Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školní psycholožka- jak to funguje? Mám k ní jít?

Od: 15 odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer,
Poslední dobou mě trápí toto:
Jsem ve škole ve velkém stresu, když jdu do školy tak mám tlak na hrudi a nejde mi matika a nejhorší je když jdu na doučování, tak to tam funguje tak že si každý zkouší příklady na tabuli (to samé i při hodinách matiky) a moc mi to nejde a vždycky se mi klepe ruka, začnu se potit a zase mám ten tlak na hrudi. Odpoledne jsem strašně unavená a přestalo mě všechno bavit. Do toho ještě píšu tento rok prijmacky a bojím se.
Chci se ještě zeptat vychází mi bohužel 4 na vysvědčení a kdybych dostala aspoň 3 nebo 2 ze ctvrtletky (váha 10) myslíte že mi to může změnit výslednou známku na vysvědčení?
Ostatní známky mají váhu 5 a máme jich asi tak 15.
Napadlo mě jít ke školní psycholozce.
Ale nevím jak to tam funguje a jak tam jít?
Bojim se říct třídní učitelky. Ještě navíc teď k tomu máme za ní zaskok, takže nevím jak to řešit.
Musí o tom vědět rodiče? Co jí říct? Mohl by to být nějaký psychicky problém?
Dekuju moc a omlouvám se za dlouhý text.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co se tyka matematiky, poprosit pritele nebo manzela, at pomuze, ty ho na oplazku naucis treba vizi jazyk.
Dva si maji navzajem pomahat a nenechavat jeden druhyho ve stychu a pruseru.
Prinejhorsim doucovani treba pres Skype...
pravoslavv

Přítele a nebo manžela? Čtou to tady rádcové někdy? :D Vždyť bude psát příjmačky, je tedy na zákl. škole.

Co se rady týče, osobně bych k psycholožce zašel, dokáže rozebrat dopodrobna tvůj problém, aniž bys o tom přímo věděla. Přinejlepším, pokud udáš důvod matiky a prokáže se to, nebál bych se říct, že psycholožka dá DISKRÉTNÍ info třídní, popř. matikářce. To je samo o sobě krok v před a určitý druh ulevení.

p23®
hodnocení

0x

Dobrý den.

Není se čeho bát. Nejprve bych si asi popovídala s rodiči, zda Vám dají podporu a pomůžou Vám. Pokud to cítíte jinak a chcete si s někým o tom popovídat, tak bych zašla za školní psycholožkou. Je tam pro Vás. Nemusí o tom nikdo vědět.

Jinak, já osobně bych si doma po vyučování sedla a v klidu se sama začala matematiku učit.. Prošla bych si vše to, co je potřeba na přípravu písemky. Řešila bych příklady, porovnávala z výsledky, zapsala bych si řešení a stále to opakovala. Vždyť u matematiky hned zjistíme výsledek, tudíž víme na čem jsme. Pokud Vám to bude vycházet, začne Vás to bavit i těšit. Písemku pak můžete zvládnout i na 1. Zvládnete i přijímačky. Jen klid. Pokud se začnete učit a pochopíte řešení. Pak se to již jen opakuje. Také bych se pochválila.

Psychicky budete jistě v pořádku, jen se ničiho nebát. Jit do toho. Vše se musíme naučit a získávat praxi.

Držím Vám moc palce. Vyjde to. Zlepší se tím i známky a pak půjdete i ráda do školy.

Zdravím.

p23®

Oprava: Porovnávala s výsledky - stále je třeba se učit. Zdravím.

p23®

Ještě dodatek. Pokud bych sama v matematice nenalezla nějaké řešení, požádala bych o vysvětlení paní učitelku. Jistě Vám to ráda vysvětlí. Je ve škole také pro Vás. Jen odvahu. Zdravím.

hodnocení

0x
Základní info co bys měla udělat ti dá určitě i každý učitel. Tak si nějakého sympaťáka vyber na dotaz. Jinak klidně zajdi přímo za psycholožkou a domluv se s ní na schůzce - musí si na tebe vyhradit čas. Je tam pro vás, určitě bude vstřícná. A nechápu, proč by to neměli vědět rodiče. Ti by měli být tvou největší oporou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]