Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je v receptu na piskoty kukuricny škrob?

Od: boban® odpovědí: 13 změna:
K čemu je v receptu na piskoty kukuricny škrob?
Vyzkoušel jsem polovinu plechu se škrobem a druhou bez škrobu a piskoty jsou úplně stejné.
V nejstarších receptech škrob taky není...
Preju hezky vecer

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, souhlasím - je to snaha o alternativní/údajně zdravější pečení (bez cukru, bez lepku, bez cholesterolu, bez škrobu) a výsledek má vypadat (údajně i chutnat) jako poctivé domácí pečení (ale pro výrobce asi dražší). Zdravím!
P.S. V každém receptu je vždy něco, co tam nutně být nemusí, což zkušená kuchařka ví.
hodnocení

Právě, že mouky pšeničné je 100gr a ještě k tomu těch 10gr škrobu.
Suroviny
Cukru tam dávají jak svine, debilní maizenu taky a ještě navíc další cukr na posypani *nene*
Tyhle ty nesmysly by jim dávní kuchaři vomlatili o ty jejich nemocný palice
3 vejce kucharkaprodceru.cz/...
100 g hladké mouky
100 g cukru krupice
10 g maizeny - kukuřičného škrobu
30 g cukru moučky na posypání
ben®
boban - podívejte se viz odkaz, kde uvidíte z čeho se dá vyrobit piškot a co tam nemusí být (a přesto je to piškot ).
puravita.cz/...
lmgify

@ben: četl jsi vůbec to složení? Mají tam jak kukuřičný škrob, tak bramborový, 72g sacharidů, 9g tuků, ...

ben®
Imgify - co tím chcete říci? Snad, že jsou to piškotky v domácí kvalitě a jako od maminky?
lmgify

Vypadalo to jako že posíláš odkaz na recept na složení, které ty "ošklivé" nebo zbytečné věci neobsahuje. Asi jsem tedu nepochopil ten ironický podtón. *nevi*

ben®
Imgify - ano, ironie. Proto jsem tam umístil rozesmátý, žlutý obličej.

hodnocení

0x

Se škrobem jsou jemnější...;):-D

hodnocení

@11hana
Pochybuju, že bys poznala, 1/2plechu jsem udělal se skrobem(vanilkový puding=kukuricny škrob), druhou polovinu bez škrobu.
ben®
boban - a tak to budou více křehké, voňavější, chutnější, žlutější a bude jich více .
hodnocení

@ben
Rozdil mezi těmi se skrobem a bez škrobu znát fakt není. To by toho škrobu muselo být daleko víc než jen cca 20gr na 100gr hladké mouky. Řekněme třeba nahradit polovinu mouky tím skrobem
Buď většina autorů kuchařek neví co píše a jen opisuje, nebo to píšou špatně záměrně. Byznys, tahání peněz z peněženek...
ben®
boban - jste další v tomto vlákně, kdo nepochopil vložení žluté, rozesmáté tvářičky v mém komentáři .
hodnocení

@ben
No jo
Závěr je takový, že nejlepší recepty jsou ty, Co se dědí v rodné z generace na generaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]