Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výborný hospodský guláš z vývaru z vepřového kolena

Od: davy odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
prosím neumíte někdo uvařit opravdu dobrý gulášek pravého hospodského typu? Slyšel jsem o guláši z vývaru vepřového kolena.
Pokud někdo opravdu umíte, nenapíšete mi postup a recept?
Chtěl bych se ho naučit.
Děkuji vám

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já si myslím, že vývar z kolena do guláše nepatří. Do vývaru patří uvařené kroupy, na kostičky brambor, majoránka a česnek. ;) Na jednom receptu se nikdy, vůbec nikdy nemůžeme shodnout. Každý pokládá ten svůj za nejlepší. Jen u zásady, že cibule má být tolik, kolik je masa, na tom bychom se měli shodnout. Ale jinak už jsou suroviny a postupy rozdílné. Někdo používá kečup, někdo rajský protlak, někdo vůbec ne. Někdo papriku, někdo ne. Někdo zahušťuje moukou, jiný chlebem, jiný opečenými a rozvařenými kostkami chleba, jiný nastrouhaným bramborem, jiný tvrdí, že cibule na zahuštění stačí. Někdo strouhá česnek na poslední chvíli, jiný ho smaží s cibulí. Někdo majoránku, jiný kmín. *mir*Jen věřte, že v hospodě se kuchař s gulášem vůbec nepáře! Čím jednodušší, tím lepší.

doplněno 04.02.24 10:53:

Ještě bychom se mohli shodnout na tom, že masa, na velké kostky by mělo být hodně a při smažení a vaření se nemá spěchat. aby maso s cibulí dalo šťávě chuť.

davy
hodnocení

Děkuji za popsání zásadních postupů, tyto informace se mi hodí

Kdyby se ti podařio uvařit ho opravdu hodně, klidně uvař kyselé zelí, slij a pak do něho vmíchej ten guláš. Můžeš vylepšit smetanou. ;)

Kdyby se ti podařio uvařit ho opravdu hodně, klidně uvař kyselé zelí, slij a pak do něho vmíchej ten guláš. Můžeš vylepšit smetanou. ;) Nic nevymýšlej se zeleninou nebo čímkoliv jiným! Buď vaříš guláš nebo maso na zelenině. To jsou jiná jídla, ale guláš ničím vymyšleným nevylepšuj Můžeš akorát na talíři nasypat kolečka cibule. A už nic!

id
hodnocení

4x
Lidičky, já bych se připojila k dotazu. Myslím, že vařit umím, ale hospodskej gulášek neudělám. Kde je příčina nevím. Že by snad ohřívali guláš týden a tím je lepší?
Kdo vařil v hospodě nám snad prozradí fígl. Ď.
Vývar z kolene fakt ne.

hodnocení

4x

Zkuste něco z toho . Časem to jistě vychytáte.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, ten fígl je v tom, že se nechá cibule s paprikou i gulášek mírně připálit, hotový se podává nejdříve druhý den a opět se opakovaně ohřívá. Zdravím!
doplněno 04.02.24 12:36: akryl - v hospodě jde o chuť, to není lékárna.
akryl

Takže akrylamid & rakovina :)

hodnocení

1x

Nemohu odolat a podělit se s prastarým receptem, kde není jen recept, ale i poučení: RECEPT

Na téhle adrese je neuvěřitelné množství zavářek a vložek do polévky. Paráda veliká!

davy
hodnocení

Dobrý den,
děkuji i tak za postupy.
Co mě ještě celkem zajímá jestli jste někdy nezkoušeli přidávat do guláše vývar z kořenové zeleniny?
Opravdu tu není někdo kdo takové pokusy někdy nezkoušel?
ben®
davy - nezkoušel, ale na hotovou porci guláše na talíři si dávám tatarku (prý se to tak dělá v lepších restauracích) a je to chuťově zajímavé.

mate59
hodnocení

0x

Mně hospodský guláš vůbec nechutná.Ale ten můj ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zahuštění guláše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]