Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Ani nevím jak začít. Zhubla jsem k dnešnímu dni 86kilo, hubnu od konce října 2021. Jen tak, bez nějakých sestavených jídelníčků nebo dohledu trenéra/výživového poradce. To jsem vážila mírně přes 170kilo.
Nenáviděla jsem se, nenáviděla jsem své tělo, myslela jsem, že to je důvod, proč si nemůžu najít partnera. A po zhubnutí se nenávidím stejně nebo možná ještě víc.
Chtěla jsem se zeptat, jestli je tady někdo, kdo taky zhubl, změnil velikost, tak jestli se na sebe začal dívat jinýma očima, víc si sám sebe vážil. Nebo co je se mnou špatně? Měla bych být ráda, víc si sebe vážit, nehledat na sobě pořád to špatný..ale moje mysl je pořád stejně rozvrácená jako za dob morbidní obezity.
Máte můj obdiv! Teď jen ať to vydrží. Nepíšete věk, práci, životní styl, abyste začala s nějakým koníčkem, který Vás přeladí. Určitě něco, pro co má smysl žít. Zapojit se někde. Všude jsou kluby, sbory, kurzy, soubory, oddíly, kroužky...Pokud možno, ať je v nich pohyb a veselo. Jako u nás na večerních volejbalech. Teď těm Vašim chmurám nahrává šedivá studená zima. Jak bude přibývat sluníčka, bude líp. Přidáte se k turistům. To bývají dobré party a les je přímo antidepresivum. Zase bude líp! Držím Vám palce!
Obezita je následek ne něčeho, ale jedné jediné příčiny. Přežírání se.
To je prostě fakt. Fakt vědecky a evolučně podložený.
Neřešme, co bylo. To ví jen ona a doktoři. Teď potřebuje jít dopředu. Několik let se soustředila na váhu, že bude líp a jak bude šťastná, ale ta euforie se nedostavila. Možná psychologa, možná homeopatii, možná jen nějaké vitamíny a minerály, ale určitě lásku, aby to nevzalo zpátečku. Někdo tu navrhl seznamku. Pak se podívat na jejich žebříček, na ty TOP. Jsou tam i opravdu dobré.
Přemýšlím o Vás, jak dál a hlavně bez těch mindráků a depresívních stavů. Zvládla jste to bez plánu výživového poradce. Pak je možné, že jste se s tukem zbavila některých látek, které ovlivňují psychiku. Ve hře jsou hormony, vitamíny, minerály. Pokud se hubne, zbavuje se tělo zároveń toxinů. Nejenže se pak musí hodně pít, ale i hlídat játra, ledviny a nadledvinky. Zajít svému praktikovi a vysvětlit.. Bylo by totiž na místě si nechat udělat některá interní a endokrinologická vyšetření, určitě krevní obraz. Pak přeci jen oslovit dobrého výživového poradce, aby Vás další úprava stravy srovnala i po psychické stránce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.