Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
taková hloupá otázka. Vydrží dnes usmažené řízky bez lednice do zítřejšího oběda? Takže vlastně už nějakých cca 12 hodin, v pokojové teplotě? Nechce se mi je dávat do lednice, protože pak jsou navlhlý a už to není ono.
Děkuji za odpověď.
Není to hloupá otázka.
Nevím jak u Vás, ale u nás nevydrží takovou dobu. Páč se někam ztratí, nebo nesmím být doma.
Věřím ale, že si to umíte pohlídat a nic se řízkům u Vás nestane. 12 hodin není dlouhá doba na uschování řízků, ale dlouhá doba na to, aby jen tak někde ležely.
Přeji Vám dobrou chuť, zkuste řízkovou pochoutku. ![]()
Řízků nasmažím tolik, kolik počítám, že se sní. Na druhý den - zítřejší oběd, bych je dopředu nikdy nesmažila. Budou tuhé jak prkénko na maso. Nejlepší jsou totiž čerstvé.
Můžete si udělat následující: dnes si připravit /naklepat, osolit, obalit/ všechny řízky. Dnes usmažit, co se sní. Zítra čerstvě usmažit zbytek. Pokud budou zítra navlhlé, znovu je přebalte ve strouhance. Ale smažit na druhý den do foroty už dnes - to opravdu ne! ![]()
Pokud jich máte moc a nevíte, co s nimi, usmažte je všechny. Přijedu. A vezmu s sebou i milanacukráře, nebydlí od nás daleko. A věřte, že si všichni užijeme prima den.
Co vy na to? Jaga.
A ještě jedna rada. Pokud máte doma zbylé vaječné bílky, tak 2 kusy, v talíři je našlahat, obalený řízek do toho jednou starnou namočit /ne celý/ a tou namočenou starnou vložit do rozpáleného omastku. Pak otočit a normálně dosmažit. %Rízek je vláčný, nadýchaný. Poradila mi to někdy před 50 lety kuchařka na jedné svatbě a od té doba jinak řízky nedělám. Je to dobrota. ![]()
S tou poslední radou jsem spěchala a mám tam chyb jak máku. Promiňte.
Předpokládám, že se bavíme o řízcích v takzvaném trojobalu, což je naprostá prasárna i za čerstva, natož odleželá. Řízky nejsou archivní víno, aby se skladovaly.
Udělejte normální řízky přírodní a na "jedno použití". Bez tuku zatáhnout na pánvi, máslo, sůl pepř. Vše ostatní je zvrácenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.