Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství po čtyřicítce

Od: megamind* odpovědí: 15 změna:

Máte někdo zkušenosti s těhotenstvím po čtyřicítce? Je možné v tomto věku otěhotnět a po jaké době snažení se může zadařit?Děti již mám, takže o neplodnosti to není a pravidelný cyklus celkem také. Děkuji za odpovědi a povzbuzení.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ja jsem nespozorovala nejakou zmenu v schopnosti otehotnet,ani po 40.Nikdy jsem si pozor nedavala a chtela jsem vice deti,coz mam.Ve dvaceti prvni a ve 40 ctvrte.Ale fakt vim,ze kdyz jsem hrozne chtela,tak to neslo.Mezi detmi jsou velke vekove rozdily 25,19,11,5

eulalie*
hodnocení

1x

Jde to, ale u každé ženy je to individuální. Nehleďte na řeči těch, co tvrdí, že žena je už stará, že se dětem budou smát, že mají staré rodiče atd. Hlavní je, jak vy se cítíte. Jste myšlením mladá? Budete umět držet krok s dítětem? To je dle mého názoru velmi důležité, abyste pak dítě nevychovávala jako babička, ale opravdu jako maminka. Co se zdraví týká, tak těhotenství může probíhat úplně normálně, ale můžete se taky setkat s problémy. Ale to je stejné jako u mladé maminky. Jako stresovat se dopředu, že zrovna toto se může stát i vám, je zbytečné. Problémy v těhotenství mají mladé i starší matky. Jako těhotná 40 byste asi byla více sledována po lékařské stránce. A ano, mám s tímto zkušenost (těhotenství bylo bezproblémové do 7. měsíce, pak se to zvrtlo, ale nakonec vše dobře dopadlo). Když jdu s kočárkem a starší synem, tak si mnozí lidí asi myslí, že jsem si pořídila na stará kolena dítě s milencem-kolouškem. Ale to se chce obrnit železným štítem proti takovým. Akorát se musím smířit s tím, že zatímco ostatní ženy si vesele užívají života, jezdí si na zahraniční dovolené atd., protože děti už mají odrostlé, tak já se v noci nevyspím, celý den lítám okolo velmi čilého batolete a já ještě v důchodu, když dožiju, budu opečovávat pubertální děcko. Ale mám-li říci úplnou pravdu, tak mám zatím v sobě více energie, než když mi bylo 20. Berte to tak, pokud příroda zařídí a vy se miminka dočkáte, že to tak mělo být.

ohneta*
hodnocení

0x
Otěhotnět lze i v 60 pokud není žena po přechodu. Ale čím jste starší, tim hůř to jde.

greenbull*
hodnocení

0x

Mám kolegyni která nedávno porodila zdravou holčičku. Sice jim to trvalo poněkud déle než u prvního dítěte ale vše se nakonec podařilo přirozenou cestou.

hodnocení

0x

ve veku to neni.Ze zkusenosti vim,ze kdyz si to clovek nejvic preje,tak to jako naschval nejde.Taky jsem to tak mela ,po ctyricitce.Pak jsem na to prestala myslet,soustredila se na budovani bytu jine a kdyz uz jsem s tim vubec nepocitala a mela jine plany,tak se povedlo.Vsechno je psychikou.Berte to tak ze co ma byt,tak se stane a prestante to resit.

hodnocení

0x

Spousta holywoodských hvězd měla děti po čtyřicítce, někdy i první dítě (např. Marcia Cross ze Zoufalých manželek), takže to není nic mimořádného. Měla byste to hlavně probrat se svým gynekologem, ten by měl vědět, jak na tom jste zdravotně a zda nehrozí nějaký problém a měl by Vám zodpovědět Vaše otázky.

haliwut
Nevim, jak Marcia Cross, ale hollywodske hvezdy maji rozhodne na to, aby si zaplatily procedury na zvyseni plodnosti u tech nejlepsich doktoru. To jsou castky, u kterych by se vam protocily panenky.

broca
hodnocení

0x

Moje švagrová bez problémů otěhotněla a následně porodila . Bylo jí v té době bez jednoho měsíce 50 let!ve věku Kluk je krásný, šikovný a chytrý. Dneska je mu již 6 let a začal chodit do školy. Fakt ale je, že nebýt velké tragedie v jejich rodině s tehdy již dospělým synem, tak by určitě malé dítě v tomto věku už mít netoužili.

hodnocení

0x

Čím později žena otěhotní, tím hůře to jde, jak už psali rádcové. A v pozdějším věku se také může, bohužel, vyskytnout u dítěte poměrně dost různých vad, které v mladém věku matek nehrozí. Je to snad hloupě řečené, ale je to už "únavou materiálu".

Mladá matka do 25 let snáz otěhotní, je to mladý zdravý organismus a tak přivede na svět zdravé dítě. V pozdějším věku už toto není pravidlem. Jinak žena ve třicítce má šanci otěhotnět o 30% nižší, než žena ve 25 letech. S věkem to stoupá a tak v padesátce to většinou bývá už nula nula prd.

Ačkoliv jsem znala paní, která si v 52 letech nyslela, že je v přechodu. A byla z toho krásná a zdravá Máňa, jak řimbaba. On je každý člověk velice individuální a u každého to probíhá jinak.

Pokud děťátko chcete, pokuste se, přeji, ať je zdravé. Je ovšem v tomto věku nutný pečlivý lékařský dohled po celé těhotenství.

Jinak se mi to zdá už dost pozdě - kde je psáno, že děcku budete moci dát vzdělání, že se jednou zúčastníte jeho svatby, že přivítáte svá vnoučátka od něho? Ale kdyby člověk uvažoval jenom takhle, nepodstoupil by nic.

Proto Vám přeji pěkné zdravé děcko, se kterým se budete těšit ještě spoustu let. Jaga.

hodnocení

0x

Slyšela jsem povídání matek, které měly hodně roků. Shodly se na tom, že z celého těhotenství a mateřství a pečování o miminka v kojeneckém a pak v batolecím věku, jim zůstává jediný pocit. A to únava. Únava a nevyspání a zase únava. Shodly se na tom, že kdyby věděly, že je to tak zlé a pomohl by křik, že by se prokřičely celým životem dítěte. Od narození, až přes pubertu. ;)

hodnocení

0x

Souhlasím s babkazov, ono je totiž jedna věc úspěšně otěhotnět, a druhá věc je dítě pak vychovat. A logicky hůř se vychovává dítě po čtyřicítce než ve dvaceti, třiceti letech. Vím, jaký je byl rozdíl ve výchově mezi mou sestrou, kterou měla maminka ve dvaceti a mnou, která jsem se narodila v jejích třiceti letech. Sestra byla "sportovně" vychovaná, ve čtyřech letech už vyšívala, maminka se jí nebála dát do ruky jehlu, kdežto když vychovávala o 10 let později mne, už byla mnohem úzkostlivější a ustrašenější.

A kamarádka se narodila mamince téměř v jejích 40 letech, a stěžovala si, že oproti spolužákům si s rodiči vůbec neužije, protože když jí bylo kolem dvanácti,třinácti let, a spolužačky jezdily s rodiči pod stan, kempovat, na hory atd., její mamce už se nikam nechtělo, protože už jí bylo přes 50...

sebod*

Já tato těhotenství v pozdním věku vidím jako obrovskou nezodpovědnost vůči dítěti. Miluji děti a ráda s nimi trávím čas. Ale naprosto jiné to bylo s dcerou, když mi bylo něco přes dvacet a jiné to je nyní, kdy mi je padesát (stárám se o vnoučata 8 a 1 rok). Člověk jim opravdu přestává stačit *plac*. A někdy mě, jako babičku napadne otázka :Bude mi dopřáno, abych je viděla odmaturovat?, Postavit se do života? ...Nebo už budu tam někde *andel*? Já vím, i mladý rodič může zemřít...Ale věkem je tato možnost daleko větší ;). Mám dost známých, kterým rodiče zemřeli, když jim bylo kolem dvaceti let a vím, jak jim moc chyběli.

Ale jak píše jedna zdejší rádkyně - Jen můj názor...

hodnocení

0x

mám kamarádku, která si vědomě pořídila 3 dítě ve 42 letech. Dnes je dceři 11 let a kamarádka řeší generační poblémy na každém kroku. Já si život konečně užívám, ale ona je věčně unavená. Navíc ji vychovává spíš jako babička a ne matka, protože mezi jejími dětmí je věkový rozdíl 21let. Po těch zkušenostech už by do toho nešla.

jarmulina

V tomto pozdním věku se na to musí žena vyloženě cítit... a chtít,protože pokud už jsou nějaké předchozí děti,na tělo už jsou velký nároky,myslím tím únava,nálady, zda je spoléh na partnera a příbuzenstvo zda pomůžou -pohlídá atd.,pokud ještě dítě neměla a touží po mrněti myslím proč ne, ale pokud už nějaké děti jsou zvážit vše ...

janina30
hodnocení

0x

Já otěhotněla ve 43 letech normálně , ale byla jsem na plodovce a přišla jsem o zdravé nenarození miminko Jarmila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]