Dobry den. Potrebovala bych poradit jak uspat neuspatelne nespici dite? Ma 18 mesicu a do ted bylo ukojovane ke spani. Ale uz s tim chcu skoncit je mi to velmi neprijemne. Problem je ale v tom ze dite se nenecha chovat ke spanku, ani pomazlit/hladit, nevydrzi ani lezet v posteli u cteni knizky, flasku s mlekem nechce prijmout ze bych nahradila prso tak, dudlik nema od narozeni. Od narozeni velmi malo spi, nespalo poradne ani v kocarku (od 4 mesicu tam uz neuslo ani na minutu). Napady jak takove dite uspat?..
První den hodina a půl (byly jsme s manželkou oba úplně zelený, ale dali jsme to). Druhý den půlhodina. Po týdnu bez problémů. Kdyby nám to neporadila zdravotní sestra od dětské lékařky, tak jsme ten první den určitě nedali.
matka
Vydrzi plakat dlouho, myslim si ze by vydrzelo aj pres pul hodiny jestli ne i hodinu..
K večeři hustou krupicovou kaši podávanou lžící. Dětskou lžící se krmí dítě samo, velkou lžící jej krmíte vy. To budete mít jistotu, že neřve hlady. Pak teprve koupačka , šup do postýlky, přečíst krátkou pohádku, klidně ať si u pohádky řve. Zhasnou, popřát dobrou noc, špunty do uší a do pokoje nechodit. Dítě se neuspává houpáním, chováním, hlazením. Dítě se naučí usínat samo. Musíte se změnit vy.
Některé děti jsou náročné. Ale nebojte, nejpozději v pubertě bude usínat a spát samo. A vy se budete muset opatrně zeptat, jestli se svého pubertálního dítka můžete dotknout. Vyřvávat bych nenechala. Člověk je pořád primát a jeho dítě nošenec. Podívejte se záběry goril, matka nedá mládě několik měsíců z náruče, pořád je s ním v kontaktu. Jen člověk si myslí, že miminko musí spát ihned samo, ideálně v jiné místnosti, div ne v jiném domě. A jakmile se ho rodič dotkne, bude rozmazlené. Zkoušela jste si lehnout s ním? Prý také pomáhá látkovou plenkou šudlat dítě po obličej od čela dolů přes nos.
Určitě nenechat někde v místnosti vyřvat samotné…vzít do ruky, kolébat a u toho broukat, houpat a když bude řvát, tak vytrvat, ale alespoň bude u tebe. Ten návyk na prso je běs, proto děti uspávám já a ne žena. Ta prsem hlavně krmí.
matka
Vyrvani urcite nechci vim ze by neprestalo plakat (v kocarku kdyz plakalo a nemohla jsem ho vytahnout tak vydrzelo plakat velmi dlouho..)
Bohuzel tohle ditko slo od mala uspat hlavne jen u prsa i kdyz jsem si to neprala..
1,5 leté dítě už snad chodí a je krmeno pestrou stravou. Jak mu dáváte pít čaje atd.? ... z hrníčku?...ono nikdy nepilo z lahvičky? Tady to vypadá, že zná jen kojení. Taky už rostou zoubky v tomto věku. Odstavovat dítě se musí postupně.
matka
Kojeni je prirozene tak jasne ze to zna od 6 mesicu kdy jsme zacali zavadet pevnou stravu pije z hrnicku. Zoubky uz ma venku, cekala jsem na to nez ji vyjdou at je odstavovani jednoduzsi. Odstavovat jsem tez zacala postupne tak ze pres den a ted chci v noci.
hujer
Ano matka: - Náš syn byl jedno a to samý. Hlavně večer, když byl po krmení ne a ne zabrat ,řval řval a řval. I když jsme si byli jistý, že nemá žádné jiné problémy.. Pak jsme dali na radu prof. Švejcara, který mimochodem měl v blízkosti
chatku. Jen ho nechte, ať si řve- to děti dělaj, ventilují plíce..no a po týdnu vše v pohodě - no až na babičku, které jsme museli zakázat u něj návštěvy v tento čas, protože ho chodila konejšit... Dnes je mu přes 40let, bez větších problému a plíce má velké (asi).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.