Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akné na zádech

Od: koki odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
letos mi bude 18 let a tak od 14 let mě trápí akné na zádech. Už nevím, co s nim dělat. Typické rady, jako měnit častěji povlečení atd. jsem již udělala. Z drogerky už vyzkoušela tunu věcí. Neznáte někdo nějaký produkt dobrý na to nebo babské rady? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Mě se ty zatracený pupínky držely do 25 let dost sem si s nima užil je fakt že to bylo období plné aut žen alkoholu a dalších mladistvích nerozvážností *smich*
Trochu se to zmírnilo když sem začal baštit pivovarský kvasinky
Časem pupínky odešly a nerozvážnosti zústaly *smich*

liska5
hodnocení

3x

Akné často signalizuje nedostatek Fe - železa a též Zn a B vitamínů. Železa mají méně lidé, kteří žijí hlavně na mléčných výrobcích. Bude třeba přehodnotit svoji stravu. Vynechat průmyslově vyráběné potraviny a omezit příjem cukru, bílé mouky a živočišných tuků. Železo v tabletách způsobuje trávicí problémy. Nejlepší je Fe z přírodního zdroje. Tím je řepná melasa ze zdravé výživy, lžičku denně dlouhodobě. V melase je hodně dalších potřebných minerálů. Jinak zařaďte rozmanitou zeleninu, cereálie, ryby, ořechy, luštěniny. Byla jste s tím na kožním?

chlochydess*
hodnocení

1x

Jste pořád ještě teenagerka v pubertě (18 - eighteen), takže bych se předběžně nelekal. Zrát a dospívat budete ještě minimálně 3-4 roky, takže bych se znepokojoval až tak v roce 2028.

Akné je běžným důsledkem nadprodukce mazových žláz, které jsou nejaktivnější vlivem silnějšího působení hormonů. Pokud to nemůžete vydržet, jděte ke kožní lékařce, která Vám dá nějaké tipy i bez toho, abyste musela něco nakupovat.

Míchat nějaké preparáty jenom podle toho, že "nějaká paní mi to na netu poradila" není rozumné a akné se může dokonce ještě více zhoršit. Pokud byste se pleť snažila vysušovat, narušíte jeho ochrannou vrstvu, která je tvořena převážně tím mazem. Výsledkem mohou být různé DOŽIVOTNÍ ATOPICKÉ EKZÉMY, protože pokožka nebude mít silný ochranný film, který potřebuje.

Většina pubertálních aknařů má po 20tce pleť normální a beze stop. Nemáte kam spěchat a kariéra zádové modelky na Vás klidně ještě počká *palec2*

liska5
15.03.24 17:37

*palec*

hodnocení

1x

Sestra Mé kamarádky měla opravdu strašlivé Akné na zádech, Na doporučení kožní lékařky se dostala na léčení, myslím třikrát za sebou v létě přes prázdniny, do slovenské obce Smrdáky. Z názvu je slyšet slovo smrad, podle všeho je to oprávněné ;), ale je tam nějaká zvláštní léčebna voda, se specifickým složením... sirovodík stď. Možná mají nějaké dostupné produkty jako krémy, pasty ...A možná by šel zaplatit i léčebný pobyt tam. (Omlouvám se za ta velká písmena, iOS je dávákam chce).

Akné na zádech

pb®
hodnocení

0x
Zkuste z lékárny krém Skinoren.

glaurung
hodnocení

0x
Omezit sladke a pecivo a mlecne vyrobky a dat tomu pul roku ... mezitim poradne jist mrkve, tucne ryby a chodit na slunce ... asi to nezmizi uplne ale melo by to za cca pul roku byt lepsi ... vsechno ostatni je nebezpecne vcetne dermatologa

ludek*
hodnocení

0x
4 roky a jste na prášky? Já mám 40... už nevěřím, že to někdy zmizí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]