Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naklíčená zelenina,naklíčená cibule do hovězího vývaru

Od: susina odpovědí: 8 změna:

Nějak si nemohu vybavit,jestli maminka použila někdy např. naklíčenou cibuli do vývaru,jinak klíčí mi i střed česneku,brambory jen špičky,jinak větší zatím nejsou (ty vyhazovávvám).Vývar se bude táhnout min.2 hod a váhám,co vy na to...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Žádnou zeleninu nedávat do vývaru, který se bude táhnout ještě 2 hodiny. Místo zeleniny z toho bude nechutná kaše.

Vývar dělat čistý, jen z masa a kostí. Po delší době /tažení/ jej přecedit, vložit do něj zeleninu a chvíli dovařit, aby změkla. Nakonec vložit předem uvařené těstoviny, nejlépe domácí.

Jinak zpracovávám celou tu klíčící cibuli, ničemu to nevadí. Česnek obvykle prolisuji, takže i s tím zeleným klíčkem. Letos mám ale štěstí, neklíčí mi zatím cibule ani česnek.

Z brambor klíčky olámat, vyhodit, brambory okrájet, následně použít. Jaga.

susina
hodnocení

Tady si nerozumíme,vývar umím udělat,vím,v kterou dobu tam přidám zeleninu,ale nevadí.

Jde mi výhradně o tu vyrostlou cibuli,jinak je tvrdá,takže díky mám to už nachystané,takže ok

spu

Několikahodinové "táhnutí" vývaru je mýtus a neustále se opakující klišé.

susina
hodnocení

Já to vím,nenaletěla jsem na 4 hod/přesnoční táhnoucí vývar,ale 2 hod. to potřebuje,jsou tam hovězí kosti harfy a to chce dostat sílu ven

hodnocení

0x

Já táhnu vývar se zeleninou od té chvíle, kdy seberu pěnu a dodám kuličky-pepř, nové koření. Nevím čím to je, ale nikdy se mi zalenina nerozvařila. Vždycky byla pevná. Je fakt, že vývar neklokotá. Nejmenší hořák úplně ztlumeny. Od cca 8. do 11,30. *mir*Cibuli mám ráda, když má zelený vršek. Dokonce jim dávám do suché skleničky a do stínu, aby pustila zelené. Neloupu ji nikdy. Česnek? Několikrát tady bylo zmíněno, že se z česneku má vybrat klíček a vybrat až z vnitřku stroužku. Nikdy jsem to nedělala a navíc, teď jsem četla zase nějakou velkou moudrost v ženském časopise, jak je dobře dát česnek naklíčit a použít ho do polévky. A nikdy, vůbec nikdy "zázračné" zelené klíčky nevyhazovat.

liska5
hodnocení

0x

Jestliže Vám vadí klíčky cibule a česneku, tak je odřízněte a nasekejte syrové a vmíchejte do tvarohu nebo rybí pomazánky. Ty zelené mladé listy cibule se rychle rozvaří, což je na škodu vývaru i Vám, že se okradete o vitamíny a enzymy. Třeba já bych si je nasekané syrové dala až do hotové polévky, tak jako se dává pažitka.

Nechci zbytečně diskutovat, ale přece se vývar scedí, zelenina nakrájí a dodá se čerstvé nadrobno nasekané zelené. ;) Vzpomněla jsem si, že jsem viděla, jak babička hned ráno, všechno rychle uvedla k varu a když polévka napěnila, celou ji vylila do umývadla, hrnec a maso opláchla, napustila studenou vodu a znovu dala na sporák, na okraj plotny. A pak přidala zeleninu. Když je pěny hodně, také to tak dělávám. Na chuti to sice nepřidá, ale polévka je čirá a nemám tak zapatlaný hrnec. ;) Už se těším na libeček, ty klacky dávám hned od začátku a nakrájené listy až při dokončování. 10 žen a 20 receptů na totéž, že? :-D

jp
hodnocení

0x

Naklíčenou cibuli a česnek spotřebuji celé, dávám dopolévky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]