Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špenát jako příloha ze španátových vloček

Od: petr9 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Klasicky špenat pripravujeme zmražený z pytlíku. Takovou tu mraženou kostku. Nicméně nedavno jsem nekde videl ze se prodava i jakysi suseny špenat a špenatové vločky. Myslíte že i z těchto surovin by šlo nějakou formu úpravy dosáhnout stejné nebo podobne vysledné podoby jako u klasického špenatu po rozmražení?
U té jedné etikety těch spenatovych vlocek bylo uvedeno,vhodny na omáčky. Moc se mi ale toto info nepozdava. Protoze sušený spenat bude má trochu jinou texturu, a moc mě ani nenapada jak z něj pripravit omáčku. Asi bych ty vlocky zalil trochu horkou vodou, možna zkusil něčím trochu zahustit... nechci ale zas kupovat zbytečně něco co pak vyhodim když se to nepovede. Na druhou stranu bych rad zas zkusil neco jineho nez klasickou zmrazenou cihlu. Pokud by ten špenat sel chutne pripravit i takto sušený, uvital bych to např při cestovaní, nebo nejakem kempovani, kdy se vam opravdu nechce tahat mraženou kostku. Zůstava ale take otazkou kolik živin a prospesnych latek zustava v takto ususenem špenatu.
Další možnosti je tedy priprava z tech celych kusu listů, nicmene nikdy se mi nepodarilo udelat omacku takovou krasne řídkou jako u te kostky, spíše vůbec.
Jaké mate názory vy, zkoušel jste už někdo udělat třeba uzené se špenátem z toho sušeného špenátu?
Diky za zpetnou vazbu
Hezky den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, musíte si ujasnit, zda chcete špenát jako přílohu nebo jako koření do omáčky či polévky. Ty vločky jsou koření (např. na přípravu domácích těstovin nebo na špenátovou polévku či omáčku) a není důvod z nich udělat hustou přílohu. Na přílohu buď mražená špenátová kostka (protlak) nebo chutnější listový (mražený nebo ze zahrady). Zdravím!

hodnocení

0x

Ne, ale mám ráda čerstvé listy špenátu třeba v toustu. K masu jen na pánvi přejité varem-smažením, na pánvi. Dokonce jsem jednou jedla k candátovi, kopeček listů špenátu na pánvi a kopeček čočky a hodně malý bramborek. Schválně jsem si to objednala, protože se mi zdála neuvěřitelná kombinace kvalitní ryby, špenátu a čočky. Bylo to úžasné. Žádná osvědčená obloha ze salátu a rajčete.

liska5
hodnocení

0x

Jakou hodnotu mohou mít ty vločky, když jsou ze špenátu tak moc devastovaného? Už jsou mladé kopřivy, z nich jde výborný špenát. Spařené najemno nasekat nebo pomlít na masovém strojku, když by to bylo pro více osob. Nebo si koupit špenát listový. Počítat, že se hodně smrskne. Udělejte si základ z cibulové jíšky,... po ruce česnek, sůl a mléko, ev. vajíčko.

liska5

Když to chcete mít řídké, tak to mixněte. Ale jen krátce, abyste z toho neměl zelený sliz*smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]