Zdravím, chtěl bys se zeptat, zda tu je někdo, kdo žil s přesvědčením, že chce vlastního potomka, našel si přítelkyni s dítětem, ale ona je prostě přesvědčena, že další dítě nechce. Jít do vztahu s tím, že se tedy vzdám možnosti mít potomka, ale získat skvělou holku a nevlastní dítě nebo raději ze vztahu odejít?
Ženskou s cizím dítětem nebrat. Od ženské s cizím dítětem, která nechce další dítě, utíkat. Od ženské, která nechce další dítě, přestože ví, že vy žádné nemáte, zdrhat, co vám síly stačí. Vždycky pro ni budete na druhém místě. Vždycky a ve všem. Což tím, že nechce další dítě vám dává jasně najevo již nyní. Chce pouze náhradního tátu pro své dítě. Její dítě je teď možná hodné, ale jednoho dne si zcela jistě, když do toho vztahu půjdete, vyslechnete od ní/něj větu, že jí/jemu nemáte kecat do života, protože nejste jí/jeho otec. Rozhodně z takového vztahu vycouvat, jinak vás to bude mrzet, že jste šel do něčeho, co pro vás není nic než slepá ulička.
Za nic na světě se nezříkej možnosti mít vlastního potomka, pokud po něm skutečně niterně toužíš. Vyčítal by sis to, záviděl bys ostatním a užíral se hořkostí, až by z tebe byl zatrpklý osamocený dědek. Prostě zkus oznámit té ženě, že je to otázka další existence vašeho vztahu, zda budete mít spolu plod vaší lásky nebo ne. Tyhle věci je potřeba mít vyjasněny hned, jinak ztrácíš čas, kterého zase tolik nemáme, abychom ho prováhali s někým, kdo svoji lásku ke mně takto stvrdit nechce. Kdo odmítá dítě, odmítá společnou budoucnost. Tak to vidím já.
liska5
18.01.24 01:28
ma*
Moc děkuji za názor, se kterým se ztotožňuji, proto se to ve mě asi tak pere. Ale vlastní dítě chci, takže vím, co musím udělat.
Kdybych toho chlapa měla opravdu ráda a věděla, jak po děcku touží, tak bych s ním to dítě měla, i kdyby mělo být moje třetí. To by mi mohly zabránit jen vážné zdravotní důvody. .Jestli chce žít s Vámi za těchto okolností, že byste vychovával jen to její jediné dítě, tak mi teda skvělá nepřipadá. Je v tom nějaká vypočítavost. Jak Vám to vysvětlila? Proč nechce?
ma*
Vysvětlila to tím, že nechce jít již do druhého těhotenství, že jednou to stačilo a že už to zažít podruhé nechce.. něco v tom smyslu. Každopádně si tím je jistá a je pouze na mě, jak se rozhodnu. A já jsem rozhodnutý, že dítě chci i když vím, že kdyby mi to dítě, dala, byl bych nejšťastnější člověk na světě. Ale takhle bohužel budu muset jít pryč. Chtěl jsem slyšet i jiné názory a vlastně jsem je tu našel včetně toho vašeho, za který bych v praxi dal vše. Moc děkuji.
liska5
Teď to tak necítíte, ale až budete starší a s ní se třeba rozejdete, tak budete strašně sám. Syn má tři krásný šikovný kluky a říká, že to je to nejlepší, co po něm zůstane.
ma*
Ano, to mě právě straší, že mě to časem dožene, ale pak bude už pozdě. A pochopitelně že si teď vsimam na ulici těch šťastných rodin s dětmi a nedovedu si představit, ze ja to své vlastní mít nebudu. Že to nevlastní v 18 řekne papa a tím moje úloha skončila.
no já už bych se nyní bála i toho, že pokud by pod tlakem rozchodu dítě měla, tak že v momentě, kdy by něco nezafungovalo po jejím, tak by dítě předhazovala. To je strašná situace, teda pro ty děti myslím.
Pokud má paní jen jedno dítě a další v žádném případě nechce, nevidím důvod, proč s ní být dál. Pokud Vás má ráda a ví, že byste si vlastní dítě přál, měla by do toho jít. Pochopila bych, že nechce, pokud by měla 4 děti. Ale má jen jedno, manželství se jí sice nevyvedlo, ale proč by to další neměla mít s Vámi, pokud si rozumíte?
Paní asi chce, abyste měl rád jen to její dítě, staral se jen o něj. Nechce, aby se to její dělilo s dalším dítětem. Je to sobecké rozhodnutí. Proto navrhnout na rovinu rozchod. A najít si ženu či dívku, která se nebude bránit svatbě s Vámi, ani následně dítěti. Jaga.
Co na tom jejím prvním těhotenství bylo tak strašné? Nebyla náhodou sama, bez ničí pomoci? Mohl byste jí ještě přesvědčit, že teď to bude zcela jiné, když s ní budete Vy, a se vším ji pomůžete. Sourozenec pro její dítě má také plno výhod...
ma*
Ano, byla na vše sama a pochopitelně i tím jsem argumentoval, že teď by to bylo jiné a že udělám vše pro to, abych jí byl nápomocen. Bohužel je to neprůchozí, názor nemění.
liska5
Na všecno sama? To snad bylo hodně žen. Když je chlap někde pracovně a rodiče daleko, to je snad normální postarat se sama o potomka. Na rozdíl od nás už nemusí prát plíny, koupí všelijakou výživu, vlhčené ubrousky, chůvičky, rady najde na netu nebo si zavolá mobilem doktorce... Nic takového za nás nebylo a byly jsme doma samy i s více dětmi a někdy i v polních podmínkách. A kolik oblečení jsme na děcka ušily. Na tuhle rozmazlenost vymřeme. Hledejte holku do nepohody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.