly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.