Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, jaký jsem barevný typ

Od: lupita odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
potřebuji poradit, snažím se začít trochu lépe oblékat. Dřív jsem to vůbec neřešila, nosila jsem klasiku - džíny a tričko. Teď se snažím trochu rozšířit šatník, ale narážím na problém, že vůbec nevím, jaké barvy mi sluší. Pak si vždy něco koupím, třeba fakt pěkný padnoucí i dražší kousek, ale stejně mám pocit, že mi nesluší, protože asi netrefím barvu.
Několikrát jsem si zkoušela barevnou typologii dle různých rad na netu, různé testy, ale stejně jsem na to nepřišla, nějak to nevidím. Nemám ale zase asi úplně finance na to navštěvovat nějakého odborníka.
Najdu někoho, kdo by mi poradil? Nechci dávat své foto, ale myslím, že nejvíc je mi podobná např. herečka Šárka Vaculíková, tedy tou barevností, tmavě hnědé oči, tmavě blond - světle hnědé vlasy, celkem dobře se opalující pleť...
Nedokážu rozluštit jestli je to podzim nebo jaro.
Děkuji za případné odpovědi, L.

Nevím, jaký jsem barevný typ
Nevím, jaký jsem barevný typ #2
Nevím, jaký jsem barevný typ #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Na tom prostředním obrázku jsem váhala. Tam jste poněkud vybledlá.. Ony jsou i podtypy. Pak asi zimní, podtyp jižanka. Já bych to tak nehrotila a brala bych barvu po barvě a našla si svoji škálu. Zkoušet sadu triček a halenek a odkládat, ve které barvě se necítím. Ona i povaha hraje roli, i roční období, kdy slunko změní pleť... Rozhodné samostatné typy volí sytější odstíny, jemné tiché moc do ostrých nejdou, byť jsou k jejich typu. Sestra si našla jednu hlasatelku, které má stejné barvy, sleduje ji a obléká si oblečení podobné barvy, jako ona.

@liska5 ...paní jasně píše,že to není ona - jen osoba jí podobná

liska5

Moc jasně to teda nenapsala, jen že nechce dávat své foto a je podobná ŠárceV. , ale budiž. Bylo by lepší odpovědět za sebe a korekci nechat na tazatelce.

@liska5 já se omlouvám, zapomínám..., že vy musíte mít vždy pravdu

hodnocení

0x

Předpokládám, že umíš alespoň základy AJ (navíc dnešní překladač Google je slušný), takže ti dám odkaz na jedno shrnutí, které mi osobně hodně pomohlo:

instagram.com/...

A na diskusní vlákno na reddit, po registraci můžeš vedle čtení i psát dotazy, je to ovšem také v AJ, ale lze tam opravdu z barevné typologie hodně pochytit:

reddit.com/...

Také jsou všelijaké mobilní aplikace na určování barevného typu, základ bývá zadarmo, platit chtějí až za rozšířené funkce, ale pokud se dobereš správného typu v základu, tak si vhodné palety barev najdeš třeba na pinterestu zadarmo, tam je toho také fůra.

standaaa
hodnocení

0x

Nezlob se, připadáš mi jako exibionistka (i když to není typ), ale takhle se vystavovat na poradně?

lupita
hodnocení

A umíte číst? Píšu, že sem nebudu dávat svoje foto, ale foto herečky, která je mi barevným typem nejvíce podobná. Toto je Šárka Vaculíková. Když k něčemu nic nevíte, neodpovídejte;)
liska5

Lupito, klídek. nenapsala jste to zas tak moc jasně. A odsekávat někomu, kdo zdarma ztrácí čas snahou Vám odpovědět, není vhodné. Prostě vyberte si odpověď, která Vás osloví.

lupita
hodnocení

Mě se ta formulace zdála celkem jasná, tak pokud to někdo nepochopil, omlouvám se.
Odsekávám tomu, kdo zbytečně komentuje a snahu poradit tedy neprojevil...a že tím zadarmo ztrácí svůj čas *smich* , no promiňte, to už je fakt mimo. Já ho nenutila, aby sem psal. Pokud někoho okrádají soc. sítě o drahocenný čas, ať na nich neodpovídá na každou ptákovinu...

hodnocení

0x

Převážná většina Středoevropanek patří k tzv. letnímu typu. Letnímu typu sluší barvy studené, ze všeho nejvíc asi světlá džínovina. Pokud si myslíte, že se hodně podobáte Šárce Vaculíkové, hledejte si její fotky na internetu a sama zhodnoťe, co ji sluší. Jako odstrašující příklad sem dávám její hnědé oblečení. To se nepovedlo. Teď se objevuje v seriálu Zlatá labuť. Vždy dokonale oblečená. Na typ tehdejšího oblečení se nedívejte, ale barvy sledujte.

Pěvecké soubory, kde je mnoho žen různých typů, prý volí pro jednotné oblečení odstíny vínové barvy. Ta prý sluší všem.

lupita
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ano, máte pravdu, v té hnědé vypadá opravdu strašně, to vidím i já. Zkusím tedy prohledávat fotky a zhodnotit co jí sluší a co ne, i když to je právě to, co se mi zdá, že mi moc nejde...

hodnocení

0x

Tak vás by som za ženu nechcel. To by bolo zbytočných šiat kúpených,keď sa neviete rozhodnúť v čom sa cítite dobre.

vili
hodnocení

0x

Sim vás, napište tady někdo pro méně důvtipné odpovídající, že slovní spojení ‚‚Nechci dávat své foto, ale myslím, že nejvíc je mi podobná např. herečka Šárka Vaculíková" - spolu s vloženými fotkami herečky Šárky Vaculíkové, skutečně nemusí nutně znamenat to, že na těch fotkách je ta, která položila otázku.

Ledaže by se ptala takto rafinovaně herečka Šárka Vaculíková.

Díky.

Abych odpověděl, tak na tomto typu by se mi nejvíce líbily barvy světle červená, světlé odstíny růžové, fialková barva, možná světlounce zelenkavá, a samozřejmě bílá a černá. Vyhýbal bych se nejspíš také světle šedé, béžové a světle modré. Pokud bych je vyloženě chtěl, tak jen lehounké a spíše tlumené odstíny. Vykašlal bych se na výrazné a jásavé barvy jako žlutou, smaragdovou a tyrkysovou, tmavě šedou nebo zelenou a všeobecně jasné nebo tmavé odstíny, stejně tak na výrazné vzory. Nevím, proč, nad barevnou typologií jsem nikdy přemýšlet nepotřeboval, ale takto bych to zhodnotil já.

p23®
hodnocení

0x

Slečna na fotografii by měla asi navštívit ortodoncii. Teď ohledně barev. Záleží jen na Vás, jak se v určité barvě cítíte. Dle toho je třeba vybírat. Jste jaká jste a nenechte se někým předělávat. Zamyslete se sama nad sebou a vybírejte. Zvládnete to.

Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]