Dobrý den, v práci mám skvělý kolektiv a sem tam něco upeču, nachystám. Dnes jsem dělala tiramisu, povedlo se, vejce jsem pasterizovala, ale i tak mám pochybnosti, jestli dostatečně dlouho. Vím, že pravděpodobnost salmonely je malá, ale nechci otrávit kolegy. Teď jak to mám nachystané přemýšlím, jestli bych to radši neměla vůbec riskovat.. Co byste udělali vy?
Určitě bych se neptal na poradte.cz a použil bych svůj vlastní mozek
doplněno 27.01.24 15:59:
Pochopitelně jim ho doneste
ne*
Ptám se protože jsem v rozporu. Z jedné strany se bojím salmonely, protože jsem to už jednou zažila. Z druhé mi to dalo práci a chutná fakt dobře. A jsem po noční tak mi to ani tolik nemyslí, pardon
Na tiramisu by se určitě všichni vrhli, ale jestli máte obavu, tak radši nic nenoste, tedy jako hlavně pro svůj klid. Určitě zase brzy něco upečete, pak můžete kolegy zase v práci pohostit bez obav něčím jiným.
Otrávit skvělý kolektiv či neotrávit skvělý kolektiv? Pasterizovala jsem dostatečně dlouho? Tak jestli víte jak dlouho se má pasterizovat, tak máte vyhráno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.