Nejste přihlášen/a.
Dělávali jsme před vánoci kolem 50kg vinných klobás. Ale to už je dávno. Přišli jsme o vybavení a dělat doma se mi to nechce, takže také jíme ty hnusy z obchodů. Dávali jsme mléko, do receptu patří. Musíte v něčem namočit (rozmočit)buchtu a víno na to nestačí. Pokud nechcete dávat mléko, přidáte vodu. Chuť bude trochu jiná, ale vzhledem k tomu, že skoro nikdo neví jak chutná pořádné jídlo, tak je to jedno.
Zdravím,
boban, bohužel vám neodpovím, ale také si pamatuji, nebo vím že tam mléko či smetana patří. Tedy spíše jen jedno z toho..
Ale určitě zkuste "bez" a uvidíte jestli budou chutnat podobně.. Na druhou stranu vydrží déle, mléko zkracuje dobu použitelnosti, dříve se nespotřebované zkazí. A maximálně budou chutnat jako německý bratwurst..
Ale, chci se zeptat, nedáte nám sem recept jak je děláte vy? Poměr masa, vína, mléka atd?
Už před vánocemi jsem brouzdal po různých receptech na internetu a dost se liší... Jak masem, tak také množstvím vína... A to se jim říká vinné.....
Píšu to proto, že např. průmyslové veřejné recepty mají na cca 6-7 kg masa (jasně, plec, bůček, nebo hovězí) je tam jen 0,2l vína a 0,3l mléka.
A v domácích receptech na internetu je vína i skoro půllitr na 2 nebo 3 kila masa... a mléka 0,2-0,3l. Docela rozdíl ne?
Já si totiž vzpomínám na mládí, kdy nám je dělal v obci jeden řezník. A ta vůně a ta šťavnatost, na tu nikdy nezapomenu...
Bohužel dnes ty kupované, alespoň většina dle mého, kolem vína jen "šla"... a mléka také.. aby vydržely.. Jsou dost suché, a takové více houskové.. Ale někomu třeba chutnají... Ono taky záleží, jestli někdo skutečně ty pravé vinné klobásy v současnosti jedl... Takže těžko se hodnotí..
Předem díky za sdílení receptu, není-li to pro vás problém.
Rozumím,
vlastně mám skoro podobný recept složení surovin uložený ze stránek vitekuplotny.cz
To poslední zpracování a pečení je mi jasné.., ale když nemám mixer, jen mlýnek, dá se to zvládnout?
Jaký postup máte, jestli neva že se ptám
Vynechte tedy mléko, přidejte nastrouhaný sýr, udělejte placičky a budete mít dobré "holanďákyˇ. Na klobásy se vykašlete.
Náplň do vinných klobás je pasta bez sebemenších kousků. To žádným mletím nedosáhnete. Používá se kutr nebo doma z nouze mixér. Bůček se dává bez kůže. Jak vznikají "dobré" rady nebo recepty víte sám podle blábolu, který jste ohodnotil jako prospěšný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.