Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jako narážet Klobásy na ručním mlýnku?

Od: boban® odpovědí: 8 změna:
Včera jsem narážel Klobásy na skopova střeva kalibru 24mm. Maso-vepřová plec a vepřový bok. Dělal jsem to bez nože, jen s tou reznou kulatou deskou s dírami. Šlo to hodně špatně, skoro vůbec, s nožem to pak šlo o něco líp. Ale stejně to bylo strašně moc pomalý.
Kde je chyba? Namlete maso i mlynek oboje do poslední chvíle před narážením v chladničce.
Je problém v tom, že tu kulatou deštích s Otvory mám jen s těmi nejmenšími otvory? Jinou destičkou do mlýnku než tu "nejjemnější" nemam
Taky jsem vepřový bok namlel i s kůží, která je hodně tuhá, není to chyba? Nemá se kůže odrezavat na mleté maso na narazeni do střev?
Děkuju za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pri narážaní kolbas na mlynčeku sme používali len šnek. Naloží sa hotové mäso do mlynčeku a namelie sa cez ten adapter,keď je mäso trochu vonku ,tak potom sa naťahuje to črevo na ten adaptér,to črevo sa trie o mäso a ľahšie sa nasúva na adaptér.

hodnocení

2x

Dělá se to přece bez řezné desky a co nejvíce podchlazené maso. Jinak se to rozmašíruje.

Kůže do klobás podle mě nepatří.

hodnocení

Díky, ale právě že v návodu na plastové nástavce k mlýnku(ty trubičky na nabíjení) píšou, že deska tam být má!
I když logika mi říká, že je to zbytečný.
Holt se učím...
hodnocení

Tady je návod výrobce Porkert co vyrábí ty plastový nástavce na nabíjení, rezna deska se PRÝ má nechat *nevi*
Ale příště zkusím bez desky, jak radíš ty
Nástavec připojíte ke svému strojku snadno: přírubou protáhněte zvolenou trubku a upevněte ji maticí, přičemž ponecháte ve strojku řeznou desku.
Já to mám jako součást robotu. Nástavec na nabíjení. Šajba tam není, ale šnek musí na něčem držet. Tudíž tam je takový plastový vehement s příčkou a v příčce díra na čep šneku.
hodnocení

@jenyk
Diky za info

Máme šnek na volno, jak se maso tlačí dopředu, tak šnek couvá a drží správně i když ve středu nic nemá. Dělávalo se takové přepažení, je to na pečení vánočního cukroví. :)

hodnocení

Takže jsem se u toho nadřel jak blázen zbytečně a ten návod od výrobce (porkert) je teda kravina.To mám radost.priate budu ch ytrejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]