Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vynechat mléko a smetanu do vinné Klobásy?

Od: boban® odpovědí: 19 změna:
Ahoj radci,
Lze vynechat mléko a smetanu do vinné Klobásy?
Mně to přijde zbytečný, ale zatím jsem dělal je s mlékem a smetanou
Diky, hezký den

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, myslím si, že buď použít mléko nebo smetanu, ale obojí zároveň je zbytečné (tak nějak navíc). Dle receptu, který jsem našel na internetu se dává jen mléko (to je tam jako "spojovací" bílkovina). Zdravím!
P.S. Dnes jsem ji měl k obědu. Kupovanou, ale "boží".
hodnocení

To ta moje klobasa taky nebyla špatná, ale když vezmu ten čas na výrobu, tak ten výsledek za to nestojí.
30sekund jsem je jako syrové vařil a pak 25minut v troubě na 150C
Varit se mají proto, aby nepopraskaly, stejně mi ale trochu popraskaly
A jinak to mléko jako spojovací bílkovina, to je zajímavý, myslel jsem, že je to jen kvůli zjemnění chuti.
pckop1

Spojovací bílkovina pochází z libového masa.

hodnocení

pckop1
Tak je tedy třeba přidávat mléko nebo ne?
ben®
boban - to mléko tam dle receptu patří. V mase je bílkoviny více, než v mléce. Omlouvám se za nepřesnost.

hodnocení

0x

Dělávali jsme před vánoci kolem 50kg vinných klobás. Ale to už je dávno. Přišli jsme o vybavení a dělat doma se mi to nechce, takže také jíme ty hnusy z obchodů. Dávali jsme mléko, do receptu patří. Musíte v něčem namočit (rozmočit)buchtu a víno na to nestačí. Pokud nechcete dávat mléko, přidáte vodu. Chuť bude trochu jiná, ale vzhledem k tomu, že skoro nikdo neví jak chutná pořádné jídlo, tak je to jedno.

hodnocení

0x

Zdravím,

boban, bohužel vám neodpovím, ale také si pamatuji, nebo vím že tam mléko či smetana patří. Tedy spíše jen jedno z toho..

Ale určitě zkuste "bez" a uvidíte jestli budou chutnat podobně.. Na druhou stranu vydrží déle, mléko zkracuje dobu použitelnosti, dříve se nespotřebované zkazí. A maximálně budou chutnat jako německý bratwurst..

Ale, chci se zeptat, nedáte nám sem recept jak je děláte vy? Poměr masa, vína, mléka atd?

Už před vánocemi jsem brouzdal po různých receptech na internetu a dost se liší... Jak masem, tak také množstvím vína... A to se jim říká vinné..... :)

Píšu to proto, že např. průmyslové veřejné recepty mají na cca 6-7 kg masa (jasně, plec, bůček, nebo hovězí) je tam jen 0,2l vína a 0,3l mléka.

A v domácích receptech na internetu je vína i skoro půllitr na 2 nebo 3 kila masa... a mléka 0,2-0,3l. Docela rozdíl ne?

Já si totiž vzpomínám na mládí, kdy nám je dělal v obci jeden řezník. A ta vůně a ta šťavnatost, na tu nikdy nezapomenu...

Bohužel dnes ty kupované, alespoň většina dle mého, kolem vína jen "šla"... a mléka také.. aby vydržely.. Jsou dost suché, a takové více houskové.. Ale někomu třeba chutnají... Ono taky záleží, jestli někdo skutečně ty pravé vinné klobásy v současnosti jedl... Takže těžko se hodnotí..

Předem díky za sdílení receptu, není-li to pro vás problém.

hodnocení

@vista2

Velká kuchařka Čech a Moravy, Roman Vaněk
Vinna klobása :
200gr vepřové plece
450gr vepřového boku
2starsi rohliky
100ml mleka
20gr soli
1gr pepře
1gr mletého muškátového kvetu
1gr mletého hřebíčku
100ml vychlazené smetany 31%
80ml vychlazeneho bílého vina
1vejce
4metry skopovych střev kalibru 22/24

Díky!

vidím že každý recept je vždy trochu jiný, ale zajímavý.

Přeji prima večer

hodnocení

@vista2
Syrové Klobásy zamotat a propichat spicatyma spejlema
Pak klobasu před vložením do trouby povařit cca 1 minutu ve vodě. Po uvaření z obou stran potrit sadlem. Teplota 150C, 15 minut z jedny strany, pak 10minut z druhý strany.
Klobasa se vaří minutu ve vodě aby pak v troubě nepraskla
Myslel jsem, že budou lepší, ale šlo to. Víno bylo znát dost *palec*
Vepřový bok jsem namlel v mlýnku i s tou tuhou kůží

Rozumím,

vlastně mám skoro podobný recept složení surovin uložený ze stránek vitekuplotny.cz

To poslední zpracování a pečení je mi jasné.., ale když nemám mixer, jen mlýnek, dá se to zvládnout?

Jaký postup máte, jestli neva že se ptám

hodnocení

Mixer vůbec nepoužívám.
Namelu všechno maso na ručním mlýnku najemno. Dávám pozor, aby všechny suroviny byly studené(maso, mléko, Smetana, víno).
Nevím k čemu by byl v tomhle receptů mixer mixer
pckop1

Jestli nevíte na co mixér, tak neděláte vinné klobásy, ale nějaké karboše s příchutí vína.

hodnocení

*smich*
V ty velký kuchařský knize Romana Vaňka se fakt nic nemixuje.
Nevim co na to říct...
pckop1

Vynechte tedy mléko, přidejte nastrouhaný sýr, udělejte placičky a budete mít dobré "holanďákyˇ. Na klobásy se vykašlete.

hodnocení

Mistr Málek taky nemixuje maso na vinnou klobasu

Pochybuju, že by sami Němci měli v dřívějších dobách nějaký mixéry
hodnocení

Místo mixovani se může maso na lit víckrát, mixovani v mixéru NENÍ PŮVODNÍ ORIGINÁLNÍ POSTUP PRO VINNOU KLOBASU
Takže jste hoši vedle
Při mletí najemno pozor na teplotu
„Vinná klobása je jemná, takže směs bude potřeba semlít ještě dvakrát až třikrát, pokud nemáte jinou možnosti, abyste dosáhli jemné struktury,“ vysvětluje pipMaster. My ji zjemníme v domácím mixéru s klasickými sekacími noži.
pckop1

Náplň do vinných klobás je pasta bez sebemenších kousků. To žádným mletím nedosáhnete. Používá se kutr nebo doma z nouze mixér. Bůček se dává bez kůže. Jak vznikají "dobré" rady nebo recepty víte sám podle blábolu, který jste ohodnotil jako prospěšný.

hodnocení

Pckop1
Nehadam se, ale pochybuju že měli na vesnicích nějaké kutr a mixery

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]