Nejste přihlášen/a.
Promiňte, rozesmála jste mě :D Jsou to zcela obyčejné ovesné vločky. Každopádně je můžete směle jíst tak, jak jsou. Ovšem pokud jdou třeba do jogurtu, nechte je tam 10 minut namočené. Jinak budou suché a polezou do zubů. To samé, pokud z nich uděláte nějaké placky nebo něco jiného. Pŕepokládám, že je nebudete jíst lžící přímo z pytle.
Pokud z nich uděláte nějakou kaši, tak projdou varem.
Var ale pro konzumaci nepotřebují. Stačí jim krátký pobyt ve vodě/mléku/jogurtu atp., ale tekutina nemusí vřít a pochutnáte si i za studena.
Každopádně jde o OBILOVIU a
Můžu dát nevyžádaný recept, odkoukaný od mé mladé? Ty vločky nasypala na suchou pánev a za stálého míchání opražila do růžova. Přidala trochu cukru a nechala zkaramelizovat. Pak kousek másla a sušená zrníčka. Co měla. Sezam, slunečnici, oříšky, rozinky atd. Nechala vychladnout a pak používala do jogurtu, do mlíka, do dětské přesnídávky nebo celý ten balík brala sebou na cesty po světě.
Pro tazatelku pouze doplňuji, že recept, který zmiňujete, se jmenuje granola a je to aktuálně velice oblíbené. Výrobci za to cht/..., přitom to lze udělat doma za pár kaček (tak to mám nejraději )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.