Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
koupil jsem si 6l tlakový hrnec a chtěl bych si uvařit vepřové koleno na tlačenku. Nemám však s vařením v tlakáči žádné zkušenosti. Chtěl bych se tedy zeptat, jak dlouho koleno vařit (má cca 1,5 kg), aby nebylo celé rozplizlé a jestli musí být maso kompletně ponořené, jelikož ani po přeseknutí se mi to nepodaří? Děkuji velice.
Už jsem koleno v tlakovém hrnci léta nevařila, ale myslím, že stačilo 45 minut. No a když to nebude stačit, tak dáte ještě na chvíli vařit znovu. Vody dostatečné množství, ale dejte pozor, ať není až po okraj, mohl by se ucpat odvod páry a papiňák bouchnout. Já mám z papiňáku velký respekt, neteři vybouchl v zrekonstuované kuchyni a rekonstruovali znovu. Velké štěstí, že u něho nestála, mohlo to skončit strašně.
Nemusí být ponořené do vody. Ale musíte k němu dát cibuli, 3 stružky česneku, 3 kuličky nového koření, hrstičku celého pepře a 2 bobkové listy. Nechaz zasyčet a plamen stáhnout na minimum. Po hodince odstavit a kouknout, jestli ještě potřebuje. Rozplizlé může být, protože při zchlazení ztuhne. Až bude měkké, maso obrat, zalít tou polévkou, hrstičku majoránky opatrně dosolit, okusit, nechat celé ještě jednou převařit a nechat ztuhnout do zítřka.
Může to být takhle, ale když přidáte kus vařeného jazyka, játra a srdce, máte luxusní tlačenku. Jen z kolena nebo z nožek, to je sulc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.