Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citrón nebo limetka?

Od: babajaga® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

obvykle si kupuji suroviny na vaření do zásoby, podle toho, co chystám kuchtit. Dneska mi to nevyšlo. Potřebuji do receptu šťávu z 1 limetky. Limetku nemám a na vesnici ji narychlo jistě nikde neseženu. Mám ale citróny. Mohu místo šťávy z limetky použít šťávu z citrónu? Co myslíte? Bude to aspoň podobné, když už ne stejné? ;) Děkuji - Jaga.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

14x

Pohlreich by byl proti, Babica by řekl, "Když nemáme.., tak tam dáme..."

hodnocení

Máte pravdu. *smich2* Jaga.

hodnocení

3x

Vždycky mám v zásobě alespoň limetkový koncentrát

Citrón nebo limetka?
skautu
No to jste tazatelce pomohl :-D
Tak tohle čerstvou šťávu určitě nenahradí. To už radši čerstvý citron.

liska5
hodnocení

1x

To se na chuť skoro nepozná. Jen limetka má tenčí kůru a více šťávy, a tak je ekonomičtější. Tím se kompenzuje o maličko vyšší cena limetky. A limetka mi ještě neshnila, zatímco citron už jo.

hodnocení

0x
Límečkem jsoudrahé e
Limetky jsou skutečně dražší, nicméně mají nezaměnitelnou chuť a aroma :)

hodnocení

Děkuji všem, asi jsou ty limetky někdy opravdu potřeba. A ten koncentrát jsem neznala, šikovná věc.

Chtěla jsem limetku na marinádu na kančí žebírka. Protože v pátek budu mít cestu do Jihlavy, určitě ji někde seženu. Tak jsem ta žebírka prostě naplánovala na příští víkend. Aspoň se máme na co těšit. ;) Jaga.

mll
hodnocení

0x

Podle mě je to teda totéž. Limetka je podle mě zelený citrón. Stejně úlohou té šťávy je něco okyselit.

Ale jsou lidi, kteří budou tvrdit opak, třeba i v zájmu toho, že limetky jsou dražší, a kdo by je kupoval, když místo nich může koupit levnější (byť pořád drahý) citrón.

jp

Taky v tom nevidím extra rozdíl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]