Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhubla jsem a stejně se nenávidím

Od: tesii odpovědí: 22 změna:

Dobrý den. Ani nevím jak začít. Zhubla jsem k dnešnímu dni 86kilo, hubnu od konce října 2021. Jen tak, bez nějakých sestavených jídelníčků nebo dohledu trenéra/výživového poradce. To jsem vážila mírně přes 170kilo.

Nenáviděla jsem se, nenáviděla jsem své tělo, myslela jsem, že to je důvod, proč si nemůžu najít partnera. A po zhubnutí se nenávidím stejně nebo možná ještě víc.

Chtěla jsem se zeptat, jestli je tady někdo, kdo taky zhubl, změnil velikost, tak jestli se na sebe začal dívat jinýma očima, víc si sám sebe vážil. Nebo co je se mnou špatně? Měla bych být ráda, víc si sebe vážit, nehledat na sobě pořád to špatný..ale moje mysl je pořád stejně rozvrácená jako za dob morbidní obezity.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Máte můj obdiv! Teď jen ať to vydrží. Nepíšete věk, práci, životní styl, abyste začala s nějakým koníčkem, který Vás přeladí. Určitě něco, pro co má smysl žít. Zapojit se někde. Všude jsou kluby, sbory, kurzy, soubory, oddíly, kroužky...Pokud možno, ať je v nich pohyb a veselo. Jako u nás na večerních volejbalech. Teď těm Vašim chmurám nahrává šedivá studená zima. Jak bude přibývat sluníčka, bude líp. Přidáte se k turistům. To bývají dobré party a les je přímo antidepresivum. Zase bude líp! Držím Vám palce!

07.01.24 17:01

hodnocení

1x

Souhlasím s @tessi, vyřešila jste příčinu obezity? Přišla jste na to, co Vás trápilo? Pokud ne, tak Vás to trápí pořád, jen jste velmi úspěšně vyřešila důsledek.

liska5

Julie12345 a tessi je 2 v 1?

07.01.24 17:01

nejen?

julie12345
Já paní odpovídala a protože jsem u toho koukala na telku, přemýšlela o práci a nějak jsem se zkrátka plně nesoustředila... Já zapomněla, že nejsem na jiném webu, kde se odpovídá "to tesii"... Nějak se mi to splantalo a to jméno jsem nenapsala vědomě. Ano, příspěvek Tessi je můj, tj. od Julie.

OK. v pořádku, díky za vysvětlení.

Pozdravujte další, kteří se střídají u Vašeho počítače.

julie12345
U tohoto příspěvku žádný další. U ostatních mnohdy pouhá rozvernost. S mými nicky si prosím hlavu nikdo nelamte, řešte radši obsah, to ostatní je úplně úplně zbytečné a marné. Jako každý rentiér se občas nudím, no. *kafe*

tessi
hodnocení

0x
Nemám s morbidní obezitou zkušenost. Z toho ale, co jsem pochopila z různých dokumentů o této nemoci, usuzuji, že je ještě potřeba vyřešit příčinu. Obezita je následek něčeho, nějakého traumatu, vnitřní dítě pláče, něco zůstává nezpracováno. Zajídala jste to dříve pravděpodobně jídlem... A to něco není dořešeno. Pátrala bych po toxicitě někde v dětství. Stačí mít za rodinného příslušníka podobné dementy, jako zde přispívají do poradny a ti jejich toxicitou lidem otravují životy a pizdí ega a sebepřijetí.

Obezita je následek ne něčeho, ale jedné jediné příčiny. Přežírání se.

To je prostě fakt. Fakt vědecky a evolučně podložený.

julie12345
Kdyby to byl poradce s dobře míněnou radou, neřeknu nic. Dobře víte, že mám pravdu. Budu ráda za osvětlení, čím jsem napadla "poradce" více, než on tazatelku původně svými řečmi. Tady si v poradně hrajete na moralisty a opravdové jedy unikají.

...se občas nudím, no...

tak se klidně nuďte dále...

nemusimmitjmeno
ó díky, blahosklonné
julie12345

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 07. 01. 2024 20:08:04
prosím, mírněte se. Nenapadejte poradce.

hodnocení

0x
Nevíme proporce těla a jak vypadá po zhubnutí (případná povysla kůže apod) a zda je daných 86kg stále hodně a nebo to stačí.
Ale pokud I přes takovou změnu člověk neuznává rozdíl a nebo si může myslet že vypadá ještě hůře tak opravdu je potřeba do toho zapojit psychologa/psychiatra (ovlouvam se ale nevím do jaké skupiny to patří) protože je problém v hlavě a ten je potřeba nejdříve vyřešit a pak pokračovat dál v hubnutí pokud je to ještě třeba.

mujnik
hodnocení

0x

To je v hlavě v dlouhodobém myšlení. Musíte najít rozhodnutí v sobě, že se nebudete nenávidět, ale mít se ráda a užívat si života. Na seznámení můžete zkusit seznamku (i když v tomto ohledu si nemyslím, že by fungovaly, ale můžete to zkusit).

hodnocení

0x

Tohle je hoooodně těžké. Je to o vnímání sebe, sebevědomí. Mohou ti říkat, můžeš sám sebe přesvědčovat. Všechno marné.

Zhubla jsem a stejně se nenávidím

hodnocení

0x
Také to nechápu, že to může nechat člověk dojít tak daleko. Také jsem měl 98 a už to nikdy nechci. Pak jsem to sundal a dlouhodobě se moje váha pohybuje mezi 68-75, to už je max, nejraději 71-73. Cítím se tak dobře a mnohem lépe než přes 80. Nechápu, proč si člověk neváží toho, že polovinu sundal, bylo vám snad předtím lépe? Tomu nevěřím.

liska5

Neřešme, co bylo. To ví jen ona a doktoři. Teď potřebuje jít dopředu. Několik let se soustředila na váhu, že bude líp a jak bude šťastná, ale ta euforie se nedostavila.*nevi* Možná psychologa, možná homeopatii, možná jen nějaké vitamíny a minerály, ale určitě lásku, aby to nevzalo zpátečku. Někdo tu navrhl seznamku. Pak se podívat na jejich žebříček, na ty TOP. Jsou tam i opravdu dobré.

hodnocení

0x
Bude dobré, když na vás mrkne psycholog a začne s vámi pracovat na sebehodnocení, na sebevědomí. Máte v sobě nějaké špatné vzorce chování, které vás dovedly k obezitě ale příčinu musíte hledat jinde.

sic
hodnocení

0x

@tesii nejspis byl tvůj cíl zhubnout, toho jsi více či mene snadno dosáhla a ted nevíš co dal a mas tam prázdno...

nemuzes mít takový bezucelny cíl ... protože ho dosahnes a ses v HAJI! Nastane Jojo

liska5
hodnocení

0x

Přemýšlím o Vás, jak dál a hlavně bez těch mindráků a depresívních stavů. Zvládla jste to bez plánu výživového poradce. Pak je možné, že jste se s tukem zbavila některých látek, které ovlivňují psychiku. Ve hře jsou hormony, vitamíny, minerály. Pokud se hubne, zbavuje se tělo zároveń toxinů. Nejenže se pak musí hodně pít, ale i hlídat játra, ledviny a nadledvinky. Zajít svému praktikovi a vysvětlit.. Bylo by totiž na místě si nechat udělat některá interní a endokrinologická vyšetření, určitě krevní obraz. Pak přeci jen oslovit dobrého výživového poradce, aby Vás další úprava stravy srovnala i po psychické stránce..

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]