Nejste přihlášen/a.
Zdravím,co znamená v receptu na polévku 2 PL másla?Třeba u něčeho tekutého,jako je olej,je to jasný.Ale u másla se rozumí zarovnaná lžíce?Včera jsem polévku ani nechtěl,jak byla mastná,mamka dává všude buď moc sádla nebo oleje podle receptů starých 50 let.V těch nových je psáno 1-3 PL.Nabral jsem shora tu řídkou do zavařovačky,bylo v ní vidět 3 cm oleje(foto).Díky za reakce.
Pane Lórenc, to, co Vaše maminka uvařila, Vás protáhne líp, než kominická štětka. Pokud to celé sníte i s tím olejem, od kadibudky se příliš nevzdalujte. Nestihl byste to.
Chyba je možná i ve Vás. Píšete, že jste polévku nabíral zvrchu. Tedy jste si nabral asi všechnu tu mastnotu, která vystoupila na povrch. Kdybyste obsah hrnce před nabíráním dobře rozmíchal, tolik omastku by ve sklenici nebylo.
1 PL je podle mě lžíce rovná. Čehokoliv. Jak už tady rádci psali - do česnečky sádlo, do ostatních zahuštěných polévek máslovou jíšku.
Pokud se jedná o čistý vývar z masa, z kostí, nebo z obojího, do toho nepřidávat NIC. Ten je nejlepší. Čím déle se pozvolna táhne, tím je silnější a chutnější. Nějaký olej ho jenom zkazí. Zkuste si někdy udělat sám vývar z hovězích kostí, /kosti morkové, případně oháňka/ není to pro chlapa nic těžkého a nechte ho táhnout pomaloučku několik hodin. A dáte mi za pravdu, že to nepotřebuje nic víc. Dejte potom ochutnat i mamince, snad pochopí, že lít olej či máslo do vývaru je barbarství. Jaga.
Jen tak mimochodem, průzračně čistý dlouho tažený vývar nazývají Francouzi "consommé". Horký se nalije do talíře na syrový vaječný žloutek, posype se pažitkou - a to je všechno. Je to velmi chutné a bývá to součástí nejluxusnějších hostin. Žádné máslo ani olej!
Když jsem nabíral polévku k obědu,zamíchal a nabíral odspodu.Do tý zavařovačky až večer a shora,abych viděl,kolik toho oleje tam je.V tomto případě šlo o zeleninovou polévku s houbami.Prolistoval jsem novodobou kuchařku,je tam 28 receptů na polévky a opravdu,pokud tam v ní není nějaký maso,je tam většinou to máslo(12),sádlo(5) a čtyřikrát olej.
Znamená to rovná polévková lžíce. Dejte si tam tolik tuku, kolik vám vyhovuje. Do česnečky dávám PL sádla, do bramboračky máslovou jíšku. Samotné máslo do žádné polévky neházím, ani takový recept neznám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.