Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zmačkanou bundu?

Od: bunda odpovědí: 12 změna:

Zakoupila jsem softshelovou bundu. Byla poněkud zmačkaná, zkoušela jsem na nízký stupeň vyžehlit, ale nepovedlo se. Bundu jsem tedy namočila do vlahé vody na několik hodin do vany a posléze bez ždímání a mačkání nechala vyvěsit a uschnout nad vanou. Zmačkání je pořád hodně znatelné. Bunda je nová, paragon mám. Myslíte, že je to reklamaci?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co byste reklamovala? Že jste bundu poškodila neodborným postupem při praní? To by se vám vysmáli. Pokud takovou bundu perete v pračce, tak ji nesmíte ždímat. Vůbec. Zaneste ji do čistírny, tam vám ji vyžahlí na "panně" párou a bude jako nová. A příště už takovou hloupost nedělejte. Tak vám přeji úspěch!

bunda
hodnocení

Nechápu, jakým neodborným postupem? Pokud umíte dobře číst, bundu jsem pouze namočila a poté neždímala !

freak
Reklamujte. Možná jste měla hned. Přeji hodně štěstí. :))

id
hodnocení

1x

Tohle nám. Koupila jsem fofr bundu v Lídlu. Zmačkaná podle složení jako všechny věci tam. Nepomohlo napařování, namočení a odkapání na ramínku ve větru. 3 x jsem jí oblékla na rychlé 3 km procházky až po setmění. :)Na druhé prochajdě jemně mrholilo, na třetí sněžilo a světě div se. Po uschnutí na ramínku po zmačkání ani památka.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, domnívám se, že k případné reklamaci jste se měla rozhodnout dříve, než byl výrobek podroben různým domácím opravným praktikám, resp. dokud byl jen vybalený. Nyní bude případná reklamace obtížná (zvláště, jestli obchodník či výrobce tu manipulaci s bundou pozná). Zdravím!
doplněno 11.01.24 21:56: bunda - náklady neuznané reklamace nese zákazník, resp. výrobce je může na něm požadovat. Případný soudní spor za účasti znalce je ještě výrazně dražší.

hodnocení

0x

Reklamovat můžete - na výsledek si počkáte 30dní...jde o to jak budou seriozní , zda vadu uznají

hodnocení

0x

Výrobek můžete reklamovat tehdy, pokud nebyl nošen a prán. Vy jste ovšem zkoušela kdeco, žehlit, namočit...To už se ale potom reklamace na zboží nevztahuje. Koupila byste si Vy po někom nějaký kus oblečení, s kterým někdo před Vámi prováděl psí kusy, žehlil ho, pral...?*bzum*

Pokud by to bylo bez toho žehlení a namáčení, byla by reklamace možná. Takhle opravdu ne.

Co je mi divné - koupila jste si bundu a už při koupi jste viděla, jak přiznáváte, že je zmačkaná. Proč jste si ji tedy kupovala? Šla bych o obchod či dva dál a vybrala si opravdu jen to, k čemu nemám žádné výhrady. Dneska nemusíte přece brát hned první kousek, který Vám přijde pod ruku, možnosti výběru jsou velikánské. Jednala jste asi příliš ukvapeně a tím namáčením jste se o možnost reklamace připravila. Jaga.

Věci , které nejsou na ramínkách,ale jsou složené,tak jsou běžně zmačkané.Ale většinou se vyvěsí,nebo to namočení ve vlažné vodě pomůže.Tazatelka nemohla vědět že u téhle bundy to tak nebude.

hodnocení

0x
Náklady na neuznanou reklamaci:
ZDROJ: ČOI coi.cz/...
3. Může mi prodávající účtovat poplatek za neoprávněnou reklamaci?
Rozhodně ne. Reklamace musí být pro spotřebitele bezplatné. Vzhledem k tomu, že jejich vyřizování patří mezi povinnosti prodávajícího, je to právě on, kdo nese náklady s tím spojené. I když reklamaci důvodně zamítne, nemůže po vás požadovat úhradu nákladů, které s reklamací měl, například náklady odborného posouzení. Paušální částky vyžadované prodávajícími při neoprávněných reklamacích sledují jediný účel, a to odradit vás od uplatnění reklamace. Ustanovení obchodních podmínek o poplatku za neoprávněnou reklamaci jsou zakázaná a nepřihlíží se k nim.
Kde je to upraveno: § 1814 písm. a), § 1815, § 2169 odst. 1 a § 2174 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník; § 13, § 19 odst. 3 a § 24 odst. 7 písm. l) a x) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele
O právo na reklamaci jste se nepřipravila (stejně tak reklamujeme auto, ve kterém už jsme jezdili, nebo nošené boty). Ovšem těmi pokusy jste si podstatně ztížila situaci. Vzhledem k ceně (pokud tedy nebyla extra drahá) se asi nevyplatí podnikat nějaká "alotria".
Nedá se nosit "na doma"jako mikina? *zima*

nov
hodnocení

0x

Reklamovat už nelze. Normálně ji vyperte v pračce, samozřejmě dle teploty na visačce. Uvidíte, že to zmačkání časem povolí.

hodnocení

0x
Zkuste ji reklamovat.Řekněte,že jste ji zkoušela vyvěsit a je pořád zmačkaná.Když reklamaci neuznají,tak bych ji vyprala na 30 stupňů v pračce i se ždímáním na málo otáček.

bunda
hodnocení

Arwi, Vaše odpověď je s přehledem. Bunda sice na ramínku byla, ale mám již z dřívějška zkušenosti s tímto materiálem, nosí ho manžel i děti. Vždy vyperu, pokud je třeba vyžehlím na nízkou teplotu a bez probémů. Občas sice nějaký záhyb, ale vše jsem vždy vyvěsila nebo vyžehlila, proto jsem se tohoto materiálu nebála.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]