Nejste přihlášen/a.
Dobry den. prosim poradte mi kolik pomazanky sloni zradlo potrebuji na 20 chlebicku. Dekuji.
Otázka KOLIK? se zvrtla na pomazánku SLONÍ ŽRÁDLO. Dávám tedy recept:
4 lžíce pln. hořčice, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 4 kostky cukru. Vše promíchat, svařit, odstavit a nechat vychladnout.
40 dkg měkkého salámu bez špeku /junior, lázeňský drůbeží, pro rozmařilejší třeba i šunkový / - dát zamrazit, pak nastrouhat nahrubo. Nastrouhat i 2-4 kyselé okurky, podle chuti. 2 vaničky majolky, 1 velká cibule nakrájená najemno. Vše smíchat, podle chuti pepř a sůl, nakonec vmíchat tu uvařenou omáčku. Pokud se to někomu zdá řidší, možno zahustit nastrouhaným tvrdým sýrem. Jaga.
Je to chutné, ale i hodně vydatné. Tak už to bývá, co je dobré, není zdravé.
Jinak tato dávka na 20 chlebíčků stačí. Podle toho, jak tlustě budete mazat. Pokud snad něco zbyde, koupíte si rohlík a jistě to s chutí dojíte. Pokud zbyde, ráda přijdu dojíst. Jaga.
Tuhle nedělám, ale představuji si ji jako těžší majonézový salát. Záleží, jak velké chlebíčky a jak silně namažu.
Na jeden větší odhadem 3 dkg? To by pak bylo asi 60 dkg na 20 chlebíčků. Dělám raději všeho víc.
Babičko, píšu, že ji nedělám. Vím jen, že základ je majonéza a měkký salám, a to je na mne moc. I když s cibulí a nakládanou zeleninou... To se ptej tazatelky, nebo na netu...
Kdysi jsme doma sloní žrádlo dělávali, později už jen synovi do velké plastové krabice, když už bydlel sám, třeba na silvestra nebo na narozeniny, pro kamarády. Na chlebíčky jsme pak na pomazánku dávali už jen zeleninu, sýr nebo vajco natvrdo, protože je v pomazánce spousta uzeniny.
Majonéza a levný salám, brrr. Žlučníkový záchvat jsem nikdy neměla, přesto nestojím o to ho poznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.