Dobrý den, na "logrovku" jsem používal sklenici se šroubovým uzávěrem a instantní kávu ponechávám ve skle od výrobce. A jinak velké zásoby nedělám, lepší je čerstvá a nejlepší je doma namletá. Zdravím!
A nevadí kávě, přesypané do dózy nebo sklenice, že jak ji ubývá, je tam víc vzduchu? Zkoušela jsem ji i nechat v pytlíku a co nejtěsněji uzavřít sponou, ale stejně mi turek po několika dnech chutná jak vývar ze špinavých ponožek...
minda - záleží i na kvalitě kávy, kterou kupujete. Já měl na tu kávu velkou sklenici s tím uzávěrem a tam jsem vkládal celý načatý/sbalený sáček s kávou (nepřesypával jsem ji, tak se k ní vzduch nedostal).
Především nekupuji mletou. Umlít trvá 20 vteřin. Čerstvá krásně voní. I tu zrnkovou jak otevřu, tak přesypu do několika šroubovavích sklenic od kefíru. A do špajzu, kde je tma a sucho.
Rozhodně nekupovat mletou, vždy před přípravou umelu porci a chuť se nedá stovnat s tou co si kupujete. Zkuste to přehodnotit a kupte si mlýnek - nestojí tolik a vrátí se vám to na výborné chuti kávy.
Já mám doma několik druhů káv. V plechovce od kávy a ve dvou sklenicích nějaké hodně mimořádné. Všechno to mám ve dveřích lednice. Když koupím ještě takovou, kterou nebudu potřebovat ihned, mám ji na mrazáku v původním balení. Kdysi dávno tohle radil dovozce kávy a tak už roky to takhle praktikuji k naprosté spokojenosti. Je stále voňavá a pění.
Nechtěla jsem ten drahý krám, ale koupila jsen si na zrnkovou a vždy mi to namele a je to 100 a 1. Dříve jsem pila turka, i když jsem celkem mladá a sklízela jsem skrz to posměch. Pravdou ale je, že v mletých kávách je významný podíl robusty, která není tak ušlechtilá jako arabika, navíc se některá zpracovává mokrou metodou a chuťove je tato nekdy trošku zatuchlá. No ale zase může mít až 4x více kofeinu než arabica. Proto turka piju, protože mi pomůže s nízkým tlakem velmi dobře. Nicméně fakt asi záleží na surovině. Dnes není žádná z mletých káv, co jsem dříve pila, pro mě dále pitelná. Navíc v tom očividně plavou i slupky z něčeho jiného. Ze zrnkových mi chutná to nové Eduscho. No a mletá káva by právě měla být uzavřena v lehce prodyšné dóze v suchu a teple (mám takovou plechovou dozu od Linde bonbónů), nikoliv sklenička s víčkem a do lednice, jak někteří dělají.
Kupuju radši zrnkovou kávu. Mám doma mlýnek. Vždy si čerstvě namelu tolik kávy, kolik zrovna potřebuju. Mletou kávu kupuju v malém balení, pak je aspoň rychle spotřebovaná, dřív než vyčichne. Vrch sáčku vždy přehnu a zajistím kolíčkem na prádlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.