Včera jsem narážel Klobásy na skopova střeva kalibru 24mm. Maso-vepřová plec a vepřový bok. Dělal jsem to bez nože, jen s tou reznou kulatou deskou s dírami. Šlo to hodně špatně, skoro vůbec, s nožem to pak šlo o něco líp. Ale stejně to bylo strašně moc pomalý. Kde je chyba? Namlete maso i mlynek oboje do poslední chvíle před narážením v chladničce. Je problém v tom, že tu kulatou deštích s Otvory mám jen s těmi nejmenšími otvory? Jinou destičkou do mlýnku než tu "nejjemnější" nemam Taky jsem vepřový bok namlel i s kůží, která je hodně tuhá, není to chyba? Nemá se kůže odrezavat na mleté maso na narazeni do střev? Děkuju za rady.
Pri narážaní kolbas na mlynčeku sme používali len šnek. Naloží sa hotové mäso do mlynčeku a namelie sa cez ten adapter,keď je mäso trochu vonku ,tak potom sa naťahuje to črevo na ten adaptér,to črevo sa trie o mäso a ľahšie sa nasúva na adaptér.
Díky, ale právě že v návodu na plastové nástavce k mlýnku(ty trubičky na nabíjení) píšou, že deska tam být má! I když logika mi říká, že je to zbytečný. Holt se učím...
Tady je návod výrobce Porkert co vyrábí ty plastový nástavce na nabíjení, rezna deska se PRÝ má nechat Ale příště zkusím bez desky, jak radíš ty Nástavec připojíte ke svému strojku snadno: přírubou protáhněte zvolenou trubku a upevněte ji maticí, přičemž ponecháte ve strojku řeznou desku.
Já to mám jako součást robotu. Nástavec na nabíjení. Šajba tam není, ale šnek musí na něčem držet. Tudíž tam je takový plastový vehement s příčkou a v příčce díra na čep šneku.
Máme šnek na volno, jak se maso tlačí dopředu, tak šnek couvá a drží správně i když ve středu nic nemá. Dělávalo se takové přepažení, je to na pečení vánočního cukroví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.