Nejste přihlášen/a.
V době předkovidové bylo v Praze na Smíchovském nádraží řeznictví, kde se dal koupit vynikající koňský salám a možná i něco dalšího. Jenže při Covidu toto řeznictví zaniklo. Zajímalo by mne, za není někde jinde řeznictví kde by se dala konina koupit.
Na doplnění - nejsem z Prahy ale z Brna. Do Prahy si občas udělám výlet a co je hlavní - o té smíchovské prodejně jsem věděl.
Chuchelský točený/... - mají ho i v prodejně a je vynikající! Prahu to splňije, aby @ben nežbrblal!
Pracovala jsem pro jihočeský masokombinát a mohla jsem tak nahlídnout "pod pokličku." V uzeninách bylo koniny jen minimum, nebo dokonce žádná. Kdo by zabíjel koníky do salámu? A těch starých pár kusů to nevytrhlo. Uzeniny byly ochucené speciálním kořením, aby se to tvářilo a chutnalo jako "konina." Vedoucí výroby říkával: "Děláme mysliveckou paštiku a také do ní přece nedáváme myslivce." Všechno to bylo jen o skladbě koření.
Je to už spousta let. V Novém Bydžově jsem při služební návštěvě řeznictví objevila, že mají koňské maso. Kilo asi 75 Kč. Dala jsem si uříznout kus kýty, že udělám svíčkovou. Pan řezník byl znalý věci, řekl mi, ať dám méně cibule, konina že je sladká. Poslechla jsem a lepší svíčkovou jsme nikdy neměli. Ani to maso jsem už nikdy nesehnala. Je to už přes 25 let a pořád na to vzpomínám, jako na vynikající kulinářský zážitek. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.