Dobrý den Už dlouho nezvládám různé zvuky, hlavně mlaskání, hlasité dýchání nebo kašlání atd. Vždycky když jíme doma tak samozřejmě někdo mlaská. Když na to otce upozorním, on po mně začne řvát, že to nemůžu ani slyšet. Nejraději bych jedla sama. Máte zkušenosti s vysvětlením pro ostatní, nebo jak to přestat vnímat? Četla jsem, že někteří jsou agresivní a tak. Já mám jenom ,, vražedný "pohled a lidem to hodně vadí. Podporovali vás vtom a přestali třeba mlaskat? Odkaz pro vysvětlení co misofonie je. A léčba mně nepomohla. rehabilitace.info/...
tomkk: Velmi hloupá odpověď. Sám toto zažívám se synem. Sám mlaská jak to prase, ale u druhých to nesnese, doslova šílí a utíká jíst pryč. Vadí samozřejmě ikdyž se u jídla nemlaská. Není schopen ani spát v jedné místnosti s někým jiným - má velmi citlivý sluch a negativně vnímá i běžné odfukování. Kvůli tomu ani nemůžeme nikam jet na společnou dovolenou. Svého času se nemohl soustředit ani ve škole na práci - tam furt někdo potahuje, funí apod. Tohle opravdu není o nějaké netoleranci rozmazleného spratka. S řešením bohužel neporadím, synovi bude 14 a doposud nic nezabralo. S rodiči si to vysvětlete a choď jíst do pokojíčku nebo počkej, až ostatní dojí. Různé výlevy včetně vražedných pohledů jsou pro unavené okolí opravdu na pleskanec. Mě stačí, když syn v poklidu odejde.
A co kdyby lidé kolem vás nejlépe i přestali dýchat? Pokud máte tuto duševní poruchu a nesnesete běžné dýchání, kašlání a mlaskání, tak si na to buď budete muset zvyknout, nebo jíst a vůbec existovat sama. Problém je u vás, tedy vrhání "vražedných pohledů" nemá smysl a jen vám zbytečně zhoršuje vztahy. Nebo si prostě dejte špuntová sluchátka do uší. Te lepší mívají různé režimy potlačení okolních zvuků, včetně režimu propuštění řeči. doplněno 02.01.24 09:25: To libor007: A já snad popírám, že je to nemoc? Jen píšu, že si dotyčná musí uvědomit, že problém je u ní a ne u těch co dýchají. Poradil jsem sluchátka s filtrací zvuků. Co jste poradil vy?
U zvuků ne, ale pohled na člověka, jak si čistí zuby, mi děla zle. Jsou tací, co chodí po bytě, huhňají s kartáčkem a pěnou v puse. Stejně tak ve filmu. To jdu na chvíli pryč nebo koukám jinam. Vůbec nejsem útlocitná. Ošetřím krvavé zranění, kuchám kachny, králíky, když najdu larvy, nesu je v dlani, pavouk ani myš mi nevadí... Ale prostě tohle mi zvedne žaludek, ta pěna u huby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.