Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem se spankem

Od: monik odpovědí: 10 změna:
Ahoj vsem! Mam hrozny problem se spankem, vzbudi me uplne vsechno, sebemensi zvuk nebo svetlo. Prijdu si uz extremne vycerpana, jako bych x mesicu nespala. Internet mi radi melatonin, nemate nekdo jeste jiny napad? Co treba vam pomohlo? Zkousela jsem spat se spuntama do usi a klapkou na oci, ale moc to nepomaha a jsou mi neprijemne (spim na boku). Bohuzel me kazdy den brzy rano vzbudi sousedi, pritel nebo hluk z venku a nemuzu se nikdy vyspat poradne a dlouho, take mam stridave nocni a denni smeny, takze asi ani to nepomaha… Moc dekuji za Vase rady ! Krasny den

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bohužel, tohle je úděl střídání denních a nočních směn. (vým o čem mluvím, pracuji takhle posledních 10 let)

Buď si na to zvyknete, nebo bohužel budete muset změnit zaměstnání.

Taky jsem vyzkoušel všechny zázračné přípravky atd... a nic.

nov
hodnocení

3x

Jestli jste dříve /před nočními směnami/ spávala dobře, ta nynější porucha spánku s tím pravděpodobně souvisí.

Mám rozhozené spaní z doby, kdy jsem 5 let měla jen noční. Žádné rady ani prostředky jako Melatonin nepomohly.

Co já bych dala za 6 h. kvalitního spánku v tahu bez probouzení...*modla*

monik
hodnocení

Uz nepracujete nocni a ani tak se to nezlepsilo? :(
nov

Ačkoliv mi všichni tvrdili, že se to cca během roku spraví, tak bohužel ne.

fram
hodnocení

3x

Zkuste to opačně: netlačit na pilu. Pokud posloucháte rádio, dejte si poblíž stanici mluveného slova s časovačem, jenom potichoučku. Před spaním třeba četbu na pokračování. Uspí vás a vypne se. Dále sklenice plnotučného mléka, náležité závěsy a tma.

radioprijimace-radiobudik/...

Přidávám se k téhle radě. Mám sluchátka a buď jedno mám v uchu nebo někdr vedle sebe. Když se v noci vzbudím, jakože čilá, sluchátko a soustředěný poslech. Žádné myšlenky. *hej* Ještě si myslím, že pravidelný čas je nesmírně důležitý. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla ode všeho, třeba i od detektivky, 21.55hod mazat do postele a těšit se na čtení na pokračování na ČT dvojka. :-D Takhle jsem se cca rok zbavovala Hypnogenu, který jsme, na onkologii polykaly jako lentilky.

fram

...ČR 2 ...Přesně se mi rádio zapíná ve 22.00 na četbu, hraje 45minut. Pak je buď znovu našteluju na ČR PLUS na 60 nebo 90 minut na minimální hlasitost. A kdykoli se vzbudím, našteluju... Důležité je soustředění se na nějaké jiné dění, než se jenom snažit usnout.

*zmateny*Usínání na rozhlasovou četbu mi neplánovaně začíná fungovat i po obědě, ve 13.30 povídka na Vltavě. *nevi*

liska5
hodnocení

0x

Zkuste nejdřív hořčík. Řekněte svému praktikovi, on Vám může předepsat Magnosolv, který by měl být účinnější. A pak bylinné čaje obsahující kozlík, dobromysl, meduňku, chmel, srdečník, šišák bajkalský,..Podobné složení mají Anti stress-tablets. V lékárně budou mít více takových možností. Taky si pohlídjte stravu a pitný režim. Před usnutím jíst lehká jídla a pak několik hodin pauzu. Večer už se nenalévat tekutinami, a už vůbec né kávou, čajem černým i zeleným. Ani čokoláda není vhodná. To střídání směn je neštěstí. To bych zvažovala, zda v takovém zaměstnání setrvávat.

runner2
hodnocení

0x

Co se ucpávek do uší týče, tak Vám poradím v lékárně zakoupit voskové. Tlumí dokonale a oproti pěnovým netlačí. Před použitím je třeba je v prstech prohřát. Například tyto benu.cz/...

Najděte si co obnáší spánková hygiena nicméně uvažoval bych asi nad zaměstnáním beze směn.

runner2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]