Dobrý den, Při užívání ATB se mi začaly objevovat genitální opary, nejdříve to jen svedilo, pak to začlo šíleně bolet a palet a pupínky byly na světě. Včera jsem byla na gynekologii, paní gynekoložka mu diagnostikovala těžké genitální opary, předepsala mi 3 léky a já je šla pořídit. Zirvin beru 5x denně, potom takové čípky na zavádění a mastičku přímo na puchýřky. Zatím mi léčba nějak nepomohla, při čůrání musím do sprchy, protože jinak se plazím bolestí, ale ve sprše to také není o něco lepší. Navíc po tom sotva chodím, mám takové bodavé bolesti dole, nevím, jak to popsat. Dneska jsem si ani přes bolest ten čípek nemohla zavést, prostě to nešlo. Nevím jak dál, doktorka mi při nejhorším doporučila nemocnici a cévkování, čehož se bojím, ale jako možnost to také je. Co mám dělat? Mám vyčkat, než léčba zabere, nebo se sebrat a třeba zítra jet? Ještě bych uviděla podle stavu, ale zatím to moc nezvládám.
Auauau, to musí být strašné. Já si myslím, že by vás měli uložit v nemocnici a zacévkovat. Vůbec se nemusíte bát, není to nic, co by bolelo. Navíc, můžete klidně chodil,nemusíte být upoutaná na lůžko. Tak se to bude hojit a infekce se neroznese. Mám takovou asi desetinásobnou zkušenost při každé operaci.
Cévkování bych nezavrhovala. Ta cévka zůstane zavedená několik dní, jako to bývá po operacích. Tím by se vyloučil kontakt s močí. Její přítomnost ani nevnímáte. Pak by se líp hojilo. Při zavádění je potřená anestetikem /něčím znecitlivujícím/.
Nevíš jak dál a ptáš se na lajcké poradně? To je problém, který musíš probrat a vyřešit s lékařem. Pouze on tě viděl a ví v jakém stavu je tvoje onemocnění.
Já trpím na opary na rtech, což je podle tvého popisu hodně slabý odvar tvých potíží (a nebo jsi pouze přecitlivělá). Ani toto na dálku neumím poznat a posoudit.
V lékárně jsem dostal inforaci, že při oparu se mám "předávkovat" vitamínem B. To znamená přečíst si příbalový leták a naordinovat si na pár dnů téměř maximální možné dávky vitamínu B. Ale i tento postup musíš konzultovat s lékařem, protože pro některé pacienty může být nevhodný.
Zkus to několik dnů vydržet a třeba se puchýřky trošku zahojí a už nebudou tolik bolet.
Já si opar na rtech léčím většinou dva týdny a to mažu pouze mastí volně prodejnou v lékárně. Po vytvoření strupu mažu dále a opar mi sice na rtu překáží, ale nebolí a pod strupem se pomalu hojí. Když strup nenechám v klidu a podaří se mi ho strhnout, tak se doba hojení prodlužuje.
id
Příště zkuste při pocitu, že se bude dělat opar na rtu, namazat zubní pastou. Udělat na rtu bochánek z pasty. Opakujte kdykoliv je to vhodné, hlavně na noc. Za dva dny je pokoj a opar se mi nevytvoří.
Netuším, zda jste muž nebo žena a také, jak často chodíte močit. 10x nebo více, včetně noci? A to pokaždé dva prsty, vůbec si nedovedu pdstavit jak a kam, a všechna ta opatrření se sprchou nebo s WC? Navíc, víte jak opary bolí? A jak se, díky ostré moči nehojí? Fakt musíte být mužský!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.