Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí Chleba má moc tlustou tvrdou kurku

Od: boban® odpovědí: 11 změna:
Ahoj, dělal jsem domácí chleba, chuťově to je dobrý, lepší jak z krámu, ale má moc silnou tvrdou kurku. Ano, peču to dohneda, ale to právě dává ty koule
Peču na 175°C 80minut. Uvnitř je měkký krásně, jen ta Kůrka
Děkuju předem za rady

Domácí Chleba má moc tlustou tvrdou kurku

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar clayman

Po upečení ho nechejte zapařit. Buď přikrytý v hrnci nebo pod útěrkou. Kůrka změkne.

hodnocení

*palec*
Dík, taky zkusím

 

hodnocení

3x

Keďže systému sa nepáčí,že prepečená chrumkavá kôrka na chlebe mi chutná ,tak aj vysvetlím,že aká kôrka na chlebe bude je výsledkom zloženia chleba a technológie pečenia. Čiže, musíte sa naučiť na vašej rúre nastaviť časy pečenia pri jednotlivých teplotách a to skúšaním. Je to presne tak ako u elektrických pásovych peciach,kde chlieb ide po železnom roštovým pásom v peci cez časti s rozdielnou teplotou. U niektorých typoch chleboch,tam tá chrumkavá kôrka sa vytvorí vždy a zmäkne až keď chlieb stratí svoju čerstvosť a nasiakne kôrka vzdušnou vlkosťou. Sám som ako mladý chlapec videl ako sa dával chlieb na pás,potrel sa vodou kefou a keď sa dopiekol,zase sa potrel vodou. Toľko,čo si pamätám z rozprávania uja,vyučeného pekára s viac ako 50- ročnou praxou.

 

gabriela
hodnocení

3x
Já pracují v pekárně a my ty chleby před upečení pomažeme vodou a potom je kůrka tenká
a fajně křupavá :)
km

nedávno mi tu nějaký chytrolín reagoval na mou radu, že prý potírání vodou nedává smyl. samozřejmě že dává

 

ltz
hodnocení

2x
Krásný chlebik. Po upečení hned potřít máslem a třeba i posypat drceným kmínem. Kůrka zachvili změkne a bude mít i dobrou domácí chuť.
.
hodnocení

Díky za radu. Bohužel to máslo nepomohlo, potiral jsem po upečení o 106, tomu máslu jsem věřil *smich*

 

honzinek
hodnocení

2x
Pekl jsem několik let, kváskový. Troubu vyhřát na max. s kastrůlkem vody pro páru. Pak otevřít, rychle strčit plech s bochníkem, cca 8 - 10 min. nechat na max., pak stáhnout cca na 180 stupňů a dopékat 35 minut. Věřit mi nemusíte, ale alespoň to zkuste.
hodnocení

Proč bych nevěřil, taky vyzkouším *palec*

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

V některých pekárnách mají smetáček, namočí ho do studené vody a každý chleba, ihned po vytažení z pece, přetřou. Naše stařenka pekla kulatý cheba a také ho studenou vodou přetřela ihned po vytažení z pece.. Honzíkovy buchty také mívají tvrdou kůrku a také je dobré přetřít je studenou vodou. Peču jednu bábovku, mívá kůrku také hrubou a tvrdou. Do studené vody vymačkám citron, osladím a štětečkem bábovku přetřu. Má pak zajímavou chuť.

liska5

Mně zas připadá 80 minut moc. To musí mít za hodinu upečené. Nejdřív na 200°C přikryté třeba alobalem, a poslední třetinu dopékat odkryté při nižší teplotě. Záleží na troubě. U některých ty stupně nesouhlasí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]