Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh ovesné vločky?

Od: ivana23 odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer, mám otázku.
Koupila jsem tento typ ovesné vločky celozrnné (Emma grown for good flakes oat whole grain) a chtěla bych se zeptat, prosím, zdá někdo víte, jestli jsou syrové nebo jestli jsou už vařené a připravené ke konzumaci?
Budu velmi vděčná za všechny odpovědi.

Jaký druh ovesné vločky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Vločky jsou vždy syrové a vždy se dají rovnou jíst v závislosti na použití. Bohužel se asi nedozvíme, na co to chcete použít. V lidlu nebo kauflu koupíte korporátní ovesné vločky jemné doslova za pár korun - ty stačí na ovesnou kaši zalít vroucí vodou a po chvíli lze konzumovat. Ty vaše budou předpokládám ty větší vločky, tam je to lepší provařit.

jhgfdspo
hodnocení

5x

prodávají se syrové, dají se jíst syrové aji vařené

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, budou syrové k uvaření nebo alespoň do mléka - suché těžko polknete. Na druhé straně pytlíku bude jistě návod na přípravu. Zdravím!

hodnocení

4x

Domnívám se, že stejně jako jiné ovesné vločky, které si kupuji už mnoho let, jsou syrové. Ani si nedovedu představit, jak by se vařené vločky prodávaly.

chlochydess*
hodnocení

2x

Promiňte, rozesmála jste mě :D Jsou to zcela obyčejné ovesné vločky. Každopádně je můžete směle jíst tak, jak jsou. Ovšem pokud jdou třeba do jogurtu, nechte je tam 10 minut namočené. Jinak budou suché a polezou do zubů. To samé, pokud z nich uděláte nějaké placky nebo něco jiného. Pŕepokládám, že je nebudete jíst lžící přímo z pytle.

Pokud z nich uděláte nějakou kaši, tak projdou varem.

Var ale pro konzumaci nepotřebují. Stačí jim krátký pobyt ve vodě/mléku/jogurtu atp., ale tekutina nemusí vřít a pochutnáte si i za studena.

Každopádně jde o OBILOVIU a

hodnocení

0x

Můžu dát nevyžádaný recept, odkoukaný od mé mladé? Ty vločky nasypala na suchou pánev a za stálého míchání opražila do růžova. Přidala trochu cukru a nechala zkaramelizovat. Pak kousek másla a sušená zrníčka. Co měla. Sezam, slunečnici, oříšky, rozinky atd. Nechala vychladnout a pak používala do jogurtu, do mlíka, do dětské přesnídávky nebo celý ten balík brala sebou na cesty po světě.

chlochydess*

Pro tazatelku pouze doplňuji, že recept, který zmiňujete, se jmenuje granola a je to aktuálně velice oblíbené. Výrobci za to cht/..., přitom to lze udělat doma za pár kaček (tak to mám nejraději :) )

Škoda, že si to nenechala Oli v r. 1990 patentovat. Dnes jsme mohly být v balíku. :-D

Granolu jako první začalo dělat JZD Slušovice. Byla moc dobrá a bylo to něco nového.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]