Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vařit vepřové koleno v tlakovém hrnci?

Od: kamilio odpovědí: 8 změna:

Zdravíčko,

koupil jsem si 6l tlakový hrnec a chtěl bych si uvařit vepřové koleno na tlačenku. Nemám však s vařením v tlakáči žádné zkušenosti. Chtěl bych se tedy zeptat, jak dlouho koleno vařit (má cca 1,5 kg), aby nebylo celé rozplizlé a jestli musí být maso kompletně ponořené, jelikož ani po přeseknutí se mi to nepodaří? Děkuji velice.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Už jsem koleno v tlakovém hrnci léta nevařila, ale myslím, že stačilo 45 minut. No a když to nebude stačit, tak dáte ještě na chvíli vařit znovu. Vody dostatečné množství, ale dejte pozor, ať není až po okraj, mohl by se ucpat odvod páry a papiňák bouchnout. Já mám z papiňáku velký respekt, neteři vybouchl v zrekonstuované kuchyni a rekonstruovali znovu. Velké štěstí, že u něho nestála, mohlo to skončit strašně.

kamilio
Díky za radu, dám tam tedy vody méně. Jinak jsem pořídil moderní typ, ten by explodovat neměl ani kdyby nevím co.
nov

Jen poznámka: u novějších typů bývá uvnitř hrnce ryska min. a max. vody.

hodnocení

1x

Nemusí být ponořené do vody. Ale musíte k němu dát cibuli, 3 stružky česneku, 3 kuličky nového koření, hrstičku celého pepře a 2 bobkové listy. Nechaz zasyčet a plamen stáhnout na minimum. Po hodince odstavit a kouknout, jestli ještě potřebuje. ;) Rozplizlé může být, protože při zchlazení ztuhne. Až bude měkké, maso obrat, zalít tou polévkou, hrstičku majoránky opatrně dosolit, okusit, nechat celé ještě jednou převařit a nechat ztuhnout do zítřka. ;) Může to být takhle, ale když přidáte kus vařeného jazyka, játra a srdce, máte luxusní tlačenku. Jen z kolena nebo z nožek, to je sulc.

Játra nee.

bratrh, přesvědčil jste mě. Jatra tedy nee! *smich2*

hodnocení

0x
Já ho včera vařil skoro dvě hodiny. Jak začalo syčet, tak jsem snížil plotýnku na min. Vody stačí méně, udělá se v páře. Ale když na tlačenku, tak klidně víc.

hodnocení

0x

Do tlačenky ještě patří vepřová kůže,spárky,jazyk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]