Nejste přihlášen/a.
Ahoj
mám dva dotazy. Ten první se týká parfému který jsem jednou zkusil, strašně moc mi voněl, jenže si nepamatuju jak se jmenoval, jen vím jak voněl a vypadal. Flakon byl bílý s kovovými prvky, ve tvaru placatky, a voněl svěže, trochu sladce a postupně trochu do dřevité vůně. Tak se chci zeptat, jestli někdo neví jak se jmenuje.
A ten druhý. Zajímalo by mě jak se řeší deodorant a parfém(resp. toaletní voda) pospolu. Parfém nikdy nemůže nahradit deodorant nebo antiperspirant, jenže tak dobře nevoní(resp. vůně se kolikrát nehodí(roční období, místo, činnost..) a nemůžu si vybrat jak budu vonět, protože ten deodorant se mýchá s tím parfémem(a taky nechci být chodící drogérie)) tak by mě zajímalo jaký používat deodorant, abych zamezil pocení a zápachu, ale zároveň mohl používat i parfém.
Předem děkuji
"abych zamezil pocení a zápachu"
Já bych jenom rád upřesnil, že vy ve skutečnosti nehledáte parfém a deodorant, ale ANTIPERSPIRANT.
Anti - proti, perspirant - pocení. Antiperspirant je tedy proti pocení, takže ucpává potné žlázy, ze kterých pak nelije pot.
Kdežto obyčejný deodorant ovoňuje pot a kůži, ale pocení nebzarání (DE - pryč, ODOR - smrad, takže PRYČ SE SMRADEM).
Radím vybírat chytře, protože v bráku, kde pracuji, se to hemží muži kolem 40-50 let a ty koktejly, které si míchají z voňavek, sprejů a bůhvíčeho ještě, jsou k zeblití.. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.