Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upéct kuře v troubě, aby bylo šťavnatý a ne sušší

Od: boban® odpovědí: 13 změna:
Ahoj, klasika. Jak udělat kuře v troubě, aby zůstalo šťavnatý
Zjusit ho dusit v pekáči pod poklicí a pak bez poklice na cca 10minut?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

8x
Nikdy nepeču kuře v celku, pouze na poloviny. Nesnaším nevyprané kuře zevnitř, někdy ze zbytky střev.
Peču bez poklice, několikrát během pečení polévam vypečenou šťávou.

hodnocení

5x

V poslední době jsem si oblíbil postup, kdy kuře peču na zeleninovém lůžku - nejprve zakryté a odkryju ke konci pečení. Kuřeti vyříznu před přípravou dvěma řezy hřbet, vykloubím stehna, okořením a položím naplocho na záda na zeleninu. Zelenina se pak použije i k servírování.

hodnocení

5x

Kuře také rozpůlím. Dám pod něj máslo, kostičky slaniny, trochu podliju. Pekáček přikryju alobalem. Chvílemi zkontroluju a přelévám výpekem. Až ke konci pečení dám alobal pryč, aby kůžička zezlátla. Jaga.

chlochydess*
hodnocení

4x

Tak pro vás mám dokonalý recept. Zapomeňte na pekáče, zapomeňte na poklice a vytáhněte pečící mřížku. Garantuji, že tak dobré kuře jste ještě neupekl. Dělám to už jenom podle něj. Recept zde.

hodnocení

2x

Já kuře podélně rozříznu, nasolím, potřu kořením. Plátek špeku na dno zapékacímisky, troubu na 180°C. Po půl hodině štětečkem přetřu šťávou, kterou kuře pustilo. Za 50 minut je hotovo. Občas musím, pro barvu zesílit troubu na 200°C. *palec*Moje maminka a vlastně i já, pod kuře, do suché zapékací misky nasypu na plátky nakrájené brambory . Nepřikrývám, nepodlévám.

hodnocení

2x
Ono je to hlavne o tom, kedy aku teplotu pouzit. Do novej rury vlozim kurca v zatvorenom pekaci, len nasolene a kuskom masla vnutri. Naklikam rezim kurca, zvolim hmotnost o hodinu mam stavnate kurca s chrumkavou kozou.

Petře, nic proti Vaší radě, ale musela jsem se moc smát. Slovenština je úžasný jazyk. Ta CHRUMKAVÁ KOZA *smich2*nemá prostě konkurenci. Význam chápu. Jenom je jiný v češtině a jiný ve slovenštině. A to je právě to krásné. Že jsou ty jazyky tak blízké a současně tak jiné. Jaga.

halamus

Hlavně nepéct pivo, ze které zkozlo.

hodnocení

2x

Zkusil jsem v horkovzdušné fritéze a nedá se to s obyč troubou srovnat.

hodnocení

0x

Dobrá praxe je použít stojánek na pečení kuřete s podložní miskou.

Stojan na pečení kuřete

https://www.oriondomacipotreby.cz/stojan-na-peceni-kurete-122944

Stojan na kuře CHICKEN s pánví - Cullinaria

https://www.avenberg.cz/z2267-stojan-na-kure-chicken-s-panvi-cullinaria

---

Do plynové trouby jsem měl na kuře stojánek s vodorovnou jehlicí a pekáč, do kterého se nalila voda, aby se kuře nevysušilo.

Místo vody stačí nasypat nakrájené brambory. Také dobrý způsob. Všechno v jednom pekáči.

Stojanu netřeba, recept zde (ať to neopisuju) Kuře pečené na pl/...

Jak upéct kuře v troubě, aby bylo šťavnatý a ne sušší

Plechovka od piva svůj účel jako stojánek snad splní - ale nedělal bych to ... jen v nouzi nejvyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]